設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] Sony HT-A9 超詳評測不同環境效果!

銀級玩家

SW5啦.
SW3唔夠.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

小白:條友又買嘢?
小黃:SONY?

小白:唔怪之得條友日日食樹皮啦
小黃:我地洗唔洗食?

小黃:寫咩寫咩?
小白:你落去望下。。。

小黃:整唔整到森林咁既環境聲?
小白:試下咪知羅。。

評分

參與人數 2威望 +28 金錢 +28 收起 理由
成龍大哥 + 18 + 18 兩隻守宮好正好迫真
littlefat69 + 10 + 10 恭喜曬恭喜曬

查看全部評分

鉑金玩家

三星玩樂勲章

1080/24P 發表於 2021-10-26 19:19
小白:條友又買嘢?
小黃:SONY?

師兄有冇試用報告呀

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

試聽完,效果很一般,四支柱新穎玩法…又無中置,最後入手Samsung Q950A

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

想問有無師兄用ht-a9 player
玩聲畫分離,A9 入面只show hdmi 沒顯示atmos 等音效,有無師兄知道問題

銀級玩家

我都買左HT-A9我覺得聲音都非常收貨個環繞聲一流,冇中置呢個問題就要買之前試清楚自己既心水,連線方面又唔係外國網講到咁差,我都LAG過但MAPPING過之後就冇再發生,還有我覺得手機個藍芽APP連住佢會LAG,所以我建議關左佢入面個藍芽,Sofar暫時連續呢幾日睇都好順冇LAG過。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
成龍大哥 + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

鉑金玩家

Hobbyists 發表於 2021-10-28 10:42
我都買左HT-A9我覺得聲音都非常收貨個環繞聲一流,冇中置呢個問題就要買之前試清楚自己既心水,連線方面又 ...

你應該慶幸因為你無中招,但佢地好慘,係中左招既買家,試問如果你中左招,但又唔知幾時解決到,你會點?

已經有用家9月頭已經report 左俾sony , 就黎2個月

最大獲既係SONY 連一個大約既時間都俾唔到出黎,所以佢地先退貨~

產品有時難免會有bugs , 有小問題,有defect , 最緊要廠方肯做野解決但暫時情況睇黎,一旦中左招,仲未有解決方案既大約時間,呢下先令到人無奈~

https://ap.community.sony.com/s/ ... back?language=en_US
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

銀級玩家

我覺得佢仲有一個問題要正視,雙出個陣音訊機身乜顯示都冇只顯示得個hdmi,其實仲之插機身既設備都出唔到資訊,sony知唔知用家咩角度,如果係bug希望快d fix佢同埋個連線

高級玩家

Hobbyists 發表於 2021-10-29 08:23
我覺得佢仲有一個問題要正視,雙出個陣音訊機身乜顯示都冇只顯示得個hdmi,其實仲之插機身既設備都出唔到資 ...

同感,我問左一個星期都無人答到我,打左2次去SONY 又話要等師傅落去 show room 試先得,我自己落專門店問又答唔到我,叫佢換有雙出嘅機試下,又話有客係度試緊A9 唔方便轉俾我試

銀級玩家

moomingw 發表於 2021-10-29 19:48
同感,我問左一個星期都無人答到我,打左2次去SONY 又話要等師傅落去 show room 試先得,我自己落專門店問又 ...

專門店答唔到好正常,因為佢地係售貨員,唔係維修工程師,我認為唔可以怪佢地~
但全球用家都面對緊既問題,唔係淨係香港有,仲要等師傅落SHOWROOM試?就當佢試到都係report俾總公司,
另外本身維修部無機試既咩?求其收客人一部有問題返去慢慢試都仲得,咁樣敷衍用家真係好無奈~
倒不如佢答客人話已經知道有問題,一律要等工程師出新UPDATE仲好啦,而家咁樣既售後服務,好難攪喎~