設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

對應 8K 透傳! Yamaha RX-V 全新 AV 擴音機

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

CHIHANGLEUNG@G 發表於 2020-10-5 17:56
新手一問,我netflix arc 到amp, netflix 見有atmos logo, 播片但amp 螢幕無atmos logo ,應該點睇係咪已經 ...

照計應該有atmos logo

鉑金玩家

CHIHANGLEUNG@G 發表於 2020-10-5 17:56
新手一問,我netflix arc 到amp, netflix 見有atmos logo, 播片但amp 螢幕無atmos logo ,應該點睇係咪已經 ...

呢部 RX-V6A default 面板唔會 show Atoms logo 出黎,  要 set 的~
首先你試下睇 netflix 時, 按個 remote 既 option 掣 -> audio signal information, 睇下係唔係 output 緊 atmos 聲先~

星級玩家

新手一問: 想問那裡有現貨, 價錢多少?

我上tomlee個online store都冇資料

鉑金玩家

cktam 發表於 2020-10-6 16:19

早排 AV Life 同 英京同華仁影音有,  依家唔清楚,  around $5300~

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

cktam 發表於 2020-10-6 16:19

星期日剛在av 生命買,仲有貨。5680

星級玩家

明白, 感謝大家回覆

銀級玩家

cwkit61 發表於 2020-10-5 20:17
呢部 RX-V6A default 面板唔會 show Atoms logo 出黎,  要 set 的~
首先你試下睇 netflix 時, 按個 remot ...

請問睇Netflix時點樣check, 我按option電視唔會出到menu比我睇,因為是Neflix畫面。唔係任何一個HDMI input. 機上版面又無返應。
唔識Check.😂😫

銀級玩家

我都想問,點set 都唔知係咪Atmos, 但你有天空speaker對嗎?

銀級玩家

cwkit61 發表於 2020-9-30 14:49
有聲既時間,  英文字隔離會跳動~

請問,用遙控,按那個可以出這個畫面?
我只會用主機版面右面的 SELECT/ENTER

銀級玩家

當電視(LGCX) 睇Youtub時,eARC 唔識點樣set ,
Audio 輸出我 set 左 Pass Through
RX-V6A 唔知點解會自已detect 左係 DD Ture HD, 變成無聲。(Youture 原生輸出是 DD Ture HD 嗎? 不是PCM or DD?)
睇Netflix 無事 (DD+ Atmos),PS4 出電視用回eARC (5.1 PCM) 都無事。
要每次手動在電視選擇 PCM 先睇到Youtube 有聲。
但咁樣, Netflix 同 PS4 就唔唔能夠 PassThrough。