設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: japanimate

[街機] 感覺依家啲game真係冇以前吸引...

進階玩家

SonSon 發表於 2015-10-6 09:47
3DO 一早壞咗已掉, PS 同PS3送咗比人, 舊年搬屋已賣咗N64同X-BOX, 依家得反超任, Saturn同dreamcast終老, ...

係喎,真係唔提都唔記得有3DO呢部機添,印象中係唔係有兩間廠出過?

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

MSZ 發表於 2015-10-5 18:35
彩京啲飛機game其實真係好正,當年有好幾隻都移植咗去PS2,可惜我部PS2壞咗,駁唔落我個setup果度。第日 ...

彩京D射擊game 移植度相關高

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

japanimate 發表於 2015-10-6 09:42
講開槍game,一定要講埋呢隻:The House of the Dead……呢隻係我唯一一隻打得爆既槍game,不過都係要雙打 ...

幾把槍都重係度

1萬

行動組版主

半專業貓奴

japanimate 發表於 2015-10-6 09:49
係喎,真係唔提都唔記得有3DO呢部機添,印象中係唔係有兩間廠出過?  ...

只記得panasonic出咗2部, 一部係日版薄機, 一部好似月餅盒既歐洲機, 想當年就用咗$3XXX買咗個月餅盒玩老翻碟

進階玩家

SonSon 發表於 2015-10-6 09:55
只記得panasonic出咗2部, 一部係日版薄機, 一部好似月餅盒既歐洲機, 想當年就用咗$3XXX買咗個月餅盒玩老 ...

講起洗錢,以前買機玩game,真係儲夠就買啦,好目標導向架…
依家有時買嘢真係會左諗右諗,唔係冇錢買,而係諗點偷渡入境……

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

3DO.
我嗰時仲讀緊書, 但得佢出ssf2真係引死人, 當時有個同學買左, 斷估佢都掉左九世

(Post76 Android 手機版送出)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

SonSon 發表於 2015-10-6 09:51
幾把槍都重係度

呢隻game 我玩唔掂槍版, 轉玩pc版一陣就爆機

跟住玩typing of dead, 又係話咁快爆機
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

japanimate 發表於 2015-10-6 09:49
係喎,真係唔提都唔記得有3DO呢部機添,印象中係唔係有兩間廠出過?  ...

我部3DO仲喺度。係三洋出嘅。應該仲有幾間廠出過。

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

真係幾懷念以前機舖嘅日子......
每日唔去過都唔安樂,曾經打到天昏地暗,試過放學打到機舖閂門,極度沈迷,但好開心
每日返屋企例牌畀亞媽問係唔係食煙
試過畀亞爺落機舖捉返屋企
試過畀人屈錢
試過爭啲畀人打

基本上沙田出現過嘅機舖都留過唔少腳毛,當然都使咗唔少錢
可惜時移世易,留低嘅只淨返沙龍,而且已經變晒質

機舖雖然浪費咗我好多時間,但留畀我好多回憶
而且真係無諗過會有唔打機嘅一日
可能真係人大咗
可能真係好無時間
可能啲game真係無以前咁吸引
好多可能
但......真係好懷念......
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Hon 發表於 2015-9-19 23:18
人大左係一個主因, 我有個朋友都話同我一樣以為大個左會keep住去機舖, 點知原來係唔得, 仲要係到依家連條引 ...

問題係宜家機舖已經變晒質,可能因為已經無人投資新game

但以前真係無諗過會有唔去機舖嘅一日......

曾經仲有個夢想係開機舖添!
可以微服出巡打吓機,打機唔使錢,又有錢賺

仲有,其實我好耐之前已經諗緊,點解街機唔裝八達通,唔使吓吓起身唱錢,打機嘅人會更沈迷!
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......