設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: japanimate

[街機] 感覺依家啲game真係冇以前吸引...

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

japanimate 發表於 2015-10-5 10:30
係呀,龍虎之拳真係好正……佢加咗好多新元素入去,所以豐富咗好多…
至於KOF,如何記錯,第一代係KOF94 ...

我張餓狼圖太大...HAHA

想當年KOF 94我直頭唔知出左, 係個日日都去機舖既FD話我知至去玩下.
嗰陣都無認真去玩, 因為學你話齋真係難打, 係去到95跟住就迷上左LA.

記得嗰時我讀中學, 咁啱考試唔知考咩放9點半, 咁嗰陣好興除左件校服就入去機舖, 嗰時玩KOF94, 打左1舖都未完就有兩個差人入黎問我做咩唔返學, 我話放左學LA, 跟住唔知佢諗咩總之最後趕我走, 大拿拿兩蚊咁就無左, 諗返都覺得好笑.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Hon 發表於 2015-10-5 09:55
應該係capcom 出既captain commando...

呢隻想當年黎講算HIT爆既GAME, 話晒4打唔多, 加上又好玩...

係呢隻啦~~ 我就係覺得可以4個人排排坐(2部機拍埋一齊) 一齊打好正~~仲可以講戰術我打邊度你打邊度etc. 另外成日玩的就係三國果款吞食天地, 又係可以幾條友一齊打~

反而大個o左就玩賽車game多. 以前頭文字D玩到成百萬幾分~(不過等佢平我先至去煲~) 新版的頭D(用IC卡果款) 就一次都無玩過.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我有年試過去印尼旅行, 剛好酒店有部街霸就打下, 佢係SF2得8個人果個版本所以唔難玩 (好過依家要chok好多下先可以出超必) , 攪笑地玩到有班台灣遊客係我背後打氣~ XD (我一條命用春麗爆機~ XD)

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
245141525 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-10-5 11:14
我有年試過去印尼旅行, 剛好酒店有部街霸就打下, 佢係SF2得8個人果個版本所以唔難玩 (好過依家要chok好多下 ...

可能佢地都係突然有返當年既感覺所以同你加油...HAHA

SF2.. 想當年同班FD响機舖輪流狂玩, 玩到無晒錢就走人...

我都去過D前舖後打機既舖仔, 其實都幾過引, 除左無機舖咁雜之外, 又可以同D真係為打機而打機既朋友仔玩, 有時仲會買野去食(嗰時最常買係車仔面), HEA下又一個下午都幾輕鬆...HAHA

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

長江

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
245141525 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Hon 發表於 2015-10-5 11:27
可能佢地都係突然有返當年既感覺所以同你加油...HAHA

SF2.. 想當年同班FD响機舖輪流狂玩, 玩到無晒錢就 ...

我記得係打打下有個細路黎睇, 跟住我個fd玩野話佢叫小美(其實係春麗), 咁個細路就講"小美很厲害啊!" 之後越來越多人睇, 咁我一過關佢地就係後面拍手叫好, 好彩一次過打爆機無continue, 如果唔係都幾瘀~~~

成個場面都幾攪笑, 因為話晒係酒店個lobby度~ XD

1萬

鑽石玩家

lookfrance 發表於 2015-10-5 11:34
長江

行家WOR...HAHA

我都响長江留左唔小腳毛...

1萬

鑽石玩家

gashapon 發表於 2015-10-5 11:44
我記得係打打下有個細路黎睇, 跟住我個fd玩野話佢叫小美(其實係春麗), 咁個細路就講"小美很厲害啊!" 之後 ...

可能佢未見過咁肉酸既GAME所以企定定咁欣賞...

我諗呢D真係遊戲性而引到佢去睇, 並唔係畫面靚唔靚問題.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hon 發表於 2015-10-5 11:50
行家WOR...HAHA

我都响長江留左唔小腳毛...

我以前係長江睇我同學打The King of Fighters,佢打VS贏得太多,成日都差D被人打......
Adam T7V

1萬

鑽石玩家

lookfrance 發表於 2015-10-5 11:54
我以前係長江睇我同學打The King of Fighters,佢打VS贏得太多,成日都差D被人打...... ...

HAHAHA... 咁勁...

你係咪去2樓中間舖四眼佬做老細嗰個玩?
當年勁多細路去玩, 佢又專玩SNK GAME, 有時佢仲會打返兩舖.