設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[討論] AVLife買機日誌[未完]

鑽石玩家

WY807 發表於 2019-1-22 18:38
所以一直都唔會迷信乜乜MIJ, 亦都要明白一分錢 一分貨嘅道理,依家有好多問題起源自又要最低價,又要最好 ...

其實e加mij 價$ 都好competitive,不過質量亦同時下降,sony 服務都十分滿意,功能亦包很好,都冇買錯
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2019-1-22 18:52
睇餸食飯, 正如有人買小米同 Skyworth 一樣...

同意!! 講開又等大家知到下降!!

銀級玩家

我就反而上月Sogo奶買三星電視同amp,送貨安排同服務非常好⋯第一次幫襯AV奶。你個case可能個別員工出咗溝通問題掛⋯無計⋯

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

Nene 發表於 2019-1-22 21:25
我就反而上月Sogo奶買三星電視同amp,送貨安排同服務非常好⋯第一次幫襯AV奶。你個case可能個別員工出咗溝通 ...

員工 Sales  vs 寫字樓 vs 送貨部  

幾面打哂交都唔出奇 , 送貨果個未必跟足張行程表黎做 ,

Sales 排單又一定無同  司機夾過時間先編落去 ,

呢樣野 , 全香港所有公司都發生緊架啦
Display : Samsung QA55Q7FAM
AMP : Denon X6400
C: MK 750
LR : MK 750
SR: MK SUR55
WF: JL F110
Player : Sony X800
MDP : Egreat A11
Console : PS4 Pro , Switch
Screen : OS 80
PJ: BenQ W2700

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

大玩偶 發表於 2019-1-22 21:44
員工 Sales  vs 寫字樓 vs 送貨部  

幾面打哂交都唔出奇 , 送貨果個未必跟足張行程表黎做 ,

agree
AV奶sales推介影音野係比較中肯,唔似其他大行只力推高佣金品牌
但其他方面我唔太信佢好過大行,如果佢售後都掂啲大行執曬都似
所以我選擇自己攞貨
當然唔係個個ching好似我咁好彩住佢鋪頭附近,不過我遠既話都會call van,年紀大左時間真係好緊要買都買唔番

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

good88690 發表於 2019-1-22 17:51
好多公司都係咁, d後勤, 司機, cs 都怕鬼左d sales, 為左做成單生意, 咩都話得, 張單去到 cs 果邊一睇, 多 ...

一 定係咁做,落咗佢單亦唔會取消!  我自己幾次買amp都係即囉現貨打的。

銀級玩家

上月係K11分店買Sony 電視,都可以做到星期六同日送貨加安裝。
其實都係好睇送貨班大佬果日忙唔忙,
你估佢唔想早d 送哂收工咩。
我反而覺得Sony 安裝比較麻煩
一定要等佢黎開箱,佢地d 時間先難約。平日夜晚無service, 星期六就去到19:00. 星期日休息。

銀級玩家

mwleung1 發表於 2019-1-22 12:38
小小貼士令到成件事更圓滿.....雖然呢樣嘢好多人唔認同。

咩年代呀ching, 咁樣會做成對其他客唔公平
收到貨就話比貼士啫,未收貨比貼士咪即係買方便。
你試下去醫院比貼士d 阿姐, 監都有得你坐呀

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

估唔到小弟諗住發洩吓打幾隻字, 咁多師兄有回應~!!

BTW, update咗尋晚收amp情況, 仲要等2-3月收第三order, 唔知會唔會唔見咗件貨, 或者9月先收到~!!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2019-1-23 11:25
估唔到小弟諗住發洩吓打幾隻字, 咁多師兄有回應~!!

BTW, update咗尋晚收amp情況, 仲要等2-3月收 ...

咩Amp 要等咁耐 ?2-3 個月隨時跌幾千蚊喎,有現貨先買啦,落訂唔岩玩係AV 身上

上個月買部 Denon AMP , 我係沙田Av奶買,無現貨,佢係倉安排送貨, 夾好時間直接送到屋企,由工人姐姐簽收, 夜晚返到屋企先拆箱 ,過程都無乜特別。