設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AlfaWu@G

[請教] JBL bar9.1 行貨?水貨?

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

se人 發表於 2021-2-18 17:01
如果香港繼續買「國行」,就一定唔買,買左都要退貨,根本代理而家係度呃人,而家POMA個網買緊同介紹嗰度仲有「 ...

同意係當代果邊有問題, 拎左國行黎賣就將個波射去分銷商度, 電話查詢當代佢話有比指引分銷商, 叫分銷商賣之前一定要講明係賣緊中國版冇chromecast, 但係分銷商既答案係代理冇講過依樣野 而我自己買既時候分銷商亦都冇提過賣緊既係國行。

簡單黎講即係代理完全唔當消費者係一回事, 冇人發現就照賣 條bar本身既質素我係滿意既, 但係咁樣拎國行當港行賣然後cut左d原有既功能就真係不能接受

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

尋晚去 avlife 落訂, 今日送到, 係有 chromecast 嘅真行貨

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ajnakata 發表於 2021-2-22 13:21
尋晚去 avlife 落訂, 今日送到, 係有 chromecast 嘅真行貨

nice ching, 可能賣完一水國行又番左港行, 如果繼續賣國行就真係

黃金玩家

digiko 發表於 2021-2-22 14:50
nice ching, 可能賣完一水國行又番左港行, 如果繼續賣國行就真係

尋日聽到我講呢個 post 嘅事 sales 即刻幫我打去代理到 check,  大代理 P 字頭果間

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ajnakata 發表於 2021-2-22 15:38
尋日聽到我講呢個 post 嘅事 sales 即刻幫我打去代理到 check,  大代理 P 字頭果間 ...

其實POMA同當代有冇關係? 兩間都係代理, 但係一邊拎港行, 一邊拎國行? 如果真係咁似乎有需要比HARMAN international知

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

digiko 發表於 2021-2-22 17:55
其實POMA同當代有冇關係? 兩間都係代理, 但係一邊拎港行, 一邊拎國行? 如果真係咁似乎有需要比 ...

無記錯POMA都係其中一個分銷商,不屬代理

新仔玩家

AlfaWu@G 發表於 2021-2-9 22:40
師兄咁講都岩。但黎緊就可能會變得一樣...

因為我今日都再打過電話俾代理同店舖。代理就繼續厚面皮,不 ...

小弟早幾日都中招了 🤦🏻‍♂️

黃金玩家

LiuKim@G 發表於 2021-2-25 05:19
小弟早幾日都中招了 🤦🏻‍♂️

去大鋪買嘛

鉑金玩家

三星玩樂勲章

ajnakata 發表於 2021-2-25 11:11
去大鋪買嘛

冇錯喇,建議大家去豐澤,百老滙,AV LIFE,POMA 呢D大鋪買,唔好慳果少少錢買咗大陸版

鉑金玩家

Lacrimosa 發表於 2021-2-25 20:38
冇錯喇,建議大家去豐澤,百老滙,AV LIFE,POMA 呢D大鋪買,唔好慳果少少錢買咗大陸版 ...

係咪搞錯左呢?
呢d 咁賴皮嘅代理
唔係應該唔好買佢d貨咩
你去大舖買即係支持佢用咁嘅方式賣貨
唔好用咩細舖買就要承受風險呢d對消費者嘅歪理

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分