設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] The Witcher 3 下週出了

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

唔打算買batman住
反正W3有排玩,慢慢爆咗W3先入手Batman都未遲

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

kl122002 發表於 2015-6-3 13:57
噓, 出得太密就變ACU系列的說....
GTA 的PC被我入左手...可能因為玩過PS版,再玩PC版真係好似 ...

對我地來講,會覺得出得太密,但如果你用生產商角度來睇,就唔算密了,因為佢再唔出怕消費者玩完就話要放出去,佢咁做係想保住隻game唔會咁快有人放,我就慢慢玩,但有啲人就好快爆機,有啲就算爆左都要來收藏,有啲不理,玩完就放了,其實我仲有好多game全新未開封的,我知道我不放的game就唔會急開來玩住,等有時間先慢慢玩都未遲

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好開心白狼與葉奈法第2次做愛了^_^"

18禁
[YoutubeHD]oB3oHrLyH0Y[/YoutubeHD]

評分

kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

白狼找到希里了

[YoutubeHD]qIZNdMcWln8[/YoutubeHD]

評分

kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

DVD迷 發表於 2015-6-4 00:32
好開心白狼與葉奈法第2次做愛了^_^"

18禁

我亂選對白, 搞到對唔同人好似無意思一樣....將Geralt變左做和尚一樣
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

DVD迷 發表於 2015-6-3 18:47
對我地來講,會覺得出得太密,但如果你用生產商角度來睇,就唔算密了,因為佢再唔出怕消費者玩完就話要放 ...

暫時未見有好人放 (PS版 / x1而言)
反而GTA好似多少少. GTA PC版的唔少人上steam入左, 令盒裝的賣得麻麻地. 似乎W3打敗左GTA (在PC而言)? 今年一個game 應好夠玩了.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

kl122002 發表於 2015-6-4 08:11
我亂選對白, 搞到對唔同人好似無意思一樣....將Geralt變左做和尚一樣  ...

咁大獲……
其實我都話過,我先玩有禮貌,開口問比幾錢後,完事不收錢,有啲鬼怪我都冇殺,仲放左隻怪,等爆左再玩時,變成一個冇性的壞人,即係冇同情心,不理你咩人死照收錢,完全不關心,見有冇心做壞事的鬼怪照殺……

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

kl122002 發表於 2015-6-4 08:14
暫時未見有好人放 (PS版 / x1而言)
反而GTA好似多少少. GTA PC版的唔少人上steam入左, 令盒裝的賣得麻麻 ...

其實我朋友都話爆左機已放,佢開頭以為我未買到,問我要不要,話平啲放比我…………

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

其實我錢多,都係用呢個方法的

珍珠屈錢大法

[YoutubeHD]zRYHhablfrg[/YoutubeHD]

評分

kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2015-6-3 18:47
對我地來講,會覺得出得太密,但如果你用生產商角度來睇,就唔算密了,因為佢再唔出怕消費者玩完就話要放 ...

其實冇關,佢下年出唔出Witcher 4,按習慣要放二手都會放,要收藏的就算一年出兩集都會收藏。Assassin's Creed, COD哩類其實算係將遊戲品牌化了,希望通過密密地出不斷擴大個市場同增強消費者忠誠度。情況就好似衝上雲霄拍電影版,佢唔會等10年先拍,一定要電視劇完咗後趁觀眾仲記得嘅時候拍,遊戲都係一樣,只係玩完遊戲,玩家唔會因為賣二手而洗腦。

當然防二手喺次世代機推出之前都有過爭論,最後消費者勝利,遊戲商亦失去部份收入,但現實係相反,喺二手市場仍然存在的情況下,你放二手廠商反而仲開心,雖然一單二手交易佢地連中介費都賺唔到,然而二手可以刺激一手,加上除咗可以擴大客源,遊戲碟冇錢賺,但DLC錢一手/二手玩家個個都要比,所以出得密唔密,從來都係只係關個IP事。我當佢Ubisoft日後只在Uplay/Steam賣game,刺客教條仍然會年年出。