設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: blackboy00

[請教] 8000蚊以下家用投影機 + 幕

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

usopp 發表於 2020-4-7 23:52
咁大師有冇8k budget 連幕又ok 既4K 投投介紹下呢?真心想知

咁算唔算得呢

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
usopp + 10 + 10 謝謝

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

usopp 發表於 2020-4-7 23:52
咁大師有冇8k budget 連幕又ok 既4K 投投介紹下呢?真心想知

部X10 大王推介添

黃金玩家

getjoe 發表於 2020-4-8 00:09
乜原來啲投影機已經先進到709 模擬到2020色域輸出

咁啲高階旗艦機咪可以搵啲工程師寫返個程式咪可以攪得掂 (咁又唔得喎人哋咁樣做 咪等於冇錢賺 叫人食屎咩 o....我講咗個屎字 會唔會死㗎?.... 好驚驚添

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
陳伯牆@FB + 10 + 10 有升級會員可能冇事
getjoe + 10 + 10 等緊一齊俾人封

查看全部評分

白鑽玩家

JoviLai@G 發表於 2020-4-8 00:05
咁唔係個個都好似Pac 大師電腦咁精通㗎ma ....小弟我讀電腦工程師出身我都自愧不如 何況好多師兄都為求簡 ...

又從來無對樓主作出建議
唔會有人寫八仟蚊又答四仟蚊又答
因為我最唔讚成為買而買
買最平同最貴嗰部不嬲最搵笨
如果你search我啲舊post
我經常提.....使咗錢一定要有效果

白鑽玩家

getjoe 發表於 2020-4-8 00:09
乜原來啲投影機已經先進到709 模擬到2020色域輸出

你自己#61個廣告已經答咗你
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2020-4-8 00:32
你自己#61個廣告已經答咗你

咁你又答多次   

你部OPTOMA UHD51 都係我幫你攞平 唔該都無聲

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
MDLP + 50 + 50 唔知係你!!!唔該哂先!!!

查看全部評分

5.2.4 LG C2 OLED 77
JBL Array 1000, Array 880, Array 800, Atmos Control X
Yamaha CX-A5200 /Crown 8600N / Lexicon DD8
Velodyne DD12+ / MK MX250
Pioneer UDP-LX800

黃金玩家

MDLP 發表於 2020-4-8 00:27
又從來無對樓主作出建議
因為我最唔讚成為買而買

所以我覺得數字會員都係講緊買4K啦 如果我買咗1080 我一定心思思一定會諗下一部要係4K 咁點解唔第一部就去買4K呢 何況而家4K都平左好多 二手又多選擇 依家又唔係買古董擺得耐會升值 始終都係玩科技遊戲 應該冇升值潛力掛😅

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
getjoe + 10 + 10 明明啲人就係話 4k會玩得衰過1080.

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2020-4-8 00:27
又從來無對樓主作出建議
因為我最唔讚成為買而買

問題係樓主得八千蚊想玩投影機
同埋 為什麼唔買得平機呢?
咁入門機咪冇人用囉, 有陣時唔係真係為買而買因為冇錢, 邊個唔想買咗嘢又有效果得先得㗎
我係得咁多食雲吞麵 既價錢又點可以食到龍蝦麵呢! 其實最後都會飽嘅 效果都可能係一樣 最後會飽,
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

黃金玩家

getjoe 發表於 2020-4-8 00:37
咁你又答多次   

你部OPTOMA UHD51 都係我幫你攞平 唔該都無聲  

下次搵我la可能仲平😏 不過要講唔該㗎喎(講笑啫我個人好大方😝)

評分

getjoe + 10 + 10 而家一定係搵你 hehe
陳伯牆@FB + 10 + 10 Master做代言,收返你錢

查看全部評分

白鑽玩家

JoviLai@G 發表於 2020-4-8 00:39
所以我覺得數字會員都係講緊買4K啦 如果我買咗1080 我一定心思思一定會諗下一部要係4K 咁點解唔第一部就 ...

我都讚成起碼W2700
以今日嘅標準起碼有效果
但係唔係為拗而拗
4k一定好過1080
解像度根本唔係一切
如果係嘅話
荷里活電影公司
可以掉曬佢啲攝影機
全部改用華為或小米手機8k拍攝

評分

CalixLau@G + 10 + 10 玩影音野 數據從來唔係絕對
陳伯牆@FB + 10 + 10 所以我話唔明嘅總唔會明!

查看全部評分