設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: blacklist

[討論] 新手討論: 威馬地盒 VS PAC黃金地盒 VS 農夫地盒

進階玩家

awckin 發表於 2014-6-21 11:34
我係用馬爺嘅地盒。以前用旦機,宜家轉咗用石機。

地盒用係兩套機效果都係正面嘅。不過我覺得用係旦機度反 ...

終於等到位ching講到D用家意見同比較。多謝你。

睇左成百幾二百個post,由叫我自己試下,到我想比較下又問我點為之好,其實好大部份人根本膠吹、盲目吹捧

綜合二百個post PAC係一個大慈善家,而威馬會有多D技術,亦多謝你肯接受比較,反觀PAC太低調,低調到好似欠缺技術根底,而且態度反覆,先說借去試下,之後又縮沙,令我無可奈何。

我只係平心而論,我不是打手亦不認識你們。我只想比較邊一件對我最有用,題目己經寫左,不過唔係挑戰個挑,係挑選個挑!謝過!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
obee + 10 + 10 超正!

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

樓主其實由頭到尾小弟都係等你總結。
馬兄有技術,冇問題,開門見山等挑戰。小弟對馬兄港業十分尊重。
PacChing做人以分享為樂,未有地盒已多邀網友家訪。也是小弟對其眾樂樂與大王76精神並馳齊驅。
其實你一開acc就預人ban,否則可需用Blacklist.
其他Ching食下花生冇所謂,但要兩三家地盒玩ABC好簡單,講咁多何苦。
又要馬兄或Pac ching互訪為何?馬兄Pac ching 地舖生意差都不必這様做?
你有力氣冇錢打的我比冇問題,你咪問人借馬兄地盒搬去Pac家訪,或相反搬去馬兄處,再不是book個場。
玩幾十頁最後就要分化76網友善論精神,此心態不要得。
小弟甚為支持大王76既和平和諧分享網,亦對Pac ching及馬兄尊重。
但就不容你衣種手法段章取意眨低Pac對地盒研發之決心。
你如果唔係分身,你可問下Pac每做一個,Ching門有借冇還及有賺,細路,玩Hifi係要比小小錢,Pac Ching連幾次自己個個都比網友一借不返,系列亦係網友Hifi友來來去去互相分享而Pac係用料上絕不手軽,以成本加大量(十數隻)批次做比大家。
你一個Blacklist account,我最希望你唔係分身或係某個「能夠」人,有興趣pm我,出來飲茶,冇錢我請,不要再咁様做人。以後唔好啦,乖d先有人鐘意你。不要眨人抬己啦, G ng G ar

PS. 身在外地,都要點化你;可想言知,我幾想幫你,你其實間接失敗於Hifi 界,唔好玩啦,蓄多d錢先啦,你太budgeted啦。來自: iPhone客戶端

評分

參與人數 16威望 +160 金錢 +160 收起 理由
wadee + 10 + 10
siuping + 10 + 10 精彩報告
Samson2011 + 10 + 10 絕對認同
582 + 10 + 10 講得好!!!Like
Einstein + 10 + 10
leo25 + 10 + 10 絕對認同
mantam121 + 10 + 10
bigair + 10 + 10 心聲
ykluk + 10 + 10 小弟點都要LIKE你~~!!
pinkspider + 10 + 10 絕對認同
chuwing + 10 + 10 絕對認同
aalun22 + 10 + 10 一定要加分
guly + 10 + 10 一定要加分
fungl + 10 + 10 一定要加分
pac + 10 + 10 絕對認同
obee + 10 + 10 freedom of speech.

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

blacklist 發表於 2014-6-21 13:58

睇左成百幾二百個post,由叫我自己試下,到我想比較下又 ...

馬爺一早已經"一槌定音"話地盒有如食藥. 可能你唔知食藥點解定係你覺得呢個說法係膠. 不過我作為玩過地盒的好有認同.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
fungl + 10 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

從前有一條街, 街內有幾間麵飽店....其中有外國連鎖店, 亦有試食既本地店

一日, 有一位話自己未食過豬仔飽既初哥, 響條街中間開咗張枱,要求各界及麵飽師傅出黎討論一下各間麵飽店特色,怕自己食咗會嘔.....

最初好多街坊說明各有各特色, 所以各有各客路, 亦有人建議初哥可先去試食,然後有一間補藥麵飽店主出黎話自己賣既係補藥麵飽, 冇病冇痛可以强身健體錦上添花, 其他店賣既係靈藥麵飽,藥到病除

初哥接住又要求各麵飽師傅拿出配方供審閱, 各麵飽師傅當然不肯,而初哥用意亦開始受到質疑....

最後有人分享補藥麵飽心得, 初哥亦借勢總結補藥麵飽有技術,好大部份人根本膠吹,盲目吹捧

與其話其他人膠吹,不如話呢個係膠 post

人在做,天在看,其實整件事係咪自編,自導,自演...... 真係天知,地知,自己知

P.S. 我從未見過美心西餅在公開平台品評大班麵飽店

評分

參與人數 13威望 +130 金錢 +130 收起 理由
582 + 10 + 10 LIKE LIKE
mantam121 + 10 + 10 好比如
bigair + 10 + 10 好似Pi果套電影咁,用代入法
ykluk + 10 + 10 LIKE~~!!
pinkspider + 10 + 10 超正!
chuwing + 10 + 10
itoy2008 + 10 + 10 絕對認同
aalun22 + 10 + 10 一定要加分
guly + 10 + 10
fungl + 10 + 10
pac + 10 + 10

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

銀級玩家

kenneth_obee 發表於 2014-6-21 15:36
馬爺一早已經"一槌定音"話地盒有如食藥. 可能你唔知食藥點解定係你覺得呢個說法係膠. 不過我作為玩過地盒 ...

Obee兄,你今期重咩買咁多花生 機頭以外包括線材已是可用「玩」及「藥」去彌補各下對系統不足之處吧。不要眨義藥之用途。

Freedom of speech needs responsibility. With an anonymous approach, it's already so called "withdrawing behavior", or else it need not to use such a good name for his account name. Seriously speaking, he may get "avoidant disorder".
I hope you are educative enough to justify what you are doing too.

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
pac + 10 + 10
fungl + 10 + 10 GOOD!! "Freedom of speech needs res

查看全部評分

MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

yuppi 發表於 2014-6-21 15:39
從前有一條街, 街內有幾間麵飽店....其中有外國連鎖店, 亦有試食既本地店

一日, 有一位話自己未食過豬仔飽 ...

用面包比我覺得誇左
面包貴極都係有限數

1萬

鑽石玩家

10bucks360 發表於 2014-6-21 15:48
用面包比我覺得誇左
面包貴極都係有限數

十畢兄,

因為未食早餐有d餓所以用咗麵包比喻,我下次會用汽車
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

blacklist 發表於 2014-6-21 13:58

睇左成百幾二百個post,由叫我自己試下,到我想比較下又 ...

哈哈!小弟今日真系幾開心,一個本來不值一提的PAC地盒居然可以俾人評頭品足,真始料不及.

師兄首先要弄清楚

1)小弟低調與否是與任何人無關的.很多師兄都知道我一向是不想多生事端的人.

2)我由頭到尾都無話過可以借地盒給你試,又何來反覆?{:9_419:} PAC地盒糸要借俾有心玩影音的人的.
3)本人是否有技術根底好像也與師兄無關吧!我也無必要公開做地盒的技術吧!
有效與否?公道自在人心,短短三個月做了70多個給師兄們用,除非用緊PAC地盒的師兄聽覺都未夠班啦

不過都可以公開少少的,我個地盒系用個心去做,每個肯用心去做地盒的都可以做倒好似PAC地盒一樣水準的地盒出來。{:9_408:}

我都有教人整地盒的,使唔使教埋你呢?但學唔學倒就要睇師兄資質喇!

評分

參與人數 13威望 +130 金錢 +130 收起 理由
siuping + 10 + 10 精彩報告
582 + 10 + 10 LIKE LIKE LIKE
Einstein + 10 + 10
itoy2008 + 10 + 10 絕對認同
mantam121 + 10 + 10 絕對認同
bigair + 10 + 10 絕對認同
yuppi + 10 + 10 絕對認同
ykluk + 10 + 10 LIKE LIKE~~!!
aalun22 + 10 + 10 用家心得
fungl + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

再致樓主,綜合各方意見,大致內容如下

樓主無錢咪X玩hifi,玩hifi係要洗小小錢
如網上多人讚好的一定不會差
不要懷疑不要提問
有錢就買來試,冇錢就死X開
一d錢都冇,根本睇唔到你有心玩hifi