設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: FeiLong2011

[討論] 科技改變一切,1996年聽新歌 vs 今日聽新歌的比較。

專業玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 15:22
上文已report 給admin , 有望admin 認真處理此事.   
帶個頭盔時前一句講自己喜歡音樂, 下一句 ...

我都 complain 你不停在我的 貼文搗亂,
你無論點,就死返去你的走音歌后貼啦!
自卑感作怪,不停入來搗亂,船上聽走音歌后會比菲警捉去坐監呀!

評分

參與人數 2金錢 +2 收起 理由
ericeric + 1 real pk
Msuper + 1 你記性真差之前話呢個一言堂依家唔比唱反調.

查看全部評分

黑鑽玩家

FeiLong2011 發表於 2018-12-23 18:14
我都 complain 你不停在我的 貼文搗亂,
你無論點,就死返去你的走音歌后貼啦!
自卑感作怪,不停入來搗 ...

知你聖誕無人約,無街去,無地方發洩係度亂狗吠。
你唔係版主,你根本無權叫人出番去。除非你痴心妄想,唸住係度痾幾篤尿,就以為可以將呢度變成你自己地盤。
人地聽咩音樂品味,根本唔需要你批準。你係咁潮咁型,又唔見你人走去文化中心,叫d聽緊 classical concert 既人收檔,話佢地 out,淨係識做鍵盤戰士。
我從你身上睇唔到科技令你有幾進步,我淨係睇到你個人心胸有幾狹窄,目光有幾短淺,EQ 有幾低。

評分

參與人數 6威望 +150 金錢 +150 收起 理由
ericeric + 10 + 10 正到爆
kinhungw + 20 + 20 絕對認同
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同
kl122002 + 50 + 50 絕對認同
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Msuper + 50 + 50 踩完我地老屎忽求人認同他唔使錢聽歌真可憐.

查看全部評分

銀級玩家

FeiLong2011 發表於 2018-12-23 18:01
自卑作怪,走入來我的 貼文不停搗亂??

繼續抹黑膠啦,下面空氣不好,記得除外呼吸新鮮空氣呀! ...

哇你都幾可憐,
禮拜冇人約响度復咁多嘢玩自high?
復你亞爸我兩次添?好寂寞呀?
你聽乜關人q事?
你唔止out仲勁低能添啦!
有錢去買樓啦 ! 買車 ?你儍架 !
邊似你阿伯咁冇料咁背架?玩spotify講買車?
扮靚仔呀
信下塊鏡做返自己啦 ...
阿伯你老啦!又失憶?
我唔似你黑膠多到要鴨記賤賣㗎!
我冇入過黑膠架唔似你
人like乜聽乜入乜關你q事咩?
你腦裝屎㗎?
我點似你咁背呀!
似你咁佗衰家就弊囉!
大吉利是咩!
sorry呀要同朋友行街 !
唔得閒呀 !
遲d再覆過你下...
知你梗响度嘅 !
right ??
哈哈哈

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Msuper + 50 + 50 我開飯囉唔陪果位小朋友燒時間了!.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

countryboyhk 發表於 2018-12-23 18:47
知你聖誕無人約,無街去,無地方發洩係度亂狗吠。
你唔係版主,你根本無權叫人出番去。除非你痴心妄想, ...

原本我真係唔想係呢個post入面留任何一點句, 不過真係越睇越過份.
人家買音樂, 用乜format , 使佢過目 ? 人地show 張黑膠講市況可以用到詈語覆人.
混帳果幕係講住自己點樣熱愛音樂, 下一句就亂踏人地買唱片, CD, 以為人地只聽舊曲.
都唔知佢的思路是不是只局限在MK信和附近.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
還是好音樂最好.

鑽石玩家

靠哩幾年有得上網免費聽多少少流行曲就係樂迷,多年來一直買唱片的就係碟燦?

真係得啖笑。

黑鑽玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 20:17
原本我真係唔想係呢個post入面留任何一點句, 不過真係越睇越過份.
人家買音樂, 用乜format , 使佢過 ...

丁蟹既思維方式, 係從來唔需要外人去理解

熱愛音樂既狂熱份子, 我地贊美佢地為音痴 ; 而強迫人地認同佢地既怪癖行徑, 我地會稱呼佢地為痴漢   

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

星級玩家

FeiLong2011 發表於 2018-12-23 18:00
走入來搗亂,你變態 ok?

對唔住, 我只知道你好憎恨人聽黑膠唱片同一些年長人士, 同所有人都過唔去 , 覺得你需要輔導。如果你覺得真係有需要心理輔導可以PM我, 希望幫到你.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

樓主唔使咁話人既,而家聽串流係方便,但人地前輩們個年代未有串流嘛,想聽歌咪買碟囉,買買下咪一大堆囉,有乜出奇笑人呢?
係人年輕時都會迷歌手迷偶像架,人地同大家分享,只係個歌手唔係你年代就笑人聽墳場歌?到你第時被人笑你聽Ed Sheeran咁老套你自己咩感想?

另,你之前是否聽CD黑膠,而家淨係聽Spotify 免費版?音質差好遠下喎,你咁都頂得順?齋行街時聽?
Expert 220Pro + LS803 + LS50
Macbook Pro with Roon
That's ALL ...

1萬

白鑽玩家

老而不

Aeonflux 發表於 2018-12-23 21:54
對唔住, 我只知道你好憎恨人聽黑膠唱片同一些年長人士, 同所有人都過唔去 , 覺得你需要輔導。如果你覺得 ...

我覺得佢如其他師兄講的一樣, 在今日用過當年黑膠唱片, 又經歷過當年90年代至千禧時代賣黑膠的事實都至少過30歲.
佢既然以為我是60年代的人, 那麼我想他應是70年代中或尾出生, 約略今年是40左右?
同年紀的人做的事, 買張CD或唱片, 又有什麼問題呢?  不明白.

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kinhungw + 20 + 20 今日買黑膠幾多錢一隻碟?買串流幾多錢一首.

查看全部評分

還是好音樂最好.