設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] Sony HT-A9 超詳評測不同環境效果!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

ht-a9開dolby speaker virtualizer模式,後置喇叭係唔係會無聲?
求用緊ht-a9師兄解説🙏🏻🙏🏻

本身已經用左佢Ht-a9自動調整音場,咁如果我係上圖個位置set野,係唔係會影響左之前個自動收音調整個記錄

銀級玩家

1080/24P 發表於 2021-11-22 23:41
ht-a9開dolby speaker virtualizer模式,後置喇叭係唔係會無聲?
求用緊ht-a9師兄解説🙏🏻🙏🏻

我之前都試過set dolby virtualizer都有後面聲冇乜野,同埋你呢到應該係set manual手動應該會蓋過左自動mapping,現在佢冇得set多個save setting記錄只有一個,所以想校多次比較都唔得

星級玩家

Hobbyists 發表於 2021-11-19 10:18
暫時用咁耐聲音一定收貨環繞聲天空聲同低頻,唯獨連線後幾日又會小窒聲但未試過會去到斷開喇叭似平時係街藍 ...

我依家都無閂機,成日要轉射頻煩到喊。最多做好散熱,主機個底都幾熱下,要用個蒸餸架晾起部機放喺通風地方

銀級玩家

ChoKiYan@FB 發表於 2021-11-26 12:26
我依家都無閂機,成日要轉射頻煩到喊。最多做好散熱,主機個底都幾熱下,要用個蒸餸架晾起部機放喺通風地 ...

其實可以試下係你最窒既時候開住個router版面都set下個頻寬做固定 2.4G 行20或40(應該會即時停止左窒如果校中左) ,5g自己又固定一個, 頻道我就AUTO 因為我試過選一個頻道例如10咁好似都差撞其他野反而呢個SET AUTO好, router最好真係放遠點有幫助,我上次校完之後到現在都唔使射頻相當穩定touch wood 應該都兩星期了。

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
ChoKiYan@FB + 5 + 5

查看全部評分

銀級玩家

Hobbyists 發表於 2021-11-26 16:07
其實可以試下係你最窒既時候開住個router版面都set下個頻寬做固定 2.4G 行20或40(應該會即時停止左窒如 ...

睇番2.4係自動頻度,5g頻度係固定左 頻寬兩個都定左

星級玩家

Hobbyists 發表於 2021-11-26 19:25
睇番2.4係自動頻度,5g頻度係固定左 頻寬兩個都定左

我全屋有四個mesh router,都好難搞

銀級玩家

ChoKiYan@FB 發表於 2021-11-27 08:13
我全屋有四個mesh router,都好難搞

應該都係主頻定左就ok

星級玩家

極地雪 發表於 2021-10-31 12:05
環境唔應該係一個因素而令到用家出現斷聲問題,
如果真係咁個產品設計上或軟件上就出左問題,
試問一個買 ...

十分認同, 小弟用左部機差唔多1個月, 睇戲斷聲唔在講, 連聽spotify 都係咁,不停斷, 反而用番ikea sonos d 書架喇叭聽就完全冇事...

Sony d 無線技術真要檢討下...

星級玩家

jajajack 發表於 2021-12-8 10:38
十分認同, 小弟用左部機差唔多1個月, 睇戲斷聲唔在講, 連聽spotify 都係咁,不停斷, 反而用番ikea sonos d ...

射頻轉好後唔閂機,我就咁用咗幾個星期。最緊要做好散熱。部主機個底特別熱,搵野晾起佢。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

出咗更新,唔知有咩改進?