設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Parco

[用家報告分享] [珍寶第二擊] 另一瑞士 DC 火牛 - 稀世珍奇用料進化版

進階玩家

jastudio 發表於 2014-6-6 22:35
ada ching... 唔好再加口啦。。。我梯到都有d顶吾顺。。。唔想再follow了。無需要爭辯。 講到尾都係話佢d ...
同系外國diy forum 大家分享唔同做法既討論性質係完全唔同

你地咪又何嘗唔係咁樣?如果唔係使乜鏟 post 封戶做得咁急唔切?真係可以大家分享唔同做法既討論性質的話,咪由果個 r33 post 繼續落去等大家繼續鬧囉,使乜又鏟又封唔俾我再講落去?因為只可以講你地自己d野最正,我地果D就乜都一定係流?唔係我唔討論,係你地自己司馬昭之心,而家大家都知道你地來既目的,攻擊我既目的係為乜了,自作孽怪得邊個? 唔通趕盡殺盡就係你地既 "大家分享唔同做法既討論" 方法?
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

進階玩家

ADA 發表於 2014-6-6 22:38
收到。
等佢自我陶醉吧!

係啦,你地自己繼續返去你地自己既 R33 度一路自我陶醉一路發你地既大財啦,唔阻你地搵丁補水,好行夾唔送啦一言堂
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

黃金玩家

哈哈,好!

銀級玩家

Parco 發表於 2014-6-6 22:52
你地咪又何嘗唔係咁樣?如果唔係使乜鏟 post 封戶做得咁急唔切?真係可以大家分享唔同做法既討論性質的 ...

我只係一個小小的diyer. 只系见到系呢個問題上已經爭拗左好耐。任何一方面唔收聲都唔會完結。所以先勸大家停一停。
(Post76 Android 手機版送出)
<font color="Silver">Source: CDM9pro/CDPRO2/LX55/XMOS
DAC: 雙ES9018/雙TDA1541A/雙TDA1547/
雙AKM4399/雙WM8741
Pre: DIYMarantz/DIYAudionote M7
Amp: 300B/ICEPOWER250A/UcD400 dual mono
SPK: MEZZO6[/colo

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我DIY未到咁高級,但咁嘈法我完全學唔到嘢....

大家各自讓一步吧,讓大家能真正有所得益

進階玩家

jastudio 發表於 2014-6-7 11:21
我只係一個小小的diyer. 只系见到系呢個問題上已經爭拗左好耐。任何一方面唔收聲都唔會完結。所以先勸大 ...

師兄咁我都知你用心良苦,大家平心講道理係無問題,不過只係有D人原來唔係一般 user,身份尊貴非凡,擁有無上的權力同野心,可以一見你有測試的事實根據時就即刻驚唔切極速鏟 post 兼 ban account,四條片就趕盡殺絕嚴禁我再踏足 r33? (師兄唔好誤會,當然我講既果D人唔包括你,我知你唔係呢D人)
不過好衰在唔衰佢地第一次俾我捉到路我都算,我都唔肯定,問題係佢地點會仲睇到一個已經被極速鏟走無人睇過無人覆過既深宵 reply 的內容,朝早仲可以根據我無 user 睇過之前就被鏟既內容去評擊還擊我呢?你諗下,呢個先係最大疑點,佢地可以連我講過而又被瞬間洗走既渦流損一文,佢地都仲可以 reply 得返我,你睇下佢地係 r33 個 "del" post 上面第 #17
#12.
我都相信這次對李生的打擊好大.
連 eddy current loss 都講一大輪!

你都睇到佢地十二點幾咁耐之後,都仲可以睇得返其他 user 完全睇唔到,我曾經提過既 eddy current loss,咁你覺得邊D人先係最有 permission 可以唔睇 website,齋入佢地自己公司個 SQL server 果度就可以睇返果D唔 show 出來 web page 度的文章內容? 你試下申請返個 VIP 會員睇下睇唔睇到佢部 SQL server 的 database 內容?除非你係一個極度危險的國防級 hacker 啦。

最後其實佢地真係玩多錯多,最人品差,最妒忌心重,脾氣最差既人,通常都好易突然無腦失去理性,結果佢地班友仔又唔經大腦,衰在佢地係 r33 剩返落來個 "del" post 果度仲想繼續玩針對,繼續 qoute 我係呢度果個 CAS/CD reply post,不過就硬係唔夠疆 qoute 我呢個係當時已經放左片的 topic,呵呵,咁我大概估到你地既弱點係邊,最忌諱D乜,因為 video 你無得駁。所以我就諗下,設定一個陷阱,係 CAS/CD 果個 post 度留定個 link 來呢個 topic 度。佢地都只係唔想佢地自己班 user 睇到我D片唧?而家 link 中有 link,就會有 user 睇到,對佢地來講:「嘩!大輪鑊啦!」

嗱,我無老屈過佢地係 admin 架,我係 cas/cd post 只係留底左呢段野:
咁啦,唔使兩個論壇網之間轉得咁辛苦啦,順便係度都 share 俾大家睇下D片,等 r33 班 admin 你地睇清楚D你地好唔想其他 r33 會員欣想到既片都好  
http://post76.hk/forum.p ... 6&fromuid=75127
慢慢欣賞,enjoy~
夠疆你地就連係果度僅餘既果個 topic 都洗埋

你都見到,我無開過聲點過名指明叫 freeman, ozray, 阿伏佢地,不過真係唔知點解,神推鬼擁之下,我朝早睇返都估唔到,佢地竟然鬼拍後尾枕,2:28am 就準時來到繼續想追擊我,真係夾都無咁準,上一晚我個 r33 topic 被清洗既時間亦都係兩點幾左右?唔通呢一個就係 r33 公司既返工模式?首先係 freeman 率先發爛渣,隨後 ozray 同阿伏緊隨住上,仲要話我點左 freeman 個大名挑佢機佢先會上來,哦!原來我只係點左 r33 admin 個大名,佢就話我點左佢名!咁即係佢自己都鬼拍後尾枕承認左佢地其實就係管理層,就係打手。呵呵,仲要話我諗到乜都當真,唔通佢真係當佢自己打過「點名」呢兩個字係幻覺?
我無老屈攻擊過佢地既身份,係佢地自己爆響口的

話時話,我今朝再睇返果個 r33 "del" post,呵呵,我彷彿好似睇到一場 r33 網 user 內哄即將醞釀緊出來既咁。原來果件 254mm 雖然都唔係同一伙人,不過都係一個看風使利的牆頭草擦鞋仔。而家連 254mm 都話:「不知何故, 在那晚深宵便被整題 deleted, 怪在第二朝就留下 五月廿七的 deleted post, 純是約畧番述事件, 別無他意。」
我都想睇下來緊 r33 會否有一場風起雲湧的好戲,會否上演內哄戲,果D好似 NAR sir 咁長期被洗 post,被停被封 account,受盡 r33 惡勢力氣的果一班有識之士幾時群起來爆大鑊,拭目以待。 我地係時候要去入定兩桶爆谷氣水,仲要準備定 3D 眼鏡。

進階玩家

william02 發表於 2014-6-7 12:11
我DIY未到咁高級,但咁嘈法我完全學唔到嘢....

大家各自讓一步吧,讓大家能真正有所得益 ...

師兄, 我都知,唉 ,大家都係想呢個網可以有道理可以講,大家平心分享下互相學習下,正經討論,不過問題只係有某D人有「要職」在身,根本就唔係來討論,只係想來玩「針對」,而家事敗露餡,當然無鞋挽屐走,呢D不知恥既騙子係咪叫做害人終害己呢?我地唔需要理呢一D麻煩打手,我地繼續討論就係

不過今次對班 r33 打手打擊可能好大, 替他們難過, 希望他們能從今次事件學到野....... 就是別當其他人唔識野,唔好以為搵隻爛鬼 1A switching 牛就可以大人地,就可以去擴闊佢地既補品機回佣業務,要知 post76 真係高手雲集, 希望不要忠言逆耳

進階玩家

終於俾我估中了,果然 r33 admin 今日都係底已淆,好驚再有更多 user 知道真相,今日又勤力趕工急急腳再鏟埋我另一個 "del" 左既 post
http://www.review33.com/avforum/ ... opic=78140527135059
係咪真係一日有我係度你地都會驚你地自己會乞米呢?
點知原來佢地見到連 NAR sir 都上去留埋個言興師問罪,仲驚

r33 而家已經徹底變晒質,已經唔再係一個討論音響既地方,變成左只係一個「超級市場」,岩聽既就留得低,異見既就抄家。
而家佢地D user 已經開始意識到有唔妥,r33 既後欄已經開始有火頭。

各位師兄,順便一提,NAR sir 係今日都拜託左小弟奉勸你地一句:「有玩開 r33 既師兄弟,你地應盡快離開 r33,退出 r33 會籍,脫離 r33 的淫威魔掌,r33 不宜久留,而如果你地有認識有玩 r33 的朋友,同樣都請你地盡量勸他們盡快離開 r33,退出 r33 會籍,勸他們脫離 r33 的淫威魔掌」,等佢地自己冚旗摺埋又好,自生自滅又好,等佢地班 admin 自己玩飽佢。

NAR sir whatsapp 過我:
They are sick as I have told you.
Tell all your friends to quit R33 all together.
Trying to cover their arse and got caught.

They are too ashame to get caught.
Seriously, i would not waste my time on the junk website.
Just use it as a bashing board, no contribution would serve this crap web site.
I spent 4 hours writing a Tannoy speaker post in great depth, just because I made some criticism at the beginning of the post, they cut my post. Ever since, no more contribution in that website. No one will receive any technical information from me again.
The problem is, there are too many threads and all the admin need to do is to delete the entire thread.
Like the once 大草vs 鄺大俠 it end up between cpu bashing dozens friends. The whole thread got deleted.
He should have barred this cpu8088, but no, they want high hit rating until all swearing and foul language and had jokes all appeared.
R33 had a habit to cut post. They never cut idiot like you hated poster and cpu8088.
The admin of R33 had a serious judgement problem. I left that website a long time ago.
One of the lowest quality blog serve a whole bunch of ignorant idiots.
Their discussion lacked substance. All beginners and a total waste of time when most of them are "Blind leading the blind".

None of them knows what they are talking about. Wasting my time to even click on that site.

仲稱呼 freeman, user_ 字輩,ozray, 阿伏等等呢班 admin 叫做 "self righteous".

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

請 Parco  網友說出 "user_ 字輩" 是  admin 的理據.
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

銀級玩家

乜我係R33 ADM.呀!
真係拍膠哥同洋蔥圈一Q濫樣.作得就作.
水繼續吹吧.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ADA + 10 + 10 同是天涯淪落人 !

查看全部評分

http://karryykwai.blogspot.hk/