設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

真心覺得,係展覽期間買嘢係錯曬的,要買可以去街鋪買,不論碟、器材或用品,AV 友要買一定知門路,慢慢行慢慢買....,但又行展覽又買嘢,會令參觀影音資訊時間減少,係度售買會又可能令街鋪受壓,店面已經唔多....,搞搞吓好似電腦展咁就死得,已經變成散貨埸..,我每年AV show放好少時間買碟,首先唔係便宜,再者冇乜時間,不如主力搞宣傳,做推廣或分享會好一點吧

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 Thanks!!

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

呢度剛好講返8月去睇展覽既感受。
1.  聽野太多人, 雜亂冇章。
果刻要體驗不如報76既活動仲有得著。
好過係度聽d 人羣吸音或反射既聲音聽唔到。

2. 去影視展, 最好就一次過聽到唔同牌子既聲底。
3。 如果冇演員, 歌手, 明星, 幾難會引到新手入場。簽唱會就最好啦!
4。 買補品, 配件, 軟件。 機唔會係會場買了。
5 介紹影音分家, 連接方法。 最引人中毒, 再消費。

評分

wil-wil + 10 + 10 俾個 Like 你!

查看全部評分

星級玩家

付擔得起嘅軟丶硬件介紹雖然幾好,但每人心中價錢與接受程度有異,從forum中交流與實踐已可收一定果效。

評分

wil-wil + 10 + 10 謝謝意見

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

高手唔駛人教,教下我地新手啦

唔好意思,真係無為意係官方投票活動

評分

wil-wil + 10 + 10 你返黎支持返都好感激!!

查看全部評分

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小小Pat 發表於 2018-8-20 07:43
個人希望係貼地啲嘅 可以買得到返屋企

唔好太多貼地嘢!有d 就得嫁喇,唔係賣腎都唔掂
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

最好set的示範影音房跟返香港家居環境咁樣 (好似宜家家C 咁呢) ,   咁先更貼地,

試問香港有幾多人可以 四四正正 黃金比例 獨立一間房玩影音呀!

係試音室同返到屋企根本就兩回事!

評分

wil-wil + 10 + 10 good idea

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

第一屆『香港影音玩樂展 - Digital Entertainment Show 2018』

https://post76.hk/thread-280824-1-1.html

希望我地個展,能回應大家建議,咁先係一個有你有我地嘅 76 人展覽體驗會!! 蝸居係大家好想展現嘅一環,雖然我地整個構想到尋覓都在碰左唔少釘,但都會努力希望達成到大家嘅期望!! 當然,一方努力,八方回應,大家有乜支援到、建議,請隨時分享或聯絡我們!!

高級玩家

嚟緊仲會有咩展呢?