設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Battlefield 3 (501樓= =更新《裝甲之怒》實機預告片)

星級玩家

我想問一問支槍係唔係要另比20蚊買的thx

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我想問一問支槍係唔係要另比20蚊買的thx
eddychan 發表於 2011-10-27 00:46

正常就唔洗的~有預訂通常都會有~有時冇訂都會送~但如果你果間鋪要收$20的話~咁冇辦法~配件唔計~$20買支88式輕機+DAO12散彈~而哩D槍你遲早都會解得到~所以自己衡量啦~

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 361# @肥狗仔@

我SUPPORT兵開左支M264(唔記得,好似)
好開心終於開到支槍 , 第一時間用啦!!
原本平均每場都剎到10個人 ,
用左之後....支槍指住佢個頭射...射極都唔死.....
仲要比人轉身射死埋.....原本第一支仲好射...攪錯
可能我都係用慣ASSAULT.....習慣埋身打

專業玩家

小弟本身係 MW2 (360) 迷, 被同事多次勸告終於第一次買 BF 系列, BF3 (PS3) $350 入手, 玩左一晚 MP (TDM, CQ), 覺得個畫面好唔實在, 個世界好似係用好多粗點砌出黎, 角色動作好唔自然, 尤其係地下爬.. 而由跑到 ADS 好拖泥帶水, 仲有呢個係我見過第一次見到自己對腳既 FPS, 望落好仔細, 不過對腳既動作唔係踩緊 roller 既話, 咁角色應該係用飃的..而且發現以下 bugs:

1) 大樹倒塌插左入大厦石屎牆, 仲要好似"行"緊咁飛下飛下
2) 從大厦窗戶向屋外扔出 grenade, 玻璃竟然未爛, 仲要用刀片佢爆塊玻璃先可以爬出去
3) 出唔到去既窗戶角色亦然不斷試圖跳上去

個人都係覺得 MW 好啲...同埋唔知係咪 PS3 啲人玩 FPS 係差過 360, 好多人都係路中心爬係度開槍
polkaudio

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

第一次買 BF 系列
玩開cod既玩bf一定會唔慣, 不過如果玩開FPS類型, 任何FPS game都應該好快適應

畫面好唔實在, 而且見到棵樹倒塌插左入大厦石屎牆, 仲要好似"行"緊咁飛下飛下
畫面一開頭我都覺得好唔實在, 不過以一隻咁大場面咁多玩家咁多載具(船, 直昇機, 戰機, 坦克, 汽車) 咁既物理效果(建築物破壞), 以pc版應該做到個實在感, 但以一部五年前既產物家用機角度來看做到咁大場面咁多玩家咁多載具咁既物理效果, 丟反轉叫唔錯架啦!!  cod一定做唔到!!  其實以bf既聲效足以彌補畫面不實在, bf聲效實在太強太真實!!

動作好唔自然, 尤其係地下爬, 由跑到 ADS 好拖泥帶水
同cod比 bf見到手見到腳仲多左種真實感, 睇到自己隻腳(誇)欄反而覺得好敏捷, 至於拖泥帶水我想操控慣左問題應該不大

PS3 啲人玩 FPS 係差過 360, 個個都係路中心爬係度開槍
相信360同pc都有咁既情況出現, 我玩cod4至black ops都見唔少><.......

星級玩家

小弟本身係 MW2 (360) 迷, 被同事多次勸告終於第一次買 BF 系列, BF3 (PS3) $350 入手, 玩左一晚 MP (TDM,  ...
memphis 發表於 2011-10-27 03:43 [url=http://www.post76.com/discuss/redirect.php?goto=findposck.gif[/img][/url]

Ching. $350邊樹買到咁平?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟本身係 MW2 (360) 迷, 被同事多次勸告終於第一次買 BF 系列, BF3 (PS3) $350 入手, 玩左一晚 MP (TDM,  ...
memphis 發表於 2011-10-27 03:43

我嘅建議係咁~如果係COD轉過黎嘅新玩家~應該要拋開COD個角度去玩哩隻GAME~BF已經有9年歷史~基本上個結構已經定左型~而且今集無論係畫面色調或者係其他林林總總嘅動作設定都係最偏向真實嘅一集~所以有D地方對玩開COD嘅人黎講係多餘同冇必要~哩個係正常~另外玩得BF就勸你玩CONQUEST同RUSH哩兩個~玩TDM就玩返COD啦~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

PC vs Xbox 360 vs PS3 Comparison
[YoutubeHD]IreUoD9v19Q&hd=1[/YoutubeHD]

星級玩家

小弟有幸尋晚去朋友度試BF3,再回細佬比較PC版本,發現PC版真係靚過PS3版本,可能如他人所講機能問題哦!!!

專業玩家

Battlefield 3 (現已推出!/342樓更新玩後小感)

無疑BF3既聲效真係好逼真,開手槍有打心口感覺,不過我覺得佢係偏向PC黎開發,有好多野正如ching話齋其他機種機能真係唔夠,而COD就有著重3個機種既平衡,於是放棄大地圖載具同物理破壞,所以想真正享受BF3既最好買PC版。

$350係188有做

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用