設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: FeiLong2011

[討論] 科技改變一切,1996年聽新歌 vs 今日聽新歌的比較。

星級玩家

可能壓力大所以搞成咁.

1萬

白鑽玩家

老而不

上文已report 給admin , 有望admin 認真處理此事.   
帶個頭盔時前一句講自己喜歡音樂, 下一句就去插人地 ,  乜原來今日講流行曲要靠踏人上位甘做法的?
真是對現在追流行曲的人好失望.

其實呢度個壇之所以成功, 唔係靠有D乜人用乜語言攻擊去達到一個目的 , 而係彼此禮讓.
之前在另一張post都講左, 網絡世界之大, 你可以講流行, 有人都可以講古典, 都有人可以講經典金曲,  有人是喜歎收集不同版本,  
無所謂, 網絡世界就是一個求同好的地方而已.
不喜歡的可以自行另找一片天, 沒人阻, 也沒牆擋.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
ericeric + 10 + 10 認同
kinhungw + 20 + 20 不要和白痴爭辯
dc903 + 50 + 50 大家心得,極具參考價值
Aeonflux + 10 + 10 恐怖

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

Aeonflux 發表於 2018-12-23 15:18
可能壓力大所以搞成咁.

其實聽歌....以前沒有internet的年代就真是難少少知時下外地是流行什麼,
不過時至今日, 最大的厭惡感莫過於來自此類人
還是好音樂最好.

星級玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 15:23
其實聽歌....以前沒有internet的年代就真是難少少知時下外地是流行什麼,
不過時至今日, 最大的厭惡感莫 ...

我曾接觸精神病患者, 多數不察覺自己有病去求therapy醫治.

專業玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 15:22
上文已report 給admin , 有望admin 認真處理此事.   
帶個頭盔時前一句講自己喜歡音樂, 下一句 ...

你自卑感作怪。

你可能就是信和樓下個d 日日抹黑膠度日的所謂樂迷,其實是碟燦。

碟燦 不等於 樂迷。

專業玩家

Aeonflux 發表於 2018-12-23 15:55
我曾接觸精神病患者, 多數不察覺自己有病去求therapy醫治.

走入來搗亂,你變態 ok?

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
ericeric + 1 asshole

查看全部評分

專業玩家

你入來我的 thread 不停搗亂,你夠未?
無論點就人身攻擊

你根本就是自卑,不懂音樂的 “黑膠碟燦”

專業玩家

NAD 發表於 2018-12-23 12:59
哇梁炳伯又扮代表?
呢d係人都知啦駛你噏??
咩年代呀?你背唔背d呀阿伯!!

自卑作怪,走入來我的 貼文不停搗亂??

繼續抹黑膠啦,下面空氣不好,記得除外呼吸新鮮空氣呀!

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
Msuper + 1 其實幾好笑你走去一個實體唱片論壇求認同!.

查看全部評分

專業玩家

Msuper 發表於 2018-12-22 17:38
壇主,請睇下以下某人的挑機文字/某人對買唱片人/其它師兄師姐的標簽,相比之下 NAD兄的文字已經非常客 ...

你入來搗亂,還好意思扮清高,不知廉恥老 seafood。

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
Msuper + 1 我唔止老屎忽我係古墓呀,禁你仲唔參拜下我.

查看全部評分

專業玩家

kl122002 發表於 2018-12-23 15:22
帶個頭盔時前一句講自己喜歡音樂, 下一句 ...

你無興趣討論我的 thread 就行開啦,

不知廉恥,走入來搗亂,坐時光機回去你的 60年代啦!