設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] Sony HT-A9 超詳評測不同環境效果!

高級玩家

lokman215628 發表於 2021-10-29 20:18
專門店答唔到好正常,因為佢地係售貨員,唔係維修工程師,我認為唔可以怪佢地~
但全球用家都面對緊既問 ...

我都知專門店答唔到,純粹想係佢現場搵部雙出機試,睇下同廠機會唔會有顯示或係我自己setting 問題,A9最搞笑係經EARC 機體係會有顯示,但直插hdmi 竟然無. 打去維修部時話無貨係佢地度

進階玩家

大家有無試過用嚟聽 tidal 歌曲?  不用聽reality 這些, 普通的流行曲會怎樣?  我見yourtube 評測都好少講

銀級玩家

我試左spotfiy airplay ldac play歌,ldac最好聲感覺有模擬後面環繞聲,聽演唱會幾好feel,但同2channel比佢只係for貪心有得播下歌law,唔係話好差但唔係最好既選擇,始終佢似睇戲聲道

進階玩家

Hobbyists 發表於 2021-10-29 23:15
我試左spotfiy airplay ldac play歌,ldac最好聲感覺有模擬後面環繞聲,聽演唱會幾好feel,但同2channel比佢 ...

Thank you 師兄
咁真係要搵日去門市聽下... 如果真係買 A9, 我又唔想又要整多套喇叭嚟聽歌.. 屋企真係無咁多位

銀級玩家

籃球爺爺 發表於 2021-10-29 23:42
Thank you 師兄
咁真係要搵日去門市聽下... 如果真係買 A9, 我又唔想又要整多套喇叭嚟聽歌.. 屋企真係無 ...

其實唔差既你可以去門市手機聽下,如果駁其他player出音樂可能仲好。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

試左幾日,因為無買重低音(稍後購入)所以重低個part係爭啲,不過無重低音情況之下,量感好夠
如果加埋重低,相信會再上一層樓😂!

試左幾套Apple app入面既電影,試左007,魔間傳奇,無聲絕境2。
魔間傳奇開場大自然環境聲包圍住你,跑車追鹿過癮,而更過癮係無聲絕境2怪物聲從後面來,唔錯
只係欠左個低音!

以上係新手心得,要買真係要去體驗下,算係滿意,係偏貴左d

不過音量要開到50先過癮,50以下偏細聲,定係正常架?

評分

參與人數 1威望 +12 金錢 +14 收起 理由
成龍大哥 + 12 + 14 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

星級玩家

極地雪 發表於 2021-10-28 18:02
你應該慶幸因為你無中招,但佢地好慘,係中左招既買家,試問如果你中左招,但又唔知幾時解決到,你會點? ...

唔係無中招,應該套套機差唔多,環境問題。佢屋企可能無咁多干擾

鉑金玩家

ChoKiYan@FB 發表於 2021-10-31 06:52
唔係無中招,應該套套機差唔多,環境問題。佢屋企可能無咁多干擾

一間公司設計左一個產品出黎用家遇到問題係因為多干擾?咁其他牌子又唔會多干擾?

SAMSUNG Q90R 去到Q950A 都係無線但又無事既,真係環境問題?

我係買家,想買你個產品要點樣check 有無干擾先買?
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

極地雪 發表於 2021-10-31 10:30
一間公司設計左一個產品出黎用家遇到問題係因為多干擾?咁其他牌子又唔會多干擾?

SAMSUNG Q90R 去到Q95 ...

認同, 我之前用過Sony st5000勁受干擾, 對Sony soundbar真係怕怕, 所以今次決定唔再買Sony, 入手Samsung Q950A

星級玩家

極地雪 發表於 2021-10-31 10:30

SAMSUNG Q90R 去到Q95 ...

咁你講嗰句:慶幸無中招。你係講所有其他牌子夾埋soundbar之中,佢無中招,定淨係講咁多套a9之中,佢嗰套a9無中招?