設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Happy89 發表於 2018-8-21 01:01
我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好 ...

呢個建議絕對係 AV 友嘅 dream 黎,不過原來有影像比聲軌複雜好多倍,所以要做得到,真係要發行及片商配合先做到!!

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好 ...

呢個超高難度,啲版權持有人係世界各大電影公司,Dolby DTS嘅都得幾段仔,後者重要翻炒舊戲…

索性咪攪咪碟,做平啲入場費,好似書展美食節,可能吸引多啲人入場!

評分

參與人數 2威望 +110 金錢 +110 收起 理由
小瑟 + 100 + 100
wil-wil + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

alan_wyl 發表於 2018-8-21 10:28
我覺得係要有啲用中或低價機,或比較大路既機組成既音響陣容,教授如何調聲或擺位,咁對大家先有用;
全部 ...

呢點非常認同!! 所以搞一個展覽會唔係就咁講有人比錢,主辦要有錢賺就搞!! 其實,如果要照顧玩家所想,就要落墨唸唸點樣得到代理支援嘅同時,搵到啲嘉賓做岩聽嘅分享!! 展示天價器材及離地與否,就真係睇每個主辦單位點樣定性自己個展覽,真係咸魚青菜各有喜好!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

副版管

小小Pat 發表於 2018-8-21 11:29
呢個超高難度,啲版權持有人係世界各大電影公司,Dolby DTS嘅都得幾段仔,後者重要翻炒舊戲…

...

的確係事實!!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

做晒你上面要講既野真係要有心有力。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 完全同意!!

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

只聽說11月九展。可能快點公報日期,多少已只有兩三個月,D 人請假旅行都半年前plan, 唔知日期十分難就時間,到時想來也來不到。。。。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你呢個絕對係小瑟既夢想,但問落先知原來真係夢。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2018-8-22 10:51
你呢個絕對係小瑟既夢想,但問落先知原來真係夢。

哈哈...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Happy89 發表於 2018-8-22 19:28
哈哈...

我問過了,比人笑到傻……如果Happy兄有計請指教一下呢。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2018-8-22 21:17
我問過了,比人笑到傻……如果Happy兄有計請指教一下呢。

客氣了 ! 我自己都覺得傻。