設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

咁多年展覽真是千篇一律,每次最多人感興趣的是分享會,可是埸次非常有限,若能設定不同家居的AV setup(好像Ikea 咁,整不同居所佈局)主題,主客多些交流,多啲埸次供民眾參觀就正啦。

評分

參與人數 2威望 +510 金錢 +510 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 絕對認同
siukeung + 10 + 10 俾個Like你啦!! VERY GOOD!!

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

kowkow 發表於 2018-8-24 16:04
咁多年展覽真是千篇一律,每次最多人感興趣的是分享會,可是埸次非常有限,若能設定不同家居的AV setup(好 ...

講得對!! 如能做到Ikea影音版,所有傢俬與設計夾好要用的AV組合,基本跟住買,就算傢俬都這樣,實在是影音迷佳音!! 師兄很好提意!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實我地都係玩家,最希望展示之餘係大家都玩到同學到點玩就最好,希望大家再比多D意見,等我地可再度多一點。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

t1174 發表於 2018-8-22 05:49
只聽說11月九展。可能快點公報日期,多少已只有兩三個月,D 人請假旅行都半年前plan, 唔知日期十分難就時間 ...

如果真係要留時間,我諗11月尾果個星期丫。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

又可參考「宜室宜居」,主辦單位公開招務,要啲Ching 提供居所環境圖片,講出遇到的AV 問題,於分享會向民眾互動溝通,解決或改善問題;又或者設立成本效益大獎,平有平玩,貴有貴玩,俾入塲師兄投票,搞吓Gimmick .....

評分

wil-wil + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

最好有D唔同牌子嘅AMP調較工作坊,要預先報名,等使用者可以盡量發揮部AMP嘅功能。

評分

wil-wil + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

場內參展商,能提供真正瘋狂勁減嘅熱門產品(可以係限量發售),而呢個價係市面零售商,就算識人都一定做唔到的,相信可以吸引不少發燒友

評分

wil-wil + 10 + 10 Good Idea!!

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kowkow 發表於 2018-8-25 13:48
又可參考「宜室宜居」,主辦單位公開招務,要啲Ching 提供居所環境圖片,講出遇到的AV 問題,於分享會向民 ...

絕對認同,非常好嘅建議!!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大mo 發表於 2018-8-26 12:33
最好有D唔同牌子嘅AMP調較工作坊,要預先報名,等使用者可以盡量發揮部AMP嘅功能。 ...

呢點都正,個個品牌都有個威廉 Sir 出黎,咁各自嘅機就可以發輝到極點!!

1萬

副版管

ken01010 發表於 2018-8-27 10:48
場內參展商,能提供真正瘋狂勁減嘅熱門產品(可以係限量發售),而呢個價係市面零售商,就算識人都一定做唔 ...

呢點就 ... 好難講!! 有時我問鋪家買野又會平過個代理攞,有時個代理堅老友又會全城至平 ... 但要做到個展堅平通全港,我估指定一個型號提定數量當 gimmick 還可以!