設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jonathonpower

[隨身耳擴] VENTURECRAFT VANTAM R627 又再跌落坑...

星級玩家

補充 , 用介頻情況下一般用到 4 至 5 個鐘 。
無升頻情況未試過 。

星級玩家

大食怪 發表於 2015-6-5 18:18
我部喺原裝 (黑機 ) , 無任何改動 , 都已經好熱 ( 有用升頻 ) , 因為唔用升頻 , 買哩部機就無意思啦 !唔知 ...

我認同,買左唔用無意思,我基本配ipc用,

試過因為呢部野既溫度影響到ipc異常,

分開冷卻左ipc先正常,之前用HP p1都唔會禁熱,

我覺得呢部野直頭無測試清楚就賣街,

比手提膽重熱,唔通長期拎係手吹風咩?

星級玩家

jonathonpower 發表於 2015-6-5 18:08
岩岩見到個POST 原來師兄可以自己DIY 改OP AMP....

想問下機身太熱時係咪用跟機果粒OP AMP, 定係改左OP  ...

唔太關opmap問題,我02板本身用02都係禁!

星級玩家

MICGAY 發表於 2015-6-5 18:58
我認同,買左唔用無意思,我基本配ipc用,

試過因為呢部野既溫度影響到ipc異常,

喺呀 , 我都喺怕佢熱瓜我部 ZX1, 所以而家出街唔敢帶佢 , 講開就真喺熱過我部 hp v1 膽擴 。不過佢升頻後就真喺
幾好聽嘅 !

星級玩家

大食怪 發表於 2015-6-5 19:18
喺呀 , 我都喺怕佢熱瓜我部 ZX1, 所以而家出街唔敢帶佢 , 講開就真喺熱過我部 hp v1 膽擴 。不過佢升頻後 ...

Zx1 +1
Hp v1 +1

星級玩家

MICGAY 發表於 2015-6-5 19:23
Zx1 +1
Hp v1 +1

師兄 , 你又喺有哩個組合呀

星級玩家

大食怪 發表於 2015-6-5 19:41
師兄 , 你又喺有哩個組合呀

我基本ipc>HP p1>bxd,

本來HP p1都用左幾年電老化先轉vantam,

點知熱到無朋友,結果叫朋友幫我換電加改電容,

衣家都係用hp p1多,論光纖出同3.5mm lo都係HP p1出色d

鉑金玩家

睇咗咁多師兄留言,只有一個結論,就係 Vantam 真係好熱,係呀、我自已都係咁嘅感覺,但現時用 Amp-Hp 炸彈串,其實兩部嘢都一樣咁熱,點解唔用ALO V3 ? 用部膽機仲熱,我係用 Amp-Hp 跟機四粒膠腳墊係中間,又或者用膠帶頂住,等於佢地每部機都有空間等啲空氣流通,至於出街嘅話,通常我都會係手機直推又或者AK240一件過。除非係去某一個固定地方,咁我就會出炸彈串。
Sony NW-WM 1Z,AK-240,Vamtam Classic Master Ltd,
Vantam OPA627Ltd, WA7 firefiles, AMP-HP-Muses02, Sennheiser HD-800, Denon AH-D7100, B&W P-5,
V-Moda M-100, Sony MDR-1A,InEar ProPhile-8,
InEar SD-4S,

鉑金玩家

MICGAY 發表於 2015-6-5 13:23
我基本ipc>HP p1>bxd,

本來HP p1都用左幾年電老化先轉vantam,

師兄都係 ipc + Hp-p1, 其實呢兩部機夾上嚟啲聲音真係唔錯,我用M-100聽啲聲音好甜,其實呢set最啱坐長途飛機用,係飛機度一邊充電一邊聽,唔驚話冇電。
Sony NW-WM 1Z,AK-240,Vamtam Classic Master Ltd,
Vantam OPA627Ltd, WA7 firefiles, AMP-HP-Muses02, Sennheiser HD-800, Denon AH-D7100, B&W P-5,
V-Moda M-100, Sony MDR-1A,InEar ProPhile-8,
InEar SD-4S,

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jonathonpower 發表於 2015-6-5 18:04
嘩咁誇張....

暫時未試過, 不過可以問下VENTURECRAFT 係咪會咁....

我都試過熱到充唔到電,仲有師兄仲咩唔換OPAMP已換機既