設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: japanimate

[街機] 感覺依家啲game真係冇以前吸引...

進階玩家

擺多張我唯一打得比較OK既shooting game:Image Fight

網上圖片:khex.blog42.fc2.com

網上圖片:khex.blog42.fc2.com

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

japanimate 發表於 2015-10-3 23:45
哈,我都試過「打贏左後俾人熄機」,最cheap係熄我機果個人係我同學....
心諗:「輸唔起都唔係 ...

你知以前機舖幾黑暗下架LA, 尤其是MK間靈機我都只係去過一次, 愈行得入就愈恐怖...

我記得有次條友輸左走黎唔係熄我機, 而係拎我機面嗰兩蚊, 我示意佢拎, 又係心諗... 唉, 當俾乞兒算數, 無謂搵交嗌...

進階玩家

Hon 發表於 2015-10-3 23:54
真係唔知, 因為我都未見過人唔CON打得爆機...

不過以前識條友打飛機GAME同METAL SLUG, 佢真係可以一命爆 ...

嘩,METAL SLUG一命爆機咁堅?利害!
老實講我覺得最變態既shooting game係彩京出果啲......全部都係變態地難打......
敵人啲彈好似放煙花咁痴線......不過又係見過有勁人打好耐......

進階玩家

Hon 發表於 2015-10-3 23:58
你知以前機舖幾黑暗下架LA, 尤其是MK間靈機我都只係去過一次, 愈行得入就愈恐怖...

我記得有次條友輸左 ...

係呀靈機真係幾黑架,始終係旺角區…記得以前啲機都係一蚊,唔知做乜鬼,佢開始帶頭加價去到兩蚊…結果就少咗去…

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

japanimate 發表於 2015-10-4 00:00
嘩,METAL SLUG一命爆機咁堅?利害!
老實講我覺得最變態既shooting game係彩京出果啲......全部都係變態 ...

怒. 首領峰有無聽過?!? 成個畫面都係彈...
佢至LIKE玩呢隻GAME, 仲要一隻爆機架

講左咁耐, 依家見到機舖連入去既意慾都無...

銀級玩家

Hon 發表於 2015-10-4 00:35
怒. 首領峰有無聽過?!? 成個畫面都係彈...
佢至LIKE玩呢隻GAME, 仲要一隻爆機架

首領峰對我嚟講就覺得麻麻,只可以話係好華麗,啲彈多到嘩嘩聲,但可以拖慢又個機身中彈判定又細,感覺怪怪。我覺得最好玩係R-Type 第一代,當年我最厲害只係打爆一次,第二周目去到第4關就頂唔順。我個小學同學可以爆兩次!原本Full Gear去到最後果關大佬就好易打,但佢去到第二周目最後果關唔小心死咗一次,之後我睇到眼都突埋,因爲無咗上下兩個衛星,最後大佬真係要靠自己又頭到尾避,而佢居然真係俾開曬啲彈打爆機。

另外有個打魚既Darius,當時我剛剛大學畢業,有時都會約下中學同學聚會,我地聚會大多數時間就係打機,因爲邊等邊打。呢個Game我爆到7788,有玩既應該知道佢每關完咗可以揀路綫,所以最後一關有好多個。我只係爆到部分大佬,有啲太誇張好難打。

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
245141525 + 20

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

earxeast 發表於 2015-10-4 04:47
首領峰對我嚟講就覺得麻麻,只可以話係好華麗,啲彈多到嘩嘩聲,但可以拖慢又個機身中彈判定又細,感覺怪 ...

我記得, 我都有玩過, 以當年黎講第1隻3D射擊GAME, 最正係可以吸敵機過黎自用...

講開飛機GAME, 我都幾鍾意雷電... HAHA

呢類老鬼遊戲依家唔會有架LA, 只好懷舊一下就算.

進階玩家

earxeast 發表於 2015-10-4 04:47
首領峰對我嚟講就覺得麻麻,只可以話係好華麗,啲彈多到嘩嘩聲,但可以拖慢又個機身中彈判定又細,感覺怪 ...

R-Type真係經典,我只係睇人打,自己冇打,始終shoot唔係太掂。
反而其怪冇師兄講1943?呢隻game應該好多人打喎,仲記得有張form,係開始前跟住輸入就會俾啲特別彈你,當時最記得有laze,打啲大飛機時,三吓收佢工,好爽!

進階玩家

Hon 發表於 2015-10-4 09:31
我記得, 我都有玩過, 以當年黎講第1隻3D射擊GAME, 最正係可以吸敵機過黎自用...

講開飛機GAME, 我都幾鍾 ...

雷電印象中雙打好多時會俾同伴拉畫面拉死....所以比較少玩....
不過講到最過癒既shooting game,我會話係street fighter2 降龍
基本上已經俾人改到唔係格鬥game黎,成排波飛埋人哋度.....仲話唔係shooting game?
所以呢類改版既street fighter2,好少見對打。就算有都只係啲friend自己玩吓咁...

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

japanimate 發表於 2015-10-3 23:56
擺多張我唯一打得比較OK既shooting game:Image Fight

呢隻好玩,我玩红白机版,幻影戰機
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P