設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: japanimate

[街機] 感覺依家啲game真係冇以前吸引...

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

japanimate 發表於 2015-10-4 15:25
雷電印象中雙打好多時會俾同伴拉畫面拉死....所以比較少玩....
不過講到最過癒既shooting game,我會話係 ...

Ha ..ha ..俾你題翻起哩隻 “ 降龍版 ”

真的太多回憶

記得小弟玩嘅時候,好似係 1988 年至 89 年咁尚吓?

我唔叫哩隻做咩版,只知佢絕對系一隻天下無敵屈機版

因記得當年接觸最早嘅改版,我只會最鐘意用一招,就係在電腦前面狂出波 ..... 出到承個畫面都係波

然後再跳去對方身後,又狂出波「 前後夾攻 」當時感覺真真正爆,一句講哂「 屈 」死電腦

降龍版
[YoutubeHD]-nRSmuY8qLI[/YoutubeHD]

屠龍版
[YoutubeHD]y4t7eq862oU[/YoutubeHD]

彩虹版
[YoutubeHD]3ijRv4FIBeo[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
245141525 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

不過講開 .... 格鬥 game 呢,小弟多年後亦都迷戀個,另一類新玩法啲嘅 vs game,比較後期可以話係近代小小嘅 ( 大亂鬥 )

當然講到、群组、合作新玩法,緊係當年極受歡迎嘅 ( 拳皇 )喇!

但小弟可能懶人一個,覺得拳皇太“技術流”好難玩

所以比較鐘意另一款(大亂鬥)當年係機鋪要嚟消磨吓時間,都幾唔錯㗎

加上啲人物、合作技、畫面绝招又華麗

講咁耐 .. 咩 game 呢 ?就係

X-Men vs. Street Fighter XMen_Vs_Street_Fig1.jpg

評分

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

Marvel super heroes vs street fighter
marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 1.png

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 2.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 3.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 4.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 5.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 6.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 7.jpg

marvel-super-heroes-vs-street-fighter- 8.jpg

評分

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

Marvel vs Capcom
marvel vs capcom 1.png

marvel vs capcom 2.png

marvel vs capcom 3.png

marvel vs capcom 4.jpg

marvel vs capcom 5.jpg

marvel vs capcom 6.jpg

marvel vs capcom 7.jpg

marvel vs capcom 8.jpg

評分

查看全部評分

進階玩家

lawzelda 發表於 2015-10-4 17:39
呢隻好玩,我玩红白机版,幻影戰機

係呀,當時試過係街打到胃痛添......
我覺得佢特別係頭五版只係練習,之後三版先係實戰......
不過真係好難玩,我最多係打到實戰第二版咋

進階玩家

player 發表於 2015-10-4 19:16
Ha ..ha ..俾你題翻起哩隻 “ 降龍版 ”

真的太多回憶  

係喎都唔記得彩虹版添,佢最特別係中途可以轉人。
不過睇返條片,軍佬啲手刀已經係Homing Missile,屈電腦真係屈死

進階玩家

player 發表於 2015-10-4 20:17

Capcom啲格鬥game反而後尾唔多玩,係轉咗玩SNK啲格鬥game。
個人覺得之後最鍾意既係:龍虎之拳。如果有記錯,佢特別在於會Zoom in 同out,而且啲人物大好多。同埋最重要係有超必。
以前為咗出超必,特突俾電腦打到就死,仲要滿氣先出到。跟住出到超必打死電腦果刻真係好爽架
最後呢隻game仲有個特色,就係會爆衫!

評分

查看全部評分

進階玩家

player 發表於 2015-10-4 20:17

仲有,講得SNK既龍虎之拳,一定要講埋侍魂!
其實咁多2D格鬥game,我覺得侍魂真係我既TOP 3。
不過感覺上香港好似唔多人鍾意打,唔知係唔係和風味太大?

評分

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

japanimate 發表於 2015-10-4 21:12
係喎都唔記得彩虹版添,佢最特別係中途可以轉人。
不過睇返條片,軍佬啲手刀已經係Homing Missile,屈電 ...

當年街機軍佬有 .... 金雞獨立 .... 無影撻 .... 隔空撻

評分

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

japanimate 發表於 2015-10-4 21:20
Capcom啲格鬥game反而後尾唔多玩,係轉咗玩SNK啲格鬥game。
個人覺得之後最鍾意既係:龍虎之拳。如果有記 ...

評分

查看全部評分