設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pac

[討論] Atmos純用家擺位分享

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

chhanthony 發表於 2014-12-10 17:56
問因為有疑問所以提出,
PAC兄本來已經話佢覺得好啲,
咁我答明白就好了,

"耳聽為實,無理論基楚" Do you agree? I never agree you are of this type.

"itoy2008兄你用詞嘅刻簿", the point is that if you understand what's chromaticity diagram is, as your profile pic, you should understand what's standard and reference for? what's the range of visual colors from devices for human being? what's the differences that atmos or standards used in AV? If you don't understand my point, that's i am right to claim you are just a pixel ever exist in a pot of the chromaticity diagram, which doesn't fit you. Sorry about it.

"好似係你針對因為小弟呢個窮鬼無Atmos系統所以唔出得聲搭咀咁喎。" No no no, i am poorer than you, sorry to tell you that. I prefer the ex-You rather today's you, be neutral and share-oriented rather than being claimed as a 大c from your small pixel within your chromaticity diagram.

In hurry, but i know u read English as well.
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

itoy2008 發表於 2014-12-10 17:53
chhanthony Ching,
你學識廣博,你個局做得唔錯,小的其實都好尊重你先復你,你之前都好多資訊post,只是sile ...

小弟就係初中都未畢業,一啲都唔學識廣博先希望多問多學,
認為小弟set局嘅會唔會係itoy2008兄閣下自己長烕烕呢?
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

chhanthony 發表於 2014-12-10 18:02
小弟就係初中都未畢業,一啲都唔學識廣博先希望多問多學,
認為小弟set局嘅會唔會係itoy2008兄閣下自己長 ...

"自己長烕烕呢?" Then it doesn't a matter that if i may misunderstand my RESPECTFUL chhanthonny Ching .
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

itoy2008 發表於 2014-12-10 18:02
"耳聽為實,無理論基楚" Do you agree? I never agree you are of this type.

"itoy2008兄你用詞嘅刻簿" ...

從itoy2008兄以上最尾所講,
正正是指出itoy2008兄嘅對小弟嘅回覆帖文帶有對小弟嘅主觀性因素,
而令回覆變成針對提出疑問者而唔係針對所提出嘅疑問本身喎。
簡單啲講係對人不對事。
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

黃金玩家

chhanthony 發表於 2014-12-10 18:11
正正是指出itoy2008兄嘅對小弟嘅回覆帖文帶有對小弟嘅主觀性因素,
而令回覆 ...

你唔好理佢啦.......佢擺明係想你嘈佢...人身攻勢佢.....跟住又可以DEL POST.....咁就冇左個值得討論既PO 架啦......

我地返去ATMOS 既討論吧啦.........

佢要護主就有得佢啦.....
Source : OPPO 205
AV AMP: trinnov 32-816
DAC: Holo spring2 X2
SPK: Focal iw1003be X7  Focal ic1002 X6
十仔: DIY 15吋 X4
十仔AMP: NC2K 2500W X4

銀級玩家

chhanthony 發表於 2014-12-10 18:11
而令回覆 ...

你真係呢...都係打埋中文同直接d.

你背後用意就真係你自己知,如果你真心問野,咪得囉.  我d apology係conditional type呀, 如果你係多生事端,我係對依d行為有先天性針對你同刻薄你,咁我當然想你唔係蟹民佢地啦 .
明唔明d? 所以係回你既全要自己問自己囉.

銀級玩家

傻b仔 發表於 2014-12-10 18:22
你唔好理佢啦.......佢擺明係想你嘈佢...人身攻勢佢.....跟住又可以DEL POST.....咁就冇左個值得討論既PO ...

但有問有答基本禮貌吧.

黃金玩家

itoy2008 發表於 2014-12-10 18:02

"itoy2008兄你用詞嘅刻簿" ...

耳聽為實其實我都覺得好岩.......不過冇法..我住係D 窮鄉僻壤.....好少去大城市.......好難家訪...

不過...雙向玩FH ,用FH 玩ATMOS ,同埋後中置同後ATMOS 放埋一齊出聲呢下......我覺得唔需要聽都會知道有問題啦.....
SPK: Focal iw1003be X7  Focal ic1002 X6

1萬

白鑽玩家

itoy2008 發表於 2014-12-10 18:22
你真係呢...都係打埋中文同直接d.

你背後用意就真係你自己知,如果你真心問野,咪得囉.{:6_127: ...

你開我名回架喎。

黃金玩家

itoy2008 發表於 2014-12-10 18:26
但有問有答基本禮貌吧.

都係學你政府JE.......政府對D 佢覺得冇理既人都唔會答你啦........

呢個係我最後一個同ATMOS 冇關既回覆......THX