設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

對應 8K 透傳! Yamaha RX-V 全新 AV 擴音機

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
YAMAHA 今年為 RX 家庭影院擴音機系列追加了 6 款全新後續型號... 所有成員均追加 8K 對應... 而系列中兩款入門型號就會搶先抵港,並公佈了最新行貨定價... 🤪

資訊詳文:https://post76.hk/news/2020/08/yamaha-rx-v4-v6-8k-60hz/

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

好樣衰!

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

cktam 發表於 2020-10-6 16:19
新手一問: 想問那裡有現貨, 價錢多少?

我上tomlee個online store都冇資料

星期日剛在av 生命買,仲有貨。5680

鉑金玩家

KenKenHo@G 發表於 2020-10-7 15:26
請問睇Netflix時點樣check, 我按option電視唔會出到menu比我睇,因為是Neflix畫面。唔係任何一個HDMI inp ...

如果出到 Atmos 既話,  用主機版面右面的 SELECT/ENTER 係會 show  Atoms logo 出黎的~

鉑金玩家

KenKenHo@G 發表於 2020-9-30 12:10
有無Yamaha 用家?
唔識點樣睇部機,入緊幾多Channel, 輸出緊幾多 Channel.
用開Onkyo 同 Denon 都有在機身 ...

按 remote 個 option 有得俾你睇 video & audio 既 status.
我都研究左好耐, 先知點樣係機身面板 show 咩 audio output 緊

黃金玩家

內文一時講RX-V4,RX-V6,RX-A2,RX-A4,RX-A6,RX-A8...忽然又變成RX-V4A,RX-V6A?
Siu 發表於 2020-8-28 18:41
內文一時講RX-V4,RX-V6,RX-A2,RX-A4,RX-A6,RX-A8...忽然又變成RX-V4A,RX-V6A? ...

剛修訂內文呢,多謝提點。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

睇慣左一般 AMP 個 LOOK... 呢個新 LOOK 有 D 難接受
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

我以為雙聲道amp

鑽石玩家

個樣真係......

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

等等,遲 D 有高級型號

銀級玩家

買左...有問題...eARC 用唔到.... :(
唔知係咪同 LG 電視唔夾~

鉑金玩家

KenKenHo@G 發表於 2020-9-29 16:07
買左...有問題...eARC 用唔到.... :(
唔知係咪同 LC 電視唔夾~

我都研究左好耐 eARC 先有聲,  我部 TV 係 sony ~
你要 make sure,  TV 同 Amp 都著左 HDMI control ~