設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[私人收藏] 大家齊來曬下非賣品!

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

ernietse 發表於 2018-3-20 00:17
咁就真係太可惜囉,
我的華垃雜錦碟冇一隻係佢哋排頭位,
而呢一隻係佢哋排尾二添

天碟第一輯陰陽排頭位同壓軸架,第四輯都係頭位,到 1992年已經係最後一張大碟跳槽,之後就梗係失寵啦!

dc903        咪亂玩咪亂up啦 另絕戀 唔錯呀
哈哈,羊老爺放心,禾槍口對外,寺杞友茂禁小氣,講完討論完咪算囉!
絕戀算係她代表作,禾都啱聽!整首 MV 比里懷舊下

[youtube]qJeMsN1bKa0[/youtube]

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +230 金錢 +230 收起 理由
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡,一定要加分!
窮小子 + 50 + 50 聽歌聽歷史~正
ernietse + 50 + 50 羊老爺戀愛理念係要絕對戀愛,所以鍾意絕戀.
dc903 + 50 + 50 正,絕戀都唔錯㗎

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2018-3-20 00:43
天碟第一輯陰陽排頭位同壓軸架,第四輯都係頭位,到 1992年已經係最後一張大碟跳槽,之後就梗係失寵啦!
...

dc903: 咪亂玩咪亂up啦 另絕戀 唔錯呀

原版日本歌第五首: 鳥になって ( 香坂みゆき),
可惜youtube搵唔到中島美雪嘅原版歌, 佢公司通通剷走曬所有佢嘅作品係youtube

x

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡
dc903 + 50 + 50 miyuki vs miyuki 喎
窮小子 + 50 + 50 又學到嘢啦
Msuper + 10 + 10 都係唔茂聽原版,保留番對絕戀的喜歡!.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

ernietse 發表於 2018-3-20 00:37
Zen:交織怒火  

呢隻華納雜錦碟仲慘,

哈,見 DSH里出兩個帖回應禾,禁禮貌上禾都有來有往,出番兩個帖先!

順便炸下 tlsk 兄個地頭!

呢只賀年碟,得二撇雞同陰陽係唱晒一整首歌炸,其它全部兩個人合唱架!當年係咪得寵好明顯啦!

x

評分

參與人數 5威望 +220 金錢 +220 收起 理由
tlsk + 20 + 20 M兄的資料很詳盡
dc903 + 50 + 50 T兄 有空來探大家啦
窮小子 + 50 + 50 咁睇又係喎!
ernietse + 50 + 50 華納群星可惜林憶蓮已經離開

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2018-3-20 01:27
哈,見 DSH里出兩個帖回應禾,禁禮貌上禾都有來有往,出番兩個帖先!

順便炸下 tlsk 兄個地頭! {:6_17 ...

tlsk C兄好、 M仔好 、 羊爸爸好 、 ernie C兄好... 大家好。。。

好多人以為係普通VCD 5開~其實係真正CD

## VCD ~ MV 得 1首咋...hehe

x

評分

參與人數 7威望 +199 金錢 +199 收起 理由
mesozoic + 9 + 9 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 羊至少有兩張,一張跟碟一張特登付錢.
tlsk + 20 + 20 微絲細眼,這時期的嫺姐最索!!
Msuper + 10 + 10 DSH梗係測試我地火氣小鳳姐都唔會叫阿婆啦.
ernietse + 50 + 50 真係好好嘅少女雜誌見證咗少女到婆婆旅程.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Msuper: DSH梗係測試我地火氣小鳳姐都唔會叫阿婆啦.  ~~~~~

我諗呢個係期望管理問題:

徐小鳳出道唔係sell少女, 係sell實力派,

想當年佢哋要夜晚走場去夜總會獻唱歌搵食,  論人緣佢算謙虛有禮

任算佢依家都唔後生, 問心佢真係presentable襟老過嫻姨一大截,

另外, 論出唱片量以及開演唱會, 小鳳姐的確適可而止,
嫻姨感覺上一味狂出唱片, 一路狂開演唱會, 唱完又唱, 翻唱完又翻唱, 聽睇都有點厭, 論人緣佢都算係有性格一族,  鐘意佢就自然鍾意佢, 唔鍾意佢就覺得好串, 可能以前我聽過佢有啲訪問回應好惹火

相反, 嫻姨出到係sell少女雜誌偶像派,  歌唱歌技巧起初一般, 邊學邊唱先至升華到依家水準, 偶像派係應該係有退出嘅, 日本好多偶像派都真係會急流勇退, 唔會死霸爛霸!
以上為個人意見, 唔鍾意就唔好睇忘記佢啦! 當我飲醉發噏風, 對不起!

評分

參與人數 7威望 +201 金錢 +201 收起 理由
CDROMRW + 20 + 20 唔得閒無睇㖭,大家明嘞
dc903 + 50 + 50 中肯 但羊會繼續稱呼嫻姐慧嫻Priscilla ….
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值
tlsk + 20 + 20 小事1宗,大家繼續跳舞,唔好停!
Msuper + 10 + 10 大家睇事物方向唔同吧
mesozoic + 1 + 1 用家心得極具參考價值
窮小子 + 50 + 50 ernie C兄晩上好~大家咁耐好朋友,明架啦!.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

陳慧嫻: 多少柔情多少夢

雖然我對佢係作為一個偶像歌手有意見,

但係我係真金白銀買碟支持佢喎

[youtube]o-UrWdktwoM[/youtube]

x

評分

參與人數 7威望 +200 金錢 +200 收起 理由
CDROMRW + 10 + 10 俾個Like你啦
dc903 + 50 + 50 靚靚box set s
窮小子 + 50 + 50 仲未開箱咁喎!
tlsk + 20 + 20 用家心得極具參考價值
Msuper + 10 + 10 比錢買碟唔係邊度有DL梗係讚一早轉實力派啦.

查看全部評分

銀級玩家

非賣品?
各位師兄 ,
呢隻算唔算 {:9_430:}

x

評分

參與人數 6威望 +205 金錢 +205 收起 理由
dc903 + 25 + 25 恭喜Ching!
Msuper + 10 + 10
tlsk + 20 + 20 正呀,呢張非賣品,有錢都買唔到!.
窮小子 + 50 + 50
psb + 50 + 50 Miriam 超正 not for sale promo disc!
ernietse + 50 + 50 used to use BIOTHERM wash face

查看全部評分

鑽石玩家

NAD 發表於 2018-3-22 19:17
非賣品?
各位師兄 ,
呢隻算唔算

師兄,同 "Make Up"大碟 CD Boxset 一樣,呢隻楊千嬅 Biotherm 宣傳品真係好有價㗎

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Msuper + 10 + 10
tlsk + 20 + 20 絕對認同
窮小子 + 50 + 50

查看全部評分

鑽石玩家

尋日正話收到,好開心,終於有佢嘅第一隻 CD,而且仲係一直想擁有嘅佢一隻精選大碟嚟添 ,光滑如新電台 promo CD,大家有冇興趣估下係邊一位歌手?係女嚟嘅 .....

x

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 想睇完整報告
Msuper + 10 + 10 一睇張相就知係倫倫 (女)啦, 好野.
窮小子 + 50 + 50 蘇慧倫
tlsk + 20 + 20 呢張正呀!

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-3-22 21:52
尋日正話收到,好開心,終於有佢嘅第一隻 CD,而且仲係一直想擁有嘅佢一隻精選大碟嚟添 ,光滑如 ...

推荐曲肯定她就是苏慧伦! 没记错这是她第一张精选辑, 已绝版很久, 很难找价钱也不便宜!

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Msuper + 10 + 10 國語歌師兄實啱聽
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡
窮小子 + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分