設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KeithChan1@FB

[討論] 天空反射喇叭定係虛擬天空 virtual height ? 5.1 or 5.1.x ?

白鑽玩家

KT3 發表於 2024-7-15 21:40
以前試過打橫裝直接扭螺絲入去(前腳部份)之後落塊板水平底部吸上去(椅背底部份)係效果好啲  都幾誇張 ...

你用幾多火後級推
我有朋友用200w皇冠效果又好震撼
我見av Superman用部細細部classD效果又好勁

星級玩家

MDLP 發表於 2024-7-15 21:13
師兄其實你咁大粒震子
呢個款似係用嚟震地台多啲
係咪有細一個碼可以要嚟震梳化 ...

呢一個牌子係有細碼嘅,不過我以前唔識嘢,貪得意,又大買大,我都係托朋友喺亞馬遜買,個M就買第二個牌子 連運費都係$4000港紙 當年有個牌子叫大地震行貨都要賣8000幾,價錢差一半

星級玩家

MDLP 發表於 2024-7-15 21:46
你用幾多火後級推
我有朋友用200w皇冠效果又好震撼
我見av Superman用部細細部classD效果又好勁

好似240w不過係A類 ,第日裝返,可能換過classD ,M&K 個牌子好似都有呢類M賣,到時又要去搵水貨着手😅

星級玩家

KT3 發表於 2024-7-15 21:58
好似240w不過係A類 ,第日裝返,可能換過classD ,M&K 個牌子好似都有呢類M賣,到時又要去搵水貨着手😅 ...

錯咗 係classAB

星級玩家

KeithChan1@FB 發表於 2024-7-15 14:07
Enable 都要睇返實際環境而定。 如果皇帝位同前置距離太遠嘅話,裝咗等於冇裝。 除非可以拉線裝喺後面環 ...

突然有個奇想🤔如果有廠方出一條無線 山Bar後置 唔知市場反應會係點🤔

黃金玩家

KT3 發表於 2024-7-15 22:18
突然有個奇想🤔如果有廠方出一條無線 山Bar後置 唔知市場反應會係點🤔

都會有市場嘅 因為始終soundbar in hk 都好受歡迎 但如果真係玩影音系統啲人通常都係玩返av 因為單元始終都係大好多力量強好多

白鑽玩家

KT3 發表於 2024-7-15 22:18

JBL生巴已經有無線後置款

星級玩家

MDLP 發表於 2024-7-15 22:52
JBL生巴已經有無線後置款

都係諗吓啫😂 3.1聲道+1條生巴後置可能都好奇怪

白鑽玩家

KeithChan1@FB 發表於 2024-7-15 22:28
都會有市場嘅 因為始終soundbar in hk 都好受歡迎 但如果真係玩影音系統啲人通常都係玩返av 因為單元始終 ...

現實係見過好多啱啱入門玩家
又唔多家訪或者入戲院睇戲嗰啲
好多人玩出嚟嘅後果其實仲差過一條三星或者jbl嘅頂級soundbar
或者倒返轉講而家啲頂級生巴出嚟個效果已經好唔錯
生巴好處係設定簡單
avm除咗有調教問題
仲有一個單元匹配問題
你見呢度都成日有人問入門天龍
"咁大火數”會唔會燒喇叭配乜嘢喇叭先啱?
真係畀個數字呃咗自己都唔知
其實去到旗艦個驅動力都唔入流
而配喇叭好多師兄就取難捨易

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
KT3 + 10 + 10 非常認同

查看全部評分

白鑽玩家

KT3 發表於 2024-7-15 23:06
都係諗吓啫😂 3.1聲道+1條生巴後置可能都好奇怪

點解唔係前面一條生巴後面加兩隻後置再加一隻超低音嗰種?
如果你話後面係一條三巴過
聽落就真係有啲奇怪
無論皇帝位貼後牆或者離牆
聽落感覺都唔啱數