設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[私人收藏] 大家齊來曬下非賣品!

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

tlsk 發表於 2018-7-11 21:38
呢一張連原裝封套都冇!

T兄,正如我話齋市場上係會有既,但要搵靚仔須要付出時間及金錢;我睇到碟號碼跟你的是一樣 "35946",相中係 side B,呢只無套只有碟,但我相信禁既價錢你未必會諗吧!(圖中價錢為人仔!)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +290 金錢 +290 收起 理由
窮小子 + 80 + 80
psb + 50 + 50 俾個Like你啦
km3232 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 精彩分析
ernietse + 50 + 50 nice DENON universal disc player?
tlsk + 50 + 50 精彩報告,仲差過我個張!

查看全部評分

鑽石玩家

78轉美空雲雀《Nippon Columbia》出品.

x

評分

參與人數 6威望 +305 金錢 +305 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 tlsk ching 好
psb + 100 + 100 俾個Like你啦
dc903 + 50 + 50 經歴了風霜的美碟
km3232 + 10 + 10 俾個Like你啦
ernietse + 50 + 50 center hole so big, playback too much ca
Msuper + 15 + 15 嘩,天窿呀~即係勁野!針窿慘變不規則型!.

查看全部評分

鑽石玩家

Km兄,你如果得閒多啲上嚟,俾D好嘢我地見識吓啦!

評分

參與人數 6威望 +265 金錢 +265 收起 理由
km3232 + 20 + 20 tisk兄。。新年快乐。。大家好!!!.
psb + 50 + 50 絕對認同
ernietse + 50 + 50 better invite new Oh-Sea-Flood join us
Msuper + 15 + 15 絕對讚成,不過都要睇大家緣份!.
dc903 + 50 + 50 100個百分百同意呀

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

買咗幾個月啦
(是全新)
終於有得聽
之前已有隻bay city專輯
覺不錯
這張是91年精選
17年了,都咁新淨
最重要,慢歌得嚟,很好聽
第9首,一聽覺熟悉
原來係佢唱過!

[youtube]n0EZZYkolX4[/youtube]

[youtube]iraKhfQoiMc[/youtube]

x

評分

km3232 + 20 + 20 羊兄。。新年快乐!!!
窮小子 + 80 + 80 羊爸好
Msuper + 15 + 15 哎吔主人里d面譜搶晒禾鏡勒_見本品發聲了!.
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值
tlsk + 50 + 50 羊咩兄,用老麥聽係唔係零舍唔同呢?.
ernietse + 50 + 50 strange NEC label wor

查看全部評分

鑽石玩家

純音樂,有貓纸,識唱可以大家跟住唱....

x

評分

km3232 + 20 + 20 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 T兄忘記答你 老麥係有點不錯的。.
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!
ernietse + 50 + 50 any cantonese version???
Msuper + 15 + 15 陸蜥超鍾意,大蔥文~它識禾但禾唔識它呀!.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

唔係重覆,上次出單曲 ~全人類高歌 Remix
今次係孖曲:  想      全人類高類 (兩首都係 Remix)
點解兩只白版都有一首高歌 Remix,禾都想知;
答案~  (想) 下囉 ! …………呢首~想~勁鍾意!

上次單曲封面係禁既!

今次孖曲封面係禁既!

[youtube]7hMkQxVGTMU[/youtube]

x

評分

參與人數 6威望 +300 金錢 +300 收起 理由
km3232 + 20 + 20 哇!!!!全部经典正嘢。。。.
窮小子 + 80 + 80 M仔 好
ernietse + 50 + 50 too bad I still not yet crazy for them y
dc903 + 50 + 50 正,全76人高歌。
psb + 50 + 50 hardcore fan & collector!
tlsk + 50 + 50 M兄呢隻"想"好堅呀,术

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

PHANTOM  OF THE OPERA

What a successful and romantic musical masterpiece

[youtube]oZDcSrODALQ[/youtube]

x

評分

參與人數 5威望 +245 金錢 +245 收起 理由
psb + 50 + 50
窮小子 + 80 + 80 ernie ching 好
tlsk + 50 + 50 勁正!!
Msuper + 15 + 15 要現場睇多幾次先歸 VIP喎!
dc903 + 50 + 50 做左vip呢? 有贈送。

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

一首好有骨氣同傲氣既歌,啱晒禾聽!

有一天發夢,見到只白版碟後面有一達野,跟住用手係禁摵同刮,最後只膠膠一分為二斷開!我應該患了呢個病~收集過份擔憂緊張後群症,簡稱"思覺失調"!
{:9_412:} {:9_437:} {:9_437:}

[youtube]kDkZCRLYfKM[/youtube]

作詞:林振強
作曲:太極

實在路上我也倦
現實願望永似隔得很遠
事實上亦有心亂
事實上寂寞路上雙腿酸軟

可是並沒坐下罵運氣
可是並沒賣掉自己骨氣
骨內步伐內總是傲氣
生命內大地上願做齣好戲

任人笑我仍盡心機
我勇我真我了不起

天多高我便有多高
風裡我也許極疲勞
更多更詳盡歌詞 在
海多深我便往多深
縱已聽到警告
天多高我便有多高
怎會怕與風暴同途
天多高

沒問欲達某個願
漫漫路上我要再走多遠
事實上就算多倦
汗若滴盡亦沒一聲嗟怨

不願為獲利為覓捷徑
輕易地靜靜賣掉自己真性
天地上上下下願做證
抬頭行是光輝生命

x

評分

km3232 + 20 + 20 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 試過用來搏吠吠輕輕一野,76轉1分為2!.
tlsk + 50 + 50 好彩你係發夢遮,如果唔隻係碟冇得剩啦!!.
ernietse + 50 + 50 Your vinyl looks so new

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

tlsk 發表於 2018-7-9 22:22
M兄,不要太介懷,除了不夠白雪雪之外,其實都算幾靓仔喇!

哈哈哈,勤力有收穫呀;我係實際出擊型唔會齋坐等運到(純講追物質呢樣主動出擊姐),呢次仲唔係白雪雪!今次收貨勒,再唔收貨就要搵全新架勒;禁我又無禁過份既!凡係封面紙申出卡式帶盒外的部份都好易變黃殘舊污穢!

[youtube]R2s-H_crYkc[/youtube]

絕對係禾既儲碟心聲!

作詞:阿信
作曲:阿信
編曲:五月天

當 我和世界不一樣 那就讓我不一樣
堅持對我來說 就是以剛克剛
我 如果對自己妥協 如果對自己說謊
即使別人原諒 我也不能原諒

最美的願望 一定最瘋狂
我就是我自己的神 在我活的地方
我和我最後的倔強 握緊雙手絕對不放
下一站是不是天堂 就算失望不能絕望
我和我驕傲的倔強 我在風中大聲的唱
這一次為自己瘋狂 就這一次 我和我的倔強

對 愛我的人別緊張 我的固執很善良
我的手越骯髒 眼神越是發光
你 不在乎我的過往 看到了我的翅膀
你說被火燒過 才能出現鳳凰

逆風的方向 更適合飛翔
我不怕千萬人阻擋 只怕自己投降

就這一次 讓我大聲唱
啦啦啦...就算失望 不能絕望
啦啦啦...就這一次 我和我的倔強

T兄,刺激下里先,里有茂呢位人兄禁齊既君君卡式帶呢?

x

評分

km3232 + 20 + 20 正到爆
窮小子 + 80 + 80 致叻叻係你啦…hehe
dc903 + 50 + 50 一等一fans
tlsk + 50 + 50 正,咁你真係要好好保養先得喇!.
ernietse + 50 + 50 the owner of these tape is you law, hehe

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-8-30 20:43
哈哈哈,勤力有收穫呀;我係實際出擊型唔會齋坐等運到(純講追物質呢樣主動出擊姐),呢次仲唔係白雪雪! ...

我梗係冇喇,呢位師兄淨寶麗金都有幾拾盒,犀利!!:

評分

km3232 + 20 + 20
窮小子 + 80 + 80 tlsk 你都非常勁啦…太兼啦 。。。.
dc903 + 50 + 50 T兄有齊promo加日版就夠晒有排聽了.
ernietse + 50 + 50 呢度的確好多餓虎藏龍你都咪話.
Msuper + 15 + 15 努力可戰勝一切難關,遲早無所謂最梗到終點.

查看全部評分