設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Battlefield 3 (501樓= =更新《裝甲之怒》實機預告片)

黃金玩家

但想知可唔可以用XBOX手制??

謝謝指教

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

我嘅建議係咁~如果係COD轉過黎嘅新玩家~應該要拋開COD個角度去玩哩隻GAME~BF已經有9年歷史~基本上個 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-10-27 07:46

其實好難唔同CoD比... 因EA自己都以C0D為目標.. ...我只建議各位打開C0D又覺好岩玩既C兄不要買BF3...

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

我由MW1開始,MW2,Black Ops, 玩左幾代COD,
反而BF係呢一集先正正式式開始玩,
我覺得COD係追求沖沖沖,殺殺殺的快感,
而BF3係玩真實戰場feel, 好多現場環境會影響到你.
對我黎講並無唔習慣, 反而覺得BF3先係我想要的.
期待MW3會有進步
這一股歪風 懶惰蟲的好法寶
將光陰耗盡 忘掉進取 它使你盡快退步

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 374# willtan

真係個個人玩既都唔同...bf系既原意係真實戰爭....
cod...我就唔知啦...只玩過一兩集...加埋都唔知有無玩兩個月時間!!
bf rush mode唔係你剎得多人就=贏....要戰術合作....
cod既玩法...我會好快悶...反而bf...真係玩足一年...
未出bfbc之前....bf2隔左一年再開黎玩...都仲有好多人online玩,
就算gow3...現在已經要搵好耐先薺人玩!! 但唔代表佢唔掂!!
其實只有啱唔啱自己玩....無話邊隻先係最好既!!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

無疑BF3既聲效真係好逼真,開手槍有打心口感覺,不過我覺得佢係偏向PC黎開發,有好多野正如ching話齋其他機 ...
memphis 發表於 2011-10-27 10:31

COD並唔係因為要平衡三個平台所以放棄什麼大地圖﹑載具﹑物理破壞~而係佢個引擎太舊~近年所謂續作加入嘅新特性亦都唔包含物理破壞~今集MW3先叫做PC版可以開SSAO等較新特效~事實上DICE係BC2果陣~開發平台係PS3~只係將fps保持係30~三個平台都有強勁嘅物理破壞~唔少人覺得IW/Treyarch所以唔好似BF咁玩大地圖同埋載具係因為要保持三個平台同一質素~但事實上哩個只係藉口黎~由COD4推出時IW已經講明MP係主攻槍對槍嘅步兵戰~既然係咁由BC1開始用於戰術嘅建築物實時破壞根本冇加入嘅必要~大地圖同埋載具就更加冇必要~其次佢本身要兩年開發一集開發時間已經非常緊張~唔似得DICE有自己技術部門仲有EA其他工作室技術協助~BF3嘅Frosbite 2.0引擎都唔係100%由DICE開發的~有唔少部份都係由第三方開發的~哩個優勢係IW/Treyarch未能做到的~所以除非ACTIVISION可以改變策略~否則起碼在畫面方面短時間內飛躍係唔太可能的~但正如上述講到~COD嘅戰鬥風格加入BF嘅特色只係畫蛇添足~當然如果計BF3~我覺得對戰人數先係今集區分PC同家用機嘅重點~單睇畫面冇意思~如果你係用COD個模式針住BF3某D動作的話~就算比你玩到PC版最高特效~我唸你都唔會對哩款遊戲改觀~所以我先勸你拋開COD~認真了解BF3先玩~咁會容易投入好多~

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 376# @肥狗仔@

請問有無有關隻game入面武器詳細特性睇??
即係射程, 剎傷力, 速度...等等!!
bc都有得睇架...佢地點解唔加落去

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實好難唔同CoD比... 因EA自己都以C0D為目標.. ...我只建議各位打開C0D又覺好岩玩既C ...
magicmilk 發表於 2011-10-27 12:35

哩個就係問題所在~我之前都講過BF3係比EA擺上台先會做成今日局面~但搞成咁再叫人唔好買已經無補於事~亦都唔合理~唔計BF個風格係咪真係唔岩COD飯個問題~如果係真正嘅FPS玩家~都會區分到COD同BF嘅分別~你如果係COD入面係殺人高手~咁你係BF度一樣可以殺到好多人~一樣可以搶到唔少旗~但唔代表你可以幫其餘果31人贏到場杖~假若你玩完BF3嘅TDM(感覺今次DICE想同COD爭嘅唯一舉動就係加返哩個模式)就係度大談優劣~咁只可以話你對BF嘅認知仍然停留係9年前嘅《1942》時期~

不過可惜家下EA支槍已經指向COD~相信買BF3嘅系列FANS非常多~但想睇下BF3有咩咁把炮而入手嘅玩家就更多~係哩批玩家入面~玩開家用機COD而冇玩過PC起家嘅BF嘅玩家唔少~其實上年BC2推出之後已經有咁嘅情況發生~今次只係多左人玩多左人出事咁解~我見過哩D人通常就係一路打一路鬧:「個地圖咁大~冇載具點打?動作洗唔洗咁鬼多?」~然後~自己友得返3滴血~唔比藥包~然後~一路搵人殺:「點解支槍咁飄架?~射唔中人嘅?~嘩!D人咁難死嘅?」~最後~有3﹑4支旗比敵人霸左~自己又離隊友九丈遠....

基本上今次叫COD飯唔好買BF3嘅情況~我覺得只係限於單純想玩單機嘅玩家~否則冇咁嘅必要~反而哩批玩家可以明白BF個真正玩法先係最重要~玩落真係唔岩玩都好D~最怕係唔識玩扮識~BF3係好GAME黎~浪費左就好可惜了~

黃金玩家

回復  @肥狗仔@

請問有無有關隻game入面武器詳細特性睇??
即係射程, 剎傷力, 速度...等等!!
bc都有 ...
RiceR9 發表於 2011-10-27 17:46

上Battlelog度睇~但資料唔多~

星級玩家

無疑BF3既聲效真係好逼真,開手槍有打心口感覺,不過我覺得佢係偏向PC黎開發,有好多野正如ching話齋其他機 ...
memphis 發表於 2011-10-27 10:31

thx ching^^

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

岩岩已買ps3版 $358