設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 家訪遇碟賊. 唔知大家點睇?

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Cheong448 發表於 2016-9-8 16:58
唔講俾你朋友知 寶貝收埋哂入秘室,你吹我唔漲

圖書館大把啦 近有一間附近{ ...

曾經路過圖書館無聊望吓,D碟隻隻都花到好似畀人當地毯踩過咁,真係無興趣借

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Cheong448 + 20 + 20 是好長剎車痕.......長官
窮小子 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

CDROMRW 發表於 2016-9-8 18:10
曾經路過圖書館無聊望吓,D碟隻隻都花到好似畀人當地毯踩過咁,真係無興趣借  ...

RW兄 我茅叫你借 你時運

想借那位茂利要佢明知為何我不借 去圖書館看看

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
CDROMRW + 10 + 10 即係叫佢去圖書館借?

查看全部評分

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

樓主: kl122002 你嗰案實在太膚淺......我以下案例不是吹水不抹咀

有一案例

話說識某朋友廿多年........他非常好客 每大時大節叫佢朋友/親戚邀請他家食飯,識咗一排認可女朋友俾條屋鎖匙[佢阿媽說無問題].......

樓主,[每大時大節我不在場]
朋友去佢家下文嘢[唔見碟/唔還碟].......我唔講 佢阿媽叫我幫佢搵番[橙色封面紅酒酒鬼兩位紅蕃]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 甘都得!?

查看全部評分

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

白鑽玩家

老而不

我都甘諗, 除左長借果堆老友之外,
那些頭幾次問我借碟的收返少少少按金會不會合理? ( 至少合法吧? ?

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Cheong448 + 20 + 20 抄我舊橋,價高可外借[不妨想吓].

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-9-9 13:50
那些頭幾次問我借碟的收返少少少按金會不會合理? ( 至少合法吧? ? ...

咩唔得 有啲案例仲神奇離奇 不過不在本人範圍發生

樓主依家立例 叫人俾錢 當然不合理

一律借碟者 都要俾按金

銀級玩家

呢D事我都試過,不過唔係cd,而係砌好的gundam

1萬

白鑽玩家

老而不

rayee 發表於 2016-9-11 12:17
呢D事我都試過,不過唔係cd,而係砌好的gundam

吓...甘都有人要?
係細路仔做的好事??

評分

ernietse + 20 + 20 世代交接,去女人街接客,睇下成鋪都係玩具.

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

kl122002 發表於 2016-9-11 12:32
吓...甘都有人要?
係細路仔做的好事??

回 ernietse,
講真, 我都唔知果度乜事....?

評分

ernietse + 20 + 20 老豆失勢, 太子仔話事要放玩具欣賞娛己娛客.

查看全部評分

還是好音樂最好.

黃金玩家

kl122002 發表於 2016-9-9 13:50
那些頭幾次問我借碟的收返少少少按金會不會合理? ( 至少合法吧? ? ...

鉑金玩家

拍戲

朋友找另一些人去那位人兄做家訪,  在coffee table下發現.
搞左場戲弄濕自己, 借風筒一用, 順帶 一吹, 我個簽名, number (好細) 在CD中心, 書角, 內膠盒, tray 紙內白位上現形.
那是我在95年的防盜識別作法. 年年唔同做法, 所以我幾肯定.

朋友靜靜在廁所whatsapp 問我點做. 我話算了, 反正我府上應仲有一張唔知放左去邊.  
於是只CD留下, 朋友借肚痛閃人.
之後朋友都對果位人兄提防左, 又問果位人兄追還碟.