設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

對應 8K 透傳! Yamaha RX-V 全新 AV 擴音機

銀級玩家

cwkit61 發表於 2020-10-9 12:02
其實我自己覺得所有野 ( ps4,  blueray player 等等 )  直插入 Amp 度, 之後再去 TV , 係最好既 ~
因為 A ...

如果係passthrough, 數碼野。畫面應該1樣既。我又無野要部Amp upscale。
睇你想AMP 對後對聲音做手腳 or 前期對聲音做手動。
我heavy game player ,入電視先,對Game lag 影嚮最少。

鉑金玩家

KenKenHo@G 發表於 2020-10-9 17:21
如果係passthrough, 數碼野。畫面應該1樣既。我又無野要部Amp upscale。
睇你想AMP 對後對聲音做手腳 or  ...

師兄都講得啱~  所以各有各玩法  

銀級玩家

cwkit61 發表於 2020-10-7 18:48
如果出到 Atmos 既話,  用主機版面右面的 SELECT/ENTER 係會 show  Atoms logo 出黎的~ ...

係外國網問到可以咁樣 set , 未試。先 Post
Go to Settings -> Function -> User Interface -> Remote Color Buttons and choose Display Control

銀級玩家

HDMI 2.1 chips 有 Bug ,全數今年出的 HDMI 2.1 AMP , PS5, Xobox series X 都用唔到。
應該Hardware 問題。無得 Firmware 搞。
唔知Yamaha (通利)香港點處理,係咪回收更新??

https://www.avforums.com/news/de ... -hdmi-2-1-bug.18125

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Ps5D8K都未必係真,

黃金玩家

radiohead297 發表於 2020-10-6 20:18
星期日剛在av 生命買,仲有貨。5680

師兄用邊幾隻speakers配佢?

黃金玩家

我一向咩都無. 如果買呢部YAMAHA AMP入門的話, 合適嗎?

配咩speakers好呢?