設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] 陳慧嫻原版大碟CD + 從頭認識12CD Boxset套裝

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2017-12-10 21:38
Msuper 兄,知道你同我一樣好追求完美,所以小弟在 ebay 通常都會揀 如新 (賣家A+ 級數)或全新未拆。幾 ...

psb師兄,原來你都有買二手既,我仲以為真係好難接受二手添,我就梗係要買二手啦因為要儲首版,芝芝果2款望落幾新淨,千嬅果只封面四條邊好似有少許發黃,我諗星馬二手市場唔算興旺及無我地香港及祖國炒得禁癲,所以你仲有機會執到禁筍碟。嘩師兄你寄什麼_快遞_仲貴過三只碟喎?幾日前買依家就收到碟?禾有只碟寄了成個月都未收到,唔知係咪包貨從飛機倉跌了去大海!
(所以禾話富友友你張碟圖刺激梗禾呢!)

唔知師兄你平均一日用幾多時間上網剿碟呢?禾有時一日頭尾幾次加埋都有2~3個鐘(有陣時可能唔止),因為真係有好多個網要上同打好多關鍵字!學你話齋d賣家個個打既碟名同歌手名都有dd出入,我會繼續做好呢份功課,就黎快過第三關了!打爆機就應該係唔可能(因為存在一些因素我無法控制),希望快去到第四關就當了結呢個功課了!

評分

參與人數 4威望 +130 金錢 +130 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 俾個Like你啦
psb + 20 + 20 超正
dc903 + 50 + 50 祝M兄早點收到包裹 MerryXmas
窮小子 + 50 + 50 M仔早晨~祝你早日揾到心頭好呀!.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我不明白點解當時 要唱你+我=火

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 20 + 20 ???

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2017-12-11 03:12
psb師兄,原來你都有買二手既,我仲以為真係好難接受二手添,我就梗係要買二手啦因為要儲首版,芝芝果2款 ...

哈哈 MSuper 兄,小弟通常會向賣家確定係"全新未拆"或"CD 如新嘅一樣完全冇瑕疵 (like new/brand new sealed)",先至會去買或 bid ,一啲花都唔會接受,相信好多收藏 CD 既師兄都會係咁嘅心態。儲碟一向都係"全有或全冇" , 通常食 lunch 時得閒會上網睇睇,買返以前儲漏嘅深愛歌手一啲舊大碟CD,但想要嘅相信都已經齊晒,楊千嬅個人錄音室大碟 CD 亦收藏到七七八八,等緊佢隻華星 EP "1-100" 同 "楊千嬅 2015 Let's Begin 香港現場演唱會大碟 2CD" ,  之後就應該冇乜舊碟要買嚕。接落嚟就只買有儲嘅喜愛歌手全新創作大碟 CD。

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
Msuper + 10 + 10 原來已經儲得各八八九九,千嬅唔難搵祝順利.
窮小子 + 50 + 50 小子都覺得CD整齊丶完整&最好靚仔好重要.
Grandmaster + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

又係定期 ~ update 嫻妹 post 啦!

##  珍 Live ~ CD 版本 ( DVD 反而 周街有 )

回 psb C兄 ~ 儲 亞妹CD 小子真係初歌 !!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 8威望 +170 金錢 +170 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
ericeric + 10 + 10
CDROMRW + 10 + 10 當年無乜人買/炒碟,我60蚊買全新呢!.
Msuper + 10 + 10 無錯通常歌手演唱會, CD搶手過影碟.
Johnnymak1967 + 10 + 10 正到爆!!!
dc903 + 50 + 50 nice collection
ernietse + 50 + 50 Nice SONY vaio notebook

查看全部評分

銀級玩家

窮小子 發表於 2018-1-5 18:06

好似有本小冊子跟
咸球當年有批碟俾漏左

我仲等緊慧嫻復黑王boxset.........咸球抵返佢未出

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +80 收起 理由
CDROMRW + 10 + 10 我隻無!
psb + 20 + 20 一定要加分
窮小子 + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

dynaco 發表於 2018-1-6 21:13
好似有本小冊子跟
咸球當年有批碟俾漏左

C兄好

## 呢 set。" 珍 " Live CD版 有無嘢漏真係5知啦 ~ 已 rip ( 當珍藏 ) 買翻黎 係新新淨淨 、 整整齊齊 , 並無異樣 。
      同時間 , 就算有漏乜漏物都無辦法 , 呢 set 嘢想揾多套 ,
      都極困難 ( 環球 再生系列版 除外 )  因現時好多翻出產品都 5惦 , 盡量用原版首版。

講開 Boxset   有貨零願自制啦!

1 係揾套 2手 ( 原裝膠盒版 ) Boxset 仲好。

另外 ~ 慧嫻 復黑王 方間應有大量街貨 & 款式格

x

評分

參與人數 6威望 +150 金錢 +150 收起 理由
ericeric + 10 + 10 正到爆
CDROMRW + 10 + 10 你切幾套都得啦!
Msuper + 10 + 10 發現你好冧的囡囡,同款先有4_5只碟.
ernietse + 50 + 50 nice huge office conference table
dc903 + 50 + 50 nice nice

查看全部評分

進階玩家

dynaco 發表於 2018-1-6 21:13
好似有本小冊子跟
咸球當年有批碟俾漏左

慧嫻已經有SACD Boxset,我估應該唔會出復黑王Boxset了。

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
窮小子 + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2018-1-5 18:06

1 双 1 對 咪好囉!!

x

評分

參與人數 5威望 +140 金錢 +140 收起 理由
dc903 + 50 + 50 Nice nice
Msuper + 10 + 10 哈,一箱一兌_係咪即係_里+嫻E_呀?.
ernietse + 50 + 50 嫻姨過套好乾淨, 相反我鍾意用黑色膠套性感.

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2018-1-10 21:30
1 双 1 對 咪好囉!!

富兄,見你有儲嫻姨,咁有冇儲君姨?小弟唔係好熟八十年代歌手初期版,要請教下你.... 下面隻全新未拆1987年君姨牛仔褲堅唔堅?12首歌(有兩首 bonus remixes), 係唔係啲人講嘅日本 Denon 天龍版或係大陸流嘢?叫價 3舊水 , 值唔值得拉埋條拉鏈

x

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
dc903 + 50 + 50 一定要加分
Grandmaster + 10 + 10 照片好清楚
Msuper + 10 + 10 買舊版全新碟,除非封面有貼紙可以析別先好.
窮小子 + 50 + 50 Goodafternoon ~ Ching

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2018-1-11 13:52
富兄,見你有儲嫻姨,咁有冇儲君姨?小弟唔係好熟八十年代歌手初期版,要請教下你.... 下面隻全新未拆198 ...

小子 1隻 ( 君姨 ) CD 都無 !!

## 印象中 羊羊C兄 & M仔 係呢方面專家

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
dc903 + 50 + 50 真係好想搵日摷齊佢
Msuper + 10 + 10 富老闆里頂高帽太高了,禾帶唔到,哈哈!.

查看全部評分