設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Andykong

[DAP播放器] Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keigo912 發表於 2015-4-5 23:19
其實我係諗住n6>arm2>zx2>ak240ss咁上,但當我放左n6準備入手arm2同zx2前去試聽果陣發覺唔對路,竟然聽唔 ...

呢 D 用家真人真事,其實比媒體評測更有說服力!

我初初攞到 N6 時 HeadFi 有人買我 N6 和 X5/DX90 點比較? 我答話唔駛比,無得比,佢地以為我老作,有時無得聽劑 talking 真係好難表達那種「不是同一層次」的分別!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

N6暫時未到手,間鋪話復活節期間暫時未有貨返,不過等埋依一兩日就應該有電話到....唔知依家出機仲有咩留意

見習玩家

哇,几日未上来,呢个主题帖更新着甘多..

对大家讲声对唔住,其实唔系话忙着其他野或着假期个因素(我个人全年365天无休噶,哈哈),淡忘着呢边,而系内地个网管发着花痴,封佐呢个论坛啊,内地全部上唔到.今日终于从群里的烧友中罗到个翻墙软件先上到

多亏ANDY老兄上传了N6新固件2.0个升级内容,多谢哂,都欢迎香港的烧友继续俾我D些真心意见,帮助Cayin继续成长学习,努力朝更好前进,第一部DAP或许仍有一d不尽如意的地方,但请相信,Cayin不会就此停止,而是不断的努力.

顺便讲一声,下一版固件内容都已确定,因更改内容较多,所以暂定发布时间为六月份.

多谢大家.

見習玩家

班目一角 發表於 2015-4-6 10:58
N6暫時未到手,間鋪話復活節期間暫時未有貨返,不過等埋依一兩日就應該有電話到....唔知依家出機仲 ...

多谢支持,我D会马上同香港的经销商联络.

新仔玩家

keigo912 發表於 2015-4-5 03:41
係,今次係第二次買n6

一買再買,一定好正

星級玩家

想問下今次如果返貨果批咁仲要更新嗎...如果要更新的話咁系好似電話咁自動更新定系點

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

班目一角 發表於 2015-4-7 10:15
想問下今次如果返貨果批咁仲要更新嗎...如果要更新的話咁系好似電話咁自動更新定系點 ...

要睇機內的 firmware 資料,你去設定的 submenu 有本機的資料選項的!

N6 沒有 WIFI 連線功能,所以不能 online update 的,只能經 microSD card 升級,新 firmware 軟件的祥情和更新方法在 page 60, 切記更新時會進入 N6 MCU 的基本模式,所以只能用 FAT32 的 microSD 卡!
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

要dl個firmware落卡,再按住開機掣同上掣黎開機更新
服役中WM1Z + Ten5

星級玩家

聽落去好似好復雜咁....有點兒紙上談兵感覺...唯有等機來果時睇睇咩環境

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

班目一角 發表於 2015-4-7 10:34
聽落去好似好復雜咁....有點兒紙上談兵感覺...唯有等機來果時睇睇咩環境

做過第一次就好易的了,熄機,換 TF card, 襟住兩個制幾利,攞掂!