設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[黑膠碟] 我們的電視劇主題曲撈飯回憶!

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

thomasl211 發表於 2016-9-23 13:56
多謝文兄的分享!

樓台暗淚垂、恨似春江水,負約.......

湯兄,你誤會了,我係話 <流星花園> 講學生年代的愛情故事,唔係話我當年睇呢套劇仲係學生,當時本人已經讀梗社會大學,又算唔算係學生呢 ?

雖然我都希望別人當我係學生,其實我依家係 "老青" 來了!

評分

參與人數 6威望 +68 金錢 +67 收起 理由
dc903 + 10 + 10 社會大學用家心得
文次郎 + 10 + 10 小生好鬼醒晨
thomasl211 + 8 + 7 超正!
ernietse + 20 + 20 只要你有心, 依然可以穿著學生校服玩誘惑.
tlsk + 10 + 10 精彩報告
窮小子 + 10 + 10 大家咁話 ☆★ 哈哈

查看全部評分

銀級玩家

Msuper 發表於 2016-9-27 15:14
湯兄,你誤會了,我係話  講學生年代的愛情故事,唔係話我當年睇呢套劇仲係學生,當時本人已經讀梗社會大 ...

Msuper 兄,

原來係咁,誤會哂添!哈哈!

不過流星花園真係一個好勁的人氣節目!

果陣d妹妹仔迷F4好瘋狂......

香港好似無咪靚仔男子組合係成功!

(極奇量算係軟硬同草猛:但佢地離靚仔好鬼遠!

免免強強叫做有隊小虎隊......迷迷糊沒有哭聲......)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +48 金錢 +48 收起 理由
ernietse + 20 + 20 little tiger was cute
dc903 + 10 + 10 精彩報告
Msuper + 8 + 8 小虎隊當年都好似過來下

查看全部評分

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Luxman E-200
Krell MD-10 +SPB64X
Classe Audio DR-6L
Krell KSA-200S
Thiel CS7

銀級玩家

靚仔組合始祖新禦三家!鄉裕美、西成秀樹、野口五郎

SMap 小虎隊(台灣) 少年隊、苦柿隊........

x

評分

參與人數 5威望 +58 金錢 +58 收起 理由
tlsk + 10 + 10 西城秀樹超正喇!
ernietse + 20 + 20 I like 苦柿隊 the most
Msuper + 8 + 8 新御三家_真係唔識
dc903 + 10 + 10 一定要加分
文次郎 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Thiel CS7

鑽石玩家

thomasl211 發表於 2016-9-28 11:17

講真,香港靚過日本人好多(無論男或女),佢哋都係化粧和包裝(衣服),而堆砌靚樣……

評分

參與人數 4威望 +88 金錢 +88 收起 理由
sunboy + 50 + 50
tlsk + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 20 + 20 Japanese teeth are not beautiful
Msuper + 8 + 8 絕對認同勝在包裝

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

銀級玩家

文次郎 發表於 2016-9-28 11:26
講真,香港靚過日本人好多(無論男或女),佢哋都係化粧和包裝(衣服),而堆砌靚樣…… ...

文兄呀文兄:

這個當然同意啦!我同您已經係香港靚仔的典型,

其他不在話下!

我意思係香港無靚仔組合係好流行同受歡迎!

x

評分

參與人數 3威望 +28 金錢 +28 收起 理由
tlsk + 10 + 10 您們經係香港靚仔的典型,絕對認同!.
Msuper + 8 + 8 上面呢個組合是順眼吧應該不屬靚仔.
文次郎 + 10 + 10 全香港靚仔多……

查看全部評分

Thiel CS7

鑽石玩家

thomasl211 發表於 2016-9-28 11:42
文兄呀文兄:

這個當然同意啦!我同您已經係香港靚仔的典型,

不是不是,各人睇法不同,各舒己見,你的見解都好好!

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
sunboy + 50 + 50
tlsk + 10 + 10 絕對認同,一定要加分!
thomasl211 + 10 + 10 同意呀!HeHe!

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

銀級玩家

Msuper 兄:

"御三家"係日本人稱行內最勁三位的一個專稱.......

藝能界御三家(元祖御三家)係:橋幸夫、舟木一夫、西鄉輝彥

睇怕我仲未出世,只知橋幸夫係唱帶子雄狼主題曲,

即秋官唱月亮光光......個首!亞sam八十年代開日本文化玩笑的

日本娃娃有提及........

許冠傑

日本娃娃

作詞:許冠傑
作曲:許冠傑

尋晚響東急碰正個日本娃娃
對眼特別大 重有尖尖嘅下巴
有D似中森明菜 唔係講假
趣怪又特別 直頭日本化

求愛敢死隊我屬御三家
最注重浪漫 又夠風騷夠肉麻
戴起副紫色太陽鏡 人就瀟灑
百五磅魅力 實行大轟炸

Hello Kon Ban Wa 小姐你好嗎
Watashi Wa Hong Kong No Matchi Desu
Anata Wa Totemo Kawai
實行用架文跟佢Friend下

同佢去Happy跳上架Toyota
去晚飯直落 共舞於Casablanca
趁高興飛身上台唱 Careless Whispers
再散步月下 連隨幻想下

娶左娃娃 即刻就變哂身價
洗衫煲湯 揼骨練背脊遞茶
1997 哼嗰陣冇有駛怕
實行住原宿開間Sushi Bar

同佢去宵夜我叫Tempura
佢叫立立雜 雜刺身鬼咁豪華
嗌找數三千零八 成份身家
佢笑住仲話 Arigato Gozaimashita

陪佢番Lobby企正個日本爸爸
佢眼骨骨 大喝聲 Nan Desu Ka
阿女佢今年唔夠 16 and a half
佢劍道十段 話同我鍊下

*Sayonara 忍著淚說Goodbye啦
Thanks Thanks Thanks Monica
摸摸個袋 哎駛剩八個幾咋
蝕埋份糧

評分

參與人數 4威望 +48 金錢 +48 收起 理由
tlsk + 10 + 10 當年江欣燕幾正!!
ernietse + 20 + 20 i miss MTV filmed in TOKYU + casablanca
Msuper + 8 + 8 湯兄記性好,記得歌詞內容

查看全部評分

Thiel CS7

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

thomasl211 發表於 2016-9-28 11:17

嘩湯兄,我真係唔識靚仔組合始祖新禦三家,但裡面成員_鄉裕美、西成秀樹呢兩個名就知既,
其實我記得當年香港小虎隊係紅過,三個都好高,仲記得果首《忍着淚說GOODBYE》及《伴我啟航》,流行過架!

[youtube]6UbfKR2k6gY[/youtube]

[youtube]QxlmEU3TNiU[/youtube]

師兄,你果本_明星~周刊係什麼年代的雜誌?留存到依家 ? 我諗師兄當年應該有迷過日本組合/歌手吧?
我同意明星主要靠包裝,樣子靚與否屬其次,我怕得罪人,好像眼睛一條線的香港天后歌手,講五觀只眼細到得一條線,完全睇唔到,但我印象中又好似無聽過有人彈她樣點點;可能靠包裝贏了!
F4 紅因為流星花園幫助好大,男主角的角色討好,歌唱得好無聽後話啦,有一套入屋討好的電視劇幫忙,好過做什麼宣傳;睇完流星花園,除了識"杉菜"外,仲學識 "A菜"!

評分

參與人數 5威望 +59 金錢 +59 收起 理由
tlsk + 10 + 10 超正!超正!
thomasl211 + 9 + 9 絕對認同
ernietse + 20 + 20 see 80's is really good music era
窮小子 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

thomasl211 發表於 2016-9-28 11:14
Msuper 兄,

原來係咁,誤會哂添!哈哈!

小虎隊 (胡渭康 林利 孫明光): 忍著淚說Good-bye

[youtube]layjguWXDEw[/youtube]

x

評分

參與人數 3威望 +26 金錢 +26 收起 理由
tlsk + 10 + 10 一定要加分
Msuper + 7 + 7 好有活力
thomasl211 + 9 + 9 I just see小虎隊will reborn!

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2016-9-28 17:51
嘩湯兄,我真係唔識靚仔組合始祖新禦三家,但裡面成員_鄉裕美、西成秀樹呢兩個名就知既,
其實我記得當年 ...

小虎隊(胡渭康 孫明光 林利): 永遠有活力

This is new version

[youtube]FzSFnlKSiYU[/youtube]

x

評分

參與人數 3威望 +27 金錢 +27 收起 理由
Msuper + 7 + 7 一曲兩詞,正!只膠膠封面相好靚.
thomasl211 + 10 + 10 苦柿隊!good!

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im