設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Oushinc

[討論] AV 潮文一則

白鑽玩家

三星玩樂勲章

Jackassfong 發表於 2023-4-14 21:10
請教下用咩嘢先適合聽歌?

每人口味唔通,用兩声道麥景圖,金仔扩音机+B&W(個人喜歡但買唔起) ,以前用AV Amp聽歌,我接受,當然對HiFi友係聽唔入耳,用号角夠响,但唔係果種音樂感,你可以去友誠問下,一定叫你入房聽,咪先乜野係兩声道

白鑽玩家

三星玩樂勲章

Jackassfong 發表於 2023-4-14 21:10
請教下用咩嘢先適合聽歌?

玩音响一分$一分貨,我聽完國仁最近Live更深信此道,當然每人願意投資係AV同音响比重不同,自己Ok咪得,不過識d玩家鍾意將別人的音响搬到自己家,卻計漏一樣野,家居面積同家俬.擺位都唔同,結果得出來不設預期

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Manko + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

其實而家呢套系講睇戯,有戯院味道,如果可以做到呢D效果,已算交是功課,將呢套拉埋兩聲道一起講,似乎有D离題,冇乜邊set可以文武全才,就算有D天價兩聲道,出到滿意好聲,如果要來睇戯,一樣唔系果D嘢,能夠做好本份,已屬唔錯。

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
avbaby + 20 + 20 非常認同呀。
LeoChin@FB + 10 + 10
matt88p + 50 + 50 非常認同呀。

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

intruder 發表於 2023-4-14 23:46
其實而家呢套系講睇戯,有戯院味道,如果可以做到呢D效果,已算交是功課,將呢套拉埋兩聲道一起講,似乎有D ...

因為樓上話號角不適合聽歌

我就咁睇
一對喇叭做到AV有8分,2ch有7分
同另一對2ch有9分,AV得5分
咁我就一定揀前者
影音分家鬼唔知最好咩

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
mark1 + 10 + 10 非常認同呀。
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

nighos 發表於 2023-4-15 00:02

我就咁睇

Horn喇叭又真係未必個個受
不過講緊天價嘅magico喇叭
大家可能接觸開嘅A/S/M系列
其實在對上仲有個頂班ultimate
終極大佬都係號角

鉑金玩家

AV newbie

路過,即係、35mm廣角鏡、一定唔可以攞嚟影人像咁!?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
mark1 + 10 + 10 非常認同呀。
nighos + 10 + 10 非常認同呀。

查看全部評分

白鑽玩家

三星玩樂勲章

nighos 發表於 2023-4-15 00:02

我就咁睇

咁睇你玩AV定聽歌,比我會着重玩AV,我聽過号角玩兩声道,唔係我杯茶,玩AV就好爽。影音分家當然好,但一闊三大,我分左家食樹皮中

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-4-15 00:12
路過,即係、35mm廣角鏡、一定唔可以攞嚟影人像咁!?

岩呀鬼唔知85mm 影人像靚咩,咁旅行只可以帶一支鏡又要影景咪用支24-70或者35囉

鉑金玩家

AV newbie

nighos 發表於 2023-4-15 00:31
岩呀鬼唔知85mm 影人像靚咩,咁旅行只可以帶一支鏡又要影景咪用支24-70或者35囉 ...

🤝

黑鑽玩家

avsuperman 發表於 2023-4-15 00:30
咁睇你玩AV定聽歌,比我會着重玩AV,我聽過号角玩兩声道,唔係我杯茶,玩AV就好爽。影音分家當然好,但一 ...

係囉, 唔係個個好似師兄咁好,有得影音分家,師兄分左仲有樹皮食。 好多師兄好似小弟咁,分左連皮都無。

如果屋企用 "horn" 唔聽得歌,咁都好慘下。

有時都真係要compromise 下既。
意思係,依,雖然唔係最好, 但都聽得下喎。。。咁解

唔帶10支定焦 ,天涯鏡都頂住先啦, 完全唔影又唔係咁好既。。。可以好似大單完咁從容不迫一下既。。。

同埋依度講係家庭影院討論區,加上標題係av潮文,相信討論都會偏向睇戲多,睇得好戲,又聽得下歌為主果隻。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
matt88p + 50 + 50

查看全部評分