設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinFaiLeun@G

[討論] Denon擴音機

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-24 13:00
呢d應該就係叫離箱吧
咁就有趣,部av amp4400都做到一些,當然1700ne就多好多,仲有個更清晰定 ...

再次恭喜師兄能夠分別出唔同,不知可喜定可賀。好事定壞事啦...  
慢慢你會感覺到唔止小恩子把聲係中間仲要佢個嘴型喺邊度,搵一首錄音好啲嘅俾你參考一下 當然一定要買CD先至得,你就知道佢個嘴型去到邊度.
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

鉑金玩家

sam2004 發表於 2022-11-24 13:58
再次恭喜師兄能夠分別出唔同,不知可喜定可賀。好事定壞事啦...   
慢慢你會感覺到唔止小恩子把 ...

先謝過Sam哥,其實尋晚最後決定寫下個感覺,一來唔想喺人地個貼度寫太多,但諗真d既然主題係denon機,咁我試下寫應該又唔過份,我相信樓主都唔介意。。

最有趣係我太太我聽完7000n其實心中覺得幾好聽喎,係人聲定位有d奇怪?喺原音sales換做1700嘅時候我問太太好聽嘛?佢話嗰刻都答唔出,只有三個字麻麻地,到1700開聲,我覺得好有趣點解會咁嘅時候,就話一句呢個先係好聽
事後等車嘅時候佢講返話馬仔頭幾十秒覺得好聽,聽耐咗就覺得麻麻地女人直覺,有時真係好有趣
小弟無意踩其他牌子,只係將嗰種感覺表達出嚟另外試馬仔周圍都有得試,denon,除咗部pma110周圍都有,其他直頭唔擺,真係好無奈

鉑金玩家

ylcheung 發表於 2022-11-10 10:26
.

師兄想請教你係咪又係大部份時間個音量都係9:00鐘以下,好似你張相咁?

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-24 14:49
師兄想請教你係咪又係大部份時間個音量都係9:00鐘以下,好似你張相咁? ...

喺呀,大部份都喺9點以下,音量未試過超過9點。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
funny1 + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

funny1 發表於 2022-11-24 14:33
先謝過Sam哥,其實尋晚最後決定寫下個感覺,一來唔想喺人地個貼度寫太多,但諗真d既然主題係denon機,咁 ...

師兄,做得好

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-24 14:33
先謝過Sam哥,其實尋晚最後決定寫下個感覺,一來唔想喺人地個貼度寫太多,但諗真d既然主題係denon機,咁 ...

因為二手價唔高,冇乜人買。

鉑金玩家

KinFaiLeun@G 發表於 2022-11-25 21:09

唔奇,似乎好多人都係咁,人云亦云,多人話好等於好,大佬,買咗啱自己嘅又點會放?唔放又使咩理二手價呢?唔止音響呢d咁個人口味嘅嘢,好多消費品都有呢種情況

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-25 22:28
唔奇,似乎好多人都係咁,人云亦云,多人話好等於好,大佬,買咗啱自己嘅又點會放?唔放又使咩理二手價呢 ...

好多野都係咁

黃金玩家

funny1 發表於 2022-11-25 22:28
唔奇,似乎好多人都係咁,人云亦云,多人話好等於好,大佬,買咗啱自己嘅又點會放?唔放又使咩理二手價呢 ...

確實有某d c hing買音響時,
第一考慮有二手市場行先。
又有d c hing俾某兩個牌子外表吸引,
所以到自己買音響時。要問問自己,
想買有二手市場牌子音響。定係買適合自己口味為先😅

鉑金玩家

KinFaiLeun@G 發表於 2022-11-25 21:09

其實好多人買嘢,根本就係喺網上爬文,有一啲所謂嘅專家根本連部機都未玩過,就發表一大堆言論,所以有唔少新仔中伏買咗返去唔啱口味又要賣出,如果唔係嗰幾隻流行嘅好多時就算幾新嘅機連五折都冇人要,咁多人買金仔同老麥,就係因為有二手市場,而且價錢還可以。至於啱唔啱口味配唔配到佢自己對喇叭就係其次。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
funny1 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

(香港政府忠告市民,Leica危害健康)