設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: FeiLong2011

[討論] 科技改變一切,1996年聽新歌 vs 今日聽新歌的比較。

專業玩家

NAD 發表於 2018-12-22 19:07
條L樣梗唔買碟啦,
學d靚仔小學雞p2p!
pirate bay非法bt下載,

買碟?今日邊有樂迷會買碟架?

我呢度最新歌單:157首歌 keep住 8年内最好的作品,

其中 20首會不停每月update,是最新的,就好似電台一樣,

一張 CD 都是取出 1 首主打歌,偶然一張 CD 取兩首。

真係買碟,呢度已經要最少 20000元,然後每月數千元去 keep住 20首最新 update!

你比錢我呀,3000蚊每個月用來買新碟keep住 歌單 update?聽一兩個月就要更換的。

另外點播?聽一首歌就要換碟,我咪要請人不停同我換碟?

然後你再比錢我買正版軟件合法轉換成可以携帶出街的 format?

你個老 seafood 停留在超時空的過去,一世未 update 過,與世界脫節,

一世聽埋d 墳墓歌比人笑,又落後又自卑,還想教訓全球主流音樂迷?呸!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

專業玩家

除了新歌,我都聽精選的金曲。

呢個歌單 keep 住舊歌,主要是 1990 - 2010 呢 20年的經典。

比起新加坡的金曲電台(Gold FM 90.5)再更新少許,他們主播 1980 - 2000年的老歌,

但我不會要 90年以前的。

下面是 十多年前的金曲:

The One - Kylie Minogue (2007)

Cloud No.9 - Bryan Adams(1998)

我的 spotify 金曲歌單節錄

x

1萬

白鑽玩家

老而不

可能甘講好似無禮少少....只能說,
無錢就去搵多少少了.
還是好音樂最好.

銀級玩家

FeiLong2011 發表於 2018-12-23 09:22
除了新歌,我都聽精選的金曲。

呢個歌單 keep 住舊歌,主要是 1990 - 2010 呢 20年的經典。

哇梁炳伯又扮代表?
呢d係人都知啦駛你噏??
咩年代呀?你背唔背d呀阿伯!!
你條老油條咁out咁賤呢度開show冇market架,
你幾條嘢都冇我串舊屎你啦 !
返去ptp非法免費download啦
去串d同你一齊玩過膠嘅阿伯阿婆啦

專業玩家

NAD 發表於 2018-12-23 12:59
哇梁炳伯又扮代表?
呢d係人都知啦駛你噏??
咩年代呀?你背唔背d呀阿伯!!

都唔知道你 up 乜,你有無讀過書架?
語文文化都唔通順的!

你是不是火星人呀?

你聽緊 75轉還是 33轉呀?

是不是 mono 留聲機呀?

專業玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 10:05
無錢就去搵多少少了.

有錢就買靚車啦,買你個d 比人笑咋。
我就不信你真係喜歡音樂,你真係有買音樂?
比 2016或 2017年全球大 hit 作品的前十位中的 兩張
你買的 CD/黑膠我看看??

x

星級玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 10:05
無錢就去搵多少少了.

佢有病?

1萬

白鑽玩家

老而不

心智問題.

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
dc903 + 50 + 50 insane , totally out of control !
Aeonflux + 10 + 10

查看全部評分

還是好音樂最好.

專業玩家

我是真誠喜歡音樂,

每日聽歌最少 2小時,最高是 6小時,

keep 住國際最新音樂,同歐美、東南亞同步,

唔會去到外地比人笑 “香港歌燦,你聽個d 咩黎架?”

但呢度一些陀地、老海鮮、地頭蛇,就真係虛僞,

音樂知識欠奉,估計聽歌都好少,與世脫節,

好似是信和二手Cd 老細在吹水。就甘簡單。

星級玩家

幾明顯.