設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[合併式擴音機] 等緊amp的等箱文...(最後一份包膠)

黃金玩家

kl122002 發表於 2016-4-25 22:49
我都唔明何解CDi 同CDT用插入式...
雖在店中我已試了4-5次無花碟, 不過入塵另計....

Cyrus 09 all in one幾好聲

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

我都用緊CDT到現在都未有什麼問題,UK本地就做緊upgrade推廣!可惜香港就冇份

銀級玩家

吞碟設計始終唔係幾好,我以前有部Sony CD機又係咁,有次呑左隻碟,搞左好耐都吐唔出來,斷電再開都唔得。之後唔記得點樣搞定,怕怕啦!但Cyrus CD機真係幾好聲㗎!

1萬

白鑽玩家

老而不

samuelt 發表於 2016-4-26 18:34
吞碟設計始終唔係幾好,我以前有部Sony CD機又係咁,有次呑左隻碟,搞左好耐都吐唔出來,斷電再開都唔得。 ...

吞機機是我舊時的電腦DVD-R機,
有入無出, 最後要拆開去取碟... 取碟之後又正常返, 由頭到尾都唔知邊度有問題.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

samuelt 發表於 2016-4-25 18:07
Cyrus會出部class D 新Cyrus One,有埋Phono,幾啱入門㗎!唔知啲聲有幾似舊果部呢? ...

我睇完外國朋友的消息, 再上what hifi 望過下
http://www.whathifi.com/news/cyr ... fordable-price-ever

The Cyrus One will deliver 2 x 100-watts of power and features Class D amplification. There's an AB headphone amplifier, a MM phono stage, four line level inputs and a set of pre-outs.

搞到有D疑惑我手上的8(2)DAC好不好一即換....
不過平民入手又是另一回事了.
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2016-4-26 19:59
我睇完外國朋友的消息, 再上what hifi 望過下
http://www.whathifi.com/news/cyrus-one-amplifier-to-ret ...

到時又等到幾時你仲敢入手
(Post76 Android 手機版送出)
easyliao99@gmail.com

1萬

白鑽玩家

老而不

HD_2 發表於 2016-4-26 20:43
到時又等到幾時你仲敢入手
(Post76 Android 手機版送出)

等開有條路,
還是好音樂最好.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

請問cHing,你的White lightning可否直插Cyrus而不需用adapter呢?

1萬

白鑽玩家

老而不

TWM 發表於 2016-4-26 21:25
請問cHing,你的White lightning可否直插Cyrus而不需用adapter呢?

是直插, 因為nordost的 喇叭線蕉頭都是BFA (即跟Cyrus 機送的一樣)

不需用adapter
還是好音樂最好.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

cHing我也是用此喇bli缐,但ㄧ直也用adapter。是否要很用力才可插到呢?