設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinFaiLeun@G

[討論] Denon擴音機

黃金玩家

funny1 發表於 2022-11-11 10:14
1600其實好抵,9000有找,不過佢冇av bypass

c hing睇過您之前d post,您喇叭好似係kef r5。
如用1700ne會唔會推得唔好呢,因r5對擴音機都有D要求架噃。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
sam2004 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2022-11-11 11:02
c hing睇過您之前d post,您喇叭好似係kef r5。
如用1700ne會唔會推得唔好呢,因r5對擴音機都有D要求架噃。 ...

那是很耐之前了,R5本人覺還可以,但R3隱陣d。

鉑金玩家

ylcheung 發表於 2022-11-11 11:59
那是很耐之前了,R5本人覺還可以,但R3隱陣d。

寫錯我以前那對是R3,不是R5。

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2022-11-11 11:02
如用1700ne會唔會推得唔好呢,因r5對擴音機都有D要求架噃。 ...

R5應該都算係越推越有,奈何小弟荷包沒有,玩住先,同埋聽過1700係感到好滿意,直覺有pma110 78成如果budget無限我肯定pma110
小弟未玩過兩channel,想請教下:
Av amp有好多措施去做聲音微調,有restorer,距離測量,eq,tone control 等,我感覺上覺得還可以兩channel咩都冇,買到返屋企會唔會要攪一大輪,另外pma110/1700都好,開到10:00鐘我覺得已經好夠大聲

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-11 12:16
R5應該都算係越推越有,奈何小弟荷包沒有,玩住先,同埋聽過1700係感到好滿意,直覺有pma110 78成{:6_127 ...

夠唔夠力唔係大聲就係,啲聲有冇離箱,定位出唔出到先至代表嗰部amp夠唔夠力,啲分析力得唔得。
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

黃金玩家

funny1 發表於 2022-11-11 12:16
R5應該都算係越推越有,奈何小弟荷包沒有,玩住先,同埋聽過1700係感到好滿意,直覺有pma110 78成{:6_127 ...

兩channe唔需要搞一大輪,分享下我點接a110。
電腦用uab線插去110(usb-dac)到聽電腦d歌,
cd機用rca插去110個cd位,部6000a paly pre out去110個Ext.pre。
張110變成後級聽串流歌,相信您部Av amp都有pre out。
如果有錯希望其他c hing可以解答您。

鉑金玩家

sam2004 發表於 2022-11-11 12:39
夠唔夠力唔係大聲就係,啲聲有冇離箱,定位出唔出到先至代表嗰部amp夠唔夠力,啲分析力得唔得。 ...

多謝賜教最近算見識到咩叫離箱同音樂感

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2022-11-11 12:44
兩channe唔需要搞一大輪,分享下我點接a110。
電腦用uab線插去110(usb-dac)到聽電腦d歌,
cd機用rca插去110 ...

如果我買都應該大約好似師兄你咁玩先謝謝分享

鉑金玩家

師兄借貼一用,終於買咗110細佬1700ne

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +20 收起 理由
que + 10 + 10 恭喜Ching!!!
Foreverwest + 10 + 10 恭喜Ching!!!
ken_leung0118 + 10 恭喜Ching!!!

查看全部評分

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-22 12:12
師兄借貼一用,終於買咗110細佬1700ne

恭喜,恭喜!等你開箱文,睇吓夠唔夠力推到kef r5啲聲離箱,期待。
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)