設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: victor_wong

[討論] 小收穫 大公開 (3月12日 日版 鉄板燒 實物圖)

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

日久冇入碟, 終於入左 3 隻, 神探福爾摩斯 幻變版 好奇怪地, 得利 用左英版 3D 封面, 但封底就加番地址上去, 點解唔索性拎走個英國 Logo 仲好, 3 D 封面靚唔靚真係見仁見智啦, 講番隻碟, 由於我用 200 Hz 睇, 就冇資格講畫質啦, 因為無記高清質素下, 套套戲都差唔多啦, 不過咁講, 我戲院睇 Film 版就感覺上麻麻啦, 白點勁多, 對白又多, 真係冇咩心機睇, 到宜家睇 BD 版, 感覺上唔同左, 畫面錯覺上實左 (註: Video 畫面想唔實都難), 又有廣東話字幕 (註:呢下比滿分), 最最最令我意外嘅係..............聲, DTS LOSSLESS MASTER SOUND 5.1 之下, 從第一場第一格畫面開始 D 聲已經好豐富, 好多 detail 嘅聲戲院都 聽同感覺唔到嘅, 宜家都番晒嚟, 甚至靜態場面如三人餐廳傾計嘅場面, D 刀刀碟碟細細聲都聽得 " 一清二楚 ", 最重要係我 D 器材唔係 D 咩高級野嚟, 先至考驗同發揮到隻碟嘅威力. 一句到尾, 如果各位 CHing 戲院睇左唔多鐘意呢套戲, 呢隻碟可能比到你新嘅感覺, 但當然, 討厭呢套戲嘅朋友, 就神仙都難變啦.

至於 美食風球, 純粹因戲院冇睇所以入番, 故事詁唔到咁嚴肅, 我想應該可以同 Planet 51 比較, 都係表面細路, 內裡大人個種, 至於聲同畫面, 初步感覺 OK 但冇大驚喜. 至於 墮落天使, 十幾年再睇番 " 依然感動 " 到令人眼濕濕, Kino 出得好好, 令人期待 6 月 出 Happy Together, 呢隻碟有 呢套預告, 感覺上執得好靚, 對於深愛 墮落天使 嘅朋友, 我強烈推介呢隻碟

鉑金玩家

日久冇入碟, 終於入左 3 隻, 神探福爾摩斯 幻變版 好奇怪地, 得利 用左英版 3D 封面, 但封底就加番地址上去 ...
victor_wong 發表於 2010-4-3 08:56

Ching請問墮落天使喺邊度入同幾銀呢?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

Ching請問墮落天使喺邊度入同幾銀呢?
Billyjean 發表於 2010-4-3 14:35

我在 amazon.ca 入, 約 $210 港元 連運費, 因在國內嘛, 嘻嘻~~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

重以為自己收藏咗好多 blu-ray disc..同 ching 比, 簡直少巫見大巫.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

I only buy BD once in a while. Compare with other big brother. This is just a little corner of an ice mountain. He he

鉑金玩家

我在 amazon.ca 入, 約 $210 港元 連運轉, 因在國內嘛, 嘻嘻~~
victor_wong 發表於 2010-4-3 20:46

咁又真係幾抵喎

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

幾抵喎

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@_@" CHING 你隻係HOLMES 係港版嗎? 咁大個英版LOGO 響封面? 但碟面又冇
咁英版咪有中字~ 定係佢用左個紙套ONLY?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

@_@" CHING 你隻係HOLMES 係港版嗎? 咁大個英版LOGO 響封面? 但碟面又冇
咁英版咪有中字~ 定係佢 ...
darren14 發表於 2010-4-4 14:39

呢隻係港版, 只係 得利太 Lazy, 好似早期 瘋狂理髮師 BD 咁, 連 英國 Logo 厚身 BD 盒都浪費事轉, 直出了事, 唉, 不過 算啦, 最緊要隻碟冇事就 OK 啦

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Canadian 墮落天使 blu-ray identical to US version?