設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] 陳慧嫻原版大碟CD + 從頭認識12CD Boxset套裝

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-1-21 23:46
psb兄,當你迷惘十字路口時,我快你一步刺激下你先,全新1989年圓點盒版CD,會否真係執到好野定奶野呢?
...

同賣家商議過幾次,得知原來佢早前在 90-95年之間已在香港某間 HMV 買下隻碟,佢本人亦已經有咗同樣兩隻作個人收藏,所以就將呢隻全新未拆嘅作拍賣。正話成功 bid 到,同大家分享下 :
https://www.ebay.com.hk/itm/Prud ... 2060353.m1438.l2649

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +170 金錢 +170 收起 理由
dc903 + 50 + 50 等開箱,燈燈……燈……燈。
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
ernietse + 50 + 50 佢剝咗粒褲瘤咁耐, 終於等到你肯同佢一齊...
窮小子 + 50 + 50
Msuper + 10 + 10 果然刺激完里就有碟到,到時你拆碟我拆面紗.

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-1-25 01:08
同賣家商議過幾次,得知原來佢早前在 90-95年之間已在香港某間 HMV 買下隻碟,佢本人亦已經有咗同樣兩隻 ...

真的买了?不便宜

評分

參與人數 3威望 +85 金錢 +85 收起 理由
Msuper + 10 + 10 20幾年前既全新天龍碟,個價錢抵到爛就真!.
ernietse + 25 + 25 千金難買心頭好, 話曬佢都徐開拉鍊等你咁耐.

查看全部評分

鑽石玩家

宮若梅兄 , 前輩陳百強獨白"告訴自己,別想太多", 樓價攪成咁,唔買碟買乜:

x

評分

dc903 + 50 + 50 crazy nowadays
Msuper + 10 + 10 將來如果買CD等如樓價,就真係超大大穫.
Grandmaster + 10 + 10 一定要加分
ernietse + 50 + 50 iam lazy to watch, just mutual funds
窮小子 + 50 + 50 買股票... hehe

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-1-21 23:46
psb兄,當你迷惘十字路口時,我快你一步刺激下你先,全新1989年圓點盒版CD,會否真係執到好野定奶野呢?
...

如果冇估錯 ,  譚伯霧之戀 !!!

x

評分

dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
ernietse + 50 + 50 nice clean black leather sofa
Msuper + 10 + 10 呢劑做唔到馬勒,里估錯了添!.
Grandmaster + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2018-1-28 15:49
如果冇估錯 ,  譚伯霧之戀 !!!

禾本奶真係極之想做只馬比 psb兄你,但今次真係難度10級,你自己睇下結果_倫伯只茂芝暖係1984年,碟相不是禾,網上資源。愛的根源都係1984年、愛情陷阱係1985年, 同 1989年還相差4~5年呢!{:9_415:} {:9_435:}

網上資源,借兩張圖來用下謝謝圖主!

x

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
dc903 + 50 + 50 等報告
Grandmaster + 10 + 10 照片好清楚
psb + 20 + 20 超正
窮小子 + 50 + 50 M仔做功夫 ~ 次次都咁認真...hehe.
ernietse + 50 + 50 nice red carpet

查看全部評分

鉑金玩家

Msuper 發表於 2018-1-28 19:45
禾本奶真係極之想做只馬比 psb兄你,但今次真係難度10級,你自己睇下結果_倫伯只茂芝暖係1984年,碟相不是 ...

扑朔迷离 请问两位大哥何时有答案公布?

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +80 收起 理由
psb + 20 + 20 超正
Msuper + 10 + 10 我都等梗psb大哥收碟拆碟我梗系接尾开面纱.

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2018-2-2 20:19
扑朔迷离 请问两位大哥何时有答案公布?

宮若梅兄 ,德國掛號郵寄最少要兩個禮拜 , 收到後唔捨得拆封心情會延續一段時間 ,擁有80年代全新密封珍貴初版 CD 興奮心情好難令你明白 ,"按兵不動"等 Msuper 兄拆封先 ..... 暫時會聽住下面有多 bonus tracks 嘅好靚聲君姨 AQCD 版先。順便回覆你之前在"梁詠琪 香港演唱會 2018"嘅個人問題 (怕離題果邊樓主唔高興) : "耳朵眷顾女声多些, 那位是最爱?" ,  你講得啱 ,個人較喜歡香港女歌手 ,因為音樂創新多元化有創意,男歌手悶到嘔電 ,啲音樂種類千篇一律十年如一日 ,死咕咕一碌葛企响台上猛咁谷唱慢歌情歌(殼友/黑勤果類香港大把)。到目前為止最喜歡係下面呢兩位 楊千嬅同 Sammi  , 至愛係....楊千嬅 , 經常聽佢 , 送首楊千嬅有份監製 , 小弟個人好鍾意嘅"電光幻影 Electric Girl"大碟 , 裡面一首永恆心水歌 Eric Kwok 作曲"真愛開玩笑"俾大家分享 ....

x

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
dc903 + 50 + 50 不如,大家齊齊搵日boxing day拆
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
Msuper + 10 + 10 嘩psb兄你今雲耍太極勁過溫拿樂隊竟然推莊.

查看全部評分

鑽石玩家

多謝之前大家分享心得資訊同意見 , 今日公司啱啱到手 , 影相分享娛樂大家 ..... 呢位德國賣家好用心 , 細心安全包裝 , 仲入咗兩層CD 套添 ! 時光倒流1987年 , 君姨家中到訪 ....

x

評分

dc903 + 50 + 50 正呀
Msuper + 10 + 10 快快快拆碟,睇下乜版!
窮小子 + 50 + 50 恭喜 ~ C兄
Grandmaster + 10 + 10 厉害!拆开来看
ernietse + 50 + 50 好嘢!剝鈕君姨姨剝定樓等著你回來今夜要玩.

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2018-2-8 19:24
多謝之前大家分享心得資訊同意見 , 今日公司啱啱到手 , 影相分享娛樂大家 ..... 呢位德國賣家好用心 , 細心 ...

之前講明等價揭盅,你拆君姑碟我開1989面紗;依家psb兄你未拆碟,我就梗係坐定定聽歌啦!
禁啦1989就暫時茂得開面紗,同場加映1993年啦,遲了4年姐!費時你地噓我啦!

左邊二手,右邊全新

奇怪鴛鴦色既!

另外,提下psb兄你,由舊年11月開始馬來西亞的郵局好唔掂,寄失了好多外地掛號空運郵件,
我最近都因此要轉用<信風> 快遞寄貨返香港,快遞費係貴了三倍幾,無辦法馬來
郵局太爛,遺失了我寶物仲大大穫!舊年已遺失了我一只碟!

x

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
psb + 20 + 20 吓?未試過咁,可能唔關郵局事,航空運輸問題!.
dc903 + 50 + 50 聽都慘1聲
ernietse + 50 + 50 今次剝鈕君姨姨對決多條龍虎豹耍太極男.
窮小子 + 50 + 50 M仔好~Ben蓋敢嘘你...hehe

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

PSB兄和Msuper兄,
就好啦
搵到d新碟
羊唔排換新銀紙個條隊 la
只能排2手咋
等緊你地開封virgin 碟前
看看君君隻first album先 啦

好似係2B1!

x

評分

參與人數 5威望 +140 金錢 +140 收起 理由
Msuper + 10 + 10 樓下除了就唔值錢勒,丹尼羊哥終於得閒出帖.
psb + 20 + 20 咦羊兄, 點解褲鈕除晒, 卡帶/3CD唔除埋佢?.
ernietse + 50 + 50 羊老細本紅黑簿好新淨, 恭喜發達我唔介意利.
窮小子 + 50 + 50 都話羊羊C兄、M仔係君君專家啦!.

查看全部評分