設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[私人收藏] 大家齊來曬下非賣品!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2018-6-23 09:08
Albert 夫妻檔作品,老婆作詞!

i just use old IKEA blue case to store my vinyl, you have expensive metal case wor!!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +195 金錢 +195 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 ernie ching 早晨~果然有心有力...hehe.
tlsk + 50 + 50 正喎!好整齊
dc903 + 50 + 50 代碟膠向你致敬。
Msuper + 15 + 15 禾係散戶~小碟,里係大戶_多多碟,難比較.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

當里地以為我實出邊個既時候,梗係無禁易比你地捉到條路啦!
雖然唔係我至 like 果首 "傷感雨天",最近係經典 50年度聽過一次,覺得都唔錯!

T兄,最近禾開始要妒忌里勒,希望妒忌既時間唔會太長啦,
善哉~阿門~真主萬歲!

[youtube]TSelvjt8sVQ[/youtube]

x

評分

參與人數 5威望 +280 金錢 +280 收起 理由
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!
tlsk + 50 + 50 呢張正呀!未見過!
窮小子 + 80 + 80 好似今次世界盃咁哇~ben鼠咁易比你估中.
dc903 + 50 + 50 如M兄指麗君 就唔駛追啦 T兄有太多啦!.
ernietse + 50 + 50 nice good old HK xmas night lighting

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-7-8 22:44
當里地以為我實出邊個既時候,梗係無禁易比你地捉到條路啦!
雖然唔係我至 like 果首 "傷感雨天",最近係 ...

M兄,無情情又妒忌?又睇中咗D乜嘢想買呀!.?

評分

參與人數 3威望 +115 金錢 +115 收起 理由
dc903 + 50 + 50 76友,要盡訴心中情!
ernietse + 50 + 50 你又的確幾好人關照下啲煩惱人嘅心聲.
Msuper + 15 + 15 哈哈哈,夜 d 話過里知,須耐心等候!.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

tlsk 發表於 2018-7-9 17:35
M兄,無情情又妒忌?又睇中咗D乜嘢想買呀!.?

係就係買了,但收了貨唔多滿意囉;妒忌原因,下面兩張圖講晒了!

尋尋覓覓都係搵唔到巧似里果只禁新淨既!

放心偽君子不奪別人所好,旁觀者唔使出力勒!
凡事係要靠自己努力同勞力既!(唔係講值錢既勞力屎!)

x

評分

參與人數 4威望 +200 金錢 +200 收起 理由
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值
dc903 + 50 + 50 原來要白咮咮
ernietse + 50 + 50 買嘢買第一水感受完全唔同! 事後再買煙消雲.
tlsk + 50 + 50 恭喜M兄揾到心頭好!!!恭起

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-7-9 21:50
係就係買了,但收了貨唔多滿意囉;妒忌原因,下面兩張圖講晒了!

尋尋覓覓都係搵唔到巧似里果只禁新 ...

M兄,不要太介懷,除了不夠白雪雪之外,其實都算幾靓仔喇!

評分

參與人數 3威望 +115 金錢 +115 收起 理由
dc903 + 50 + 50 要白咮咮呀!!!
ernietse + 50 + 50 人性嘅物慾無窮無盡, 擁有又要再多啲永無止.
Msuper + 15 + 15 唔理革命尚未成功還須努力,做人係要有要求.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2018-7-9 21:50

尋尋覓覓都係搵唔到巧似里果只禁新 ...

徐小鳳 : 随想曲

送隻歌仔等你降下溫啦!
色即是空, 空即是色! 你遇到就係你嘅! 你遇唔到何必呢?
又係九月份廣告時間, 我幫小鳳姐買下演唱會廣告先

[youtube]n087Lc2uIZU[/youtube]

x

評分

參與人數 4威望 +165 金錢 +165 收起 理由
psb + 50 + 50 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15 認同欲望無盡不斷索求更多但只靠緣份不認同.
dc903 + 50 + 50 聽完嘞,好似d帶,首歌時有時無 色是胸!.
tlsk + 50 + 50 小鳳姐幾時聽都咁正!!

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

ernietse 發表於 2018-7-10 01:07
徐小鳳 : 随想曲  

送隻歌仔等你降下溫啦!

你遇到就係你嘅! 你遇唔到何必呢?
我覺得搵碟講緣份,完全扼殺了買家付出的努力、勞力及時間!
簡單舉一例子,好似我要買馬拉版 CD,根本香港唔大機會蒲頭,唔係我經常去瀏覽馬拉網頁,你認為只馬拉版會自動係香港蒲頭等我去買嗎?
又好似我係二手市場及CD鋪唔見有某只全新的碟,我主動去聯絡唱片公司睇有無倉底貨,禁又係緣份?我無付出努力及精神,齋係度等只碟會自動浮現?

又舉一個實際例子,好似 DSH 里成日去大蔥國剿碟,如果純講緣份,你只去一間二手CD 鋪咪夠囉,有緣份既話一間鋪有晒你想要既碟,做乜要去禁多間鋪頭搵碟?因為你知道你去多幾間鋪頭搵碟,會增加你跟碟的緣份,有無講錯?呢 d 咪付出既努力囉!
又講多一個例子,你係一個拍賣網搵到一只你想要的碟,但你出價唔夠其它競投者高~輸了,禁係你同只碟無緣定你唔夠努力唔肯付出多 d 錢去爭?唔通緣份仲要同$$$ 掛鉤?只碟賣 $200 就係有緣,賣貴過$1千即係無緣嗎?

我既結論係,緣份係可以你自己用努力去增加既;d 碟不定時出現係世界各地既二手市場及鋪頭,你同它們有幾多緣份,在於你付出幾多時間及努力去搜刮它們出來!仲有喎二手市場係鬥快,邊個快搵到就先成交,你係不斷同時間/其它競爭買家競步中!
如果你想識一個女子,你經常係她出現的地方、公司、住所附近出現碰撞,甚至你入埋去該女子公司做她的同事, 禁咪增加梗雙方既緣份囉!

我可以幾堅定禁講係二手碟既市場,純講緣份唔付出努力既人一定輸!如果只講緣份,我可能到目前為止~只儲到 3/10 擁有的二手碟帶膠!我絕對唔係等運到既人,我一定會出盡辦法去爭取自己想要既寶物!
我同你睇法唔一樣巧正常不必介意,因為全世界只有一個你,若要人似你除非兩個你!哈哈!

[youtube]DkG-cmkQxuc[/youtube]

愛拼才會贏

作詞:陳百潭
作曲:陳百潭

人生可比是海上的波浪
有時起有時落
好運 歹運 總嘛要照起工來行

三分天注定 七分靠打拼
愛拼才會贏

評分

參與人數 3威望 +150 金錢 +150 收起 理由
tlsk + 50 + 50 用家心得極具參考價值
ernietse + 50 + 50 我諗你唔鍾意緣份呢個敏感字咁用命運去代替.

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-7-11 08:56
簡單舉一例子,好似我要買馬拉版 CD,根本香 ...

相當同意M兄說法,但我呢隻《亞洲影后》林黛唱,個封面咁殘我都要袋住先,因為真的很罕有,睇吓第日揾唔揾到隻封面靚仔DD嘅,我諗都幾難揾到!,!

x

評分

參與人數 4威望 +140 金錢 +140 收起 理由
ernietse + 50 + 50 nice to see previous chicken EMI logo
Msuper + 20 + 20 禾相信呢只碟會搵到新淨但要時間及價錢咩囉.
old8woman + 20 + 20 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

tlsk 發表於 2018-7-11 19:33
相當同意M兄說法,但我呢隻《亞洲影后》林黛唱,個封面咁殘我都要袋住先,因為真的很罕有,睇吓第日揾唔揾到 ...

呢一張連原裝封套都冇!

x

評分

參與人數 4威望 +135 金錢 +135 收起 理由
Msuper + 15 + 15 T兄有無參考價?幾錢樓下你會諗入手?.
ernietse + 50 + 50 this looks similar to Nippon Columbia lo
old8woman + 20 + 20 超正, 一定要加分!

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

Msuper 發表於 2018-7-11 08:56
簡單舉一例子,好似我要買馬拉版 CD,根本香 ...

do you have his CD???

x

評分

參與人數 2威望 +65 金錢 +65 收起 理由
Msuper + 15 + 15 禾有名叫碟窮呀,梗係茂呢只啦,哈哈!.
tlsk + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分