設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[電源線] 再入手Siltech 線材 (包膠講下siltech聲)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2020-1-11 20:55
在把Nordost取出去前, 我找回了盒中的舊單, 原來都已是2015, 2016年的事了
作為一個用了Nordost Frey 2  ...

如果都滿意於現在,都可以等一等一段時間先再諗升級問題,最緊要玩得開心🥁🎻🎺🎷📯

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
kl122002 + 80 + 80 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

kelvinmacmac 發表於 2020-1-11 21:08
如果都滿意於現在,都可以等一等一段時間先再諗升級問題,最緊要玩得開心🥁🎻🎺🎷📯 ...

如果要再升, 可能要換機才行

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

有問我的Siltech是不是淘X買. 呢個問題我真係唔想答佢.
給了他收據看, 是新代理出的, 他還是在問不是舊代理的才是正宗嗎?

大佬 , 舊代理己在上年結業了.
好多網上資料都是在用舊代理的事, 例如單, 假簽名等等 , 當時已多到舊代理都已投降.
加上有水貨, 2手貨的問題, 因而一直好混亂, 也於是有人混水摸魚賣高彷的假貨.  

現在新Siltech 的代理是 香港新漢建業有限公司 , Richcoln Company Limited.
https://www.siltechcables.com/distributors/
http://www.richcoln.com/index.php/hk/
代理是用電腦出單, 有電腦記錄.

而另外我暫時知可以在市面 hifi 鋪買的是銅鑼灣的原X. 佢地有新漢的指定經銷證明.
不信的可以打電話去問新漢.

.....
好煩啊, 買左set Siltech姐,
到底家下係我聽歌, 定服侍人地上我家聽歌?
仲未計10中8, 9 個個問點樣買的問題, 好煩啊!

還是好音樂最好.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2020-1-12 09:10

師兄有樣錢你唔慳得,就係你現在用緊550l喇叭線嗰個原裝叉頭一定要換古河碳纖叉頭,在未煲起情況之下已經聽得出分別都起碼爭三成。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2020-1-12 09:10

🎻🎻🎻

評分

kl122002 + 80 + 80 用家心得極具參考價值

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

我見原廠用的另一個組合是 WBT ,  WBT 唔好聲?

而且我買的是用蕉插.
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2020-1-12 09:39
有問我的Siltech是不是淘X買. 呢個問題我真係唔想答佢.
給了他收據看, 是新代理出的, 他還是在問 ...

個D麻煩人送佢走 你太好人

評分

kl122002 + 80 + 80 唉...

查看全部評分

easyliao99@gmail.com

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2020-1-12 14:09
我見原廠用的另一個組合是 WBT ,  WBT 唔好聲?

而且我買的是用蕉插.

如果係classic系列嘅喇叭線原裝頭唔會用wbt係皇家簽名板系列以上先會係wbt當然wbt頭唔需要換啦。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kelvinmacmac 發表於 2020-1-12 14:26
如果係classic系列嘅喇叭線原裝頭唔會用wbt係皇家簽名板系列以上先會係wbt當然wbt頭唔需要換啦。 ...

我條kings jumper就係原裝wbt頭唔需要換。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kelvinmacmac 發表於 2020-1-12 14:29
我條kings jumper就係原裝wbt頭唔需要換。

同埋siltech要去到皇家簽名板以上先畀好嘢你。