設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Battlefield 3 (501樓= =更新《裝甲之怒》實機預告片)

高級玩家

我由MW1開始,MW2,Black Ops, 玩左幾代COD,
反而BF係呢一集先正正式式開始玩,
我覺得COD係追求沖沖沖,殺殺 ...
willtan 發表於 2011-10-27 14:07

bf3都係沖沖沖....
玩多人模式真係完全冇戰術可言....個個都做rambo, 更加唔會有人幫你cover或同你小隊型式前進, 又狂射rpg
除非真係有幾個自己友一齊打
所以覺得都係打番wargame算

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

岩岩睇官方BLOG~先知道原來今次PS3版係唔連《1943》的~所以DICE改用限時獨佔DLC黎代替~都好嘅~始終好多人已經玩過1943~另外本作第一款資料片「重返卡肯」嘅影像及遊戲畫面快將公佈~大家可以留意下官方更新~到時本人都會貼出黎~話哂果4張都係經典中嘅經典黎~特別係「強襲卡肯」~而且資料片應該會加返黑鷹的~

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

bf3都係沖沖沖....
玩多人模式真係完全冇戰術可言....個個都做rambo, 更加唔會有人幫你cover或同你小隊型 ...
liljon852 發表於 2011-10-27 21:38

其實作為一款多人射擊遊戲好難係要求到好似軍人咁集體行動~當年我玩《越戰》果陣都有問過哩個問題~但之後玩得多就知道其實係唔可行~太過規限個人個活動於什麼團隊戰術上係好搵自己笨的~因為根本唔算打機~sandbox個意義亦發揮唔到出黎~所以BF系列比你4﹑5人group埋一齊玩已經唔錯~一場如果有兩三隊人係咁玩勝算係大增~同埋除左殺之外你可以留意返唔少人係會潮住旗點或M-COM哩類目標去行動~有時就算隊友係三唔識七嘅人~你都可以同佢地一齊行一齊打~利用自己職業個特性去互相支援~再唔係就係目標附近做人肉復活點~咁樣就可以好簡單同有效率地遊戲同合作~而哩一方面就一向都唔係COD嘅傾重點~不過都係果句啦~如果今集可以加返指揮官個職業情況會好唔少。

黃金玩家

大家可以係度自由約戰~因為都係4人一隊~相信都會比較易約(有MIC會更加好)~當然唔好忘記今集有2人COOP模式的~

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

請問有無師兄知道PS 3版點開DTS音效? 我而家得DD 5.1

黃金玩家

請問有無師兄知道PS 3版點開DTS音效? 我而家得DD 5.1
JKC710 發表於 2011-10-27 22:28

通常要係XMB系統音效設置度~將除左DTS/LPCM之外其他格式刪走就可以了~

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

通常要係XMB系統音效設置度~將除左DTS/LPCM之外其他格式刪走就可以了~ ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-10-27 22:42

等我試下先~~

高級玩家

回復 384# @肥狗仔@

可能真係要同熟人玩先好玩d
我自己一個玩, d人走到散晒, 東一個西一個, 想搵人支援下都冇. 咁諗住由我去跟下人啦, 唔知係我黑仔跟錯人定點, 幾個都係亂咁走
可能鍾意既野唔同, 多人mode唔係我杯茶, 鍾意玩單機版真實感強d

黃金玩家

回復  @肥狗仔@

可能真係要同熟人玩先好玩d
我自己一個玩, d人走到散晒, 東一個西一個, 想搵人支援下都 ...
liljon852 發表於 2011-10-27 22:53

咁肯定會有哩D人~隻GAME岩岩出~走去試飛機試物理嘅人大把~唔理隊友周圍走嘅人亦十分多~不過冇話~除非真係比人camp得好緊要~否則求其跟住個隊友都可以分散敵方子彈~若果真係咁唔好彩其餘3個隊友都係唔識玩亂打的~就自己走去目標附近~等有其他小隊/戰車同伴駛過再一齊進攻~到時話唔定你會係其中一個重要火力~我以前就係咁打的~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好好彩頭先玩個SERVER D人的合作性都唔錯
會COVER其他人同一小隊行動
琴晚玩個D SERVER完全係獨行俠...
TV: Hitachi 32LD9800TA
BDP: Pioneer BDP-51FD
BDP: Philips BDP9500
AMP: Pioneer VSX-1020-K
FS: QUAD Lite
CTR: QUAD Lite Center
SUR: QUAD Lite
SB: Mirage MM8