設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Parco

[用家報告分享] [珍寶第二擊] 另一瑞士 DC 火牛 - 稀世珍奇用料進化版

進階玩家

tst123 發表於 2014-6-6 09:45
容小弟借帖說幾句因帖子內提及小弟。小弟只是退休人仕,年紀大才有人講笑叫Tim 哥,Tim Sir。小弟對電子方 ...

tim sir 你好,你誤會了,當然你用緊既果一隻英國 EI 牛都係好野來的,起碼靚聲過之前果一部唔知邊個同你砌的環牛 + 淘寶工板牛,仲要收你咁貴。
不過唔好怪我講直少少,英國牛本身唔係咩咁稀世,如果有人要我幫佢搵多幾隻英國牛的話,我地都仍然係有辦法去搵的,十隻八隻英國牛唔難。不過瑞士牛再加 MSB 就真係唔多。

話返轉頭,無意中提及到你,只係因為呢度有一位 "伏喱哩" 話你果部 Nagra 係 CHEAP 到無朋友的 CHEAP 野,當你果部只係一千幾百銀的貨色。
話你部 Nagra 只有一個 12V in 係肯定 CHEAP 到死既機先會係咁做喎,佢仲要暗示話佢自己只要執齊左D同你部 JR 一模一樣的「名貴靚料」就必定可以整返一部同你部 JR 完全一模一樣聲的 DIY 機出來咁話喎,佢可能仲平過你部機好多咁話喎。

不過 tim sir 唔好太緊張勞氣,果D r33 admin 都只係為左搵兩餐賣得出佢地自己果D代理存貨咁解既,我地都需要體諒一下佢地而家搵食艱呀,我地都係唔好阻人發達啦
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

進階玩家

ADA 發表於 2014-6-6 14:53
花了點時間從頭再看一次原文.
總結是樓主用了極度誇張加強震撼感來剌激觀眾神經 !
為了加強真實性同說服力, ...

admin 兄你真係夠義氣,又入來幫你同事 freeman 分擔緊你地既打手公務,真係公事繁忙呀,點解唔叫埋你地果D user_ 字頭既分身 account 過來開返來個 account 來幫手呢?仲要搵個連 2A 定 900mA 都搞唔清楚的二手六來撐場,想做死佢咩? 仲要唔好俾你果個 r33 "del" 沉落去喎
你睇,你地一過晒來開工,你地果個 r33 網即刻就靜左咁多,無你地係你地自己個地盤 sell 貨又點掂呢?

係喎,motor start capacitor 喎,都係果句,你搵到一個 motor 有面有粒 MSB 20uF 既來先講,有圖有真相,無圖唔使傾喎,一味得把死人口謾罵攻擊係無用既
係呀,11.75v 只係一個指標,唔代表電流,咁你咪又去拍條片來睇下你電流有幾穩定囉,無片就行開收工啦
係呀,電腦牛魔王都未必會跌 volt ,咁我就唔阻你慢慢用你隻牛魔王去推你部 Nagra 啦,不過最緊要唔好叫我上來聽 ,因為我會頂你隻牛魔王唔順
講得到用 switching 牛來比較 EI 牛,我真係知你好「堅」好「識玩」 你真係識玩,我玩你唔起
唉,希望你地呢班 R33 admin 真係見好就收! 仲未收既話,何不叫埋你地果班 user_ 字輩出來幫推?無謂你自己獨力咁勉強 快D啦,快D再鏟我 post ban 埋我 account 佢,等我連 post76 都再踏足唔到啦 你都做得初一囉,都唔差在做埋十五啦 我而家終於見到 r33 管理層終於崩潰了, 要爆了 !!! 仲要見好唔收, 仲似勢凌人! 又無說服力! 愈描愈黑! 空心老倌愈講愈亂 連輸出牛扮電源牛都可以講得出口,你地既面皮厚度真係不得不令人欽敬欽敬!
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

進階玩家

karsonkwan 發表於 2014-6-6 15:47
咁似細路仔嘈交
邊個再出聲先正龜公~~~~~

哦!龜公你好!{:9_407:}
我地又多左你呢一隻龜公啦!{:9_430:}

進階玩家

freeman062 發表於 2014-6-6 17:08
本不想在此發post,但因樓主點名提出,才不得不回應一下。
雖知樓主與數字台粒U及hiend台一刀兄齊名,人 ...

係呀,我點 r33 admin 個名你就應我啦,你做管理層果然係好唔易呀,隨傳隨到

邊個係呢度既三絕我就唔知了,我淨係知你可以用隻 Nagra 1A switching 來當成係 2A 環牛仲要同 EI 牛比聲,真係高手之中的高極品,勁過晒數字台粒U及hiend台一刀兄,實非我等輩之所能明。

好似你咁既如此 r33 管理員祗是自吹自抬自己開心,又或 show 隻牛既片出來曬,只要説清用料及規格,唔好作大,講明價錢,你又邊使搞到你自己咁賊喊捉賊呢?
但見你用屈人賣野自己又賣野仲要只有文字死無對證手法去吹牛,行為不良,見到都唔出聲?實在説不過去。
既然你已經縮沙走數不在此 post再作回應了,咁即係 admin 你係你自己個網度搵你D user 笨都唔夠,仲想要過來呃我地錢清你D倉底貨?嘩,乜你地 r33 真係咁黑暗架?我地仲聽唔聽你呢個吹水 sales 講野好呢?
希望一眾 r33 admin 你地真能反省一下,錢!是要搵得有良知的。

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

Parco 發表於 2014-6-6 18:01
admin 兄你真係夠義氣,又入來幫你同事 freeman 分擔緊你地既打手公務,真係公事繁忙呀,點解唔叫埋你地 ...

使咩分身!
我响這裡 account 名一向都係 ADA!其他論壇亦有其他名稱!
完全談不上分身!
你有本事就找出分身理據!
你這人本質上就是充滿仇恨,根本無需要再回應你!
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

黃金玩家

ADA 發表於 2014-6-6 19:05
使咩分身!
我响這裡 account 名一向都係 ADA!其他論壇亦有其他名稱!
完全談不上分身!

師兄, 佢諗到就當係是實, 我都費事理佢, 只係替佢後代可惜(如果佢有), 如果佢照自己咁去教下一代, 可憐

黃金玩家

真係替添哥擔心, 有個咁嘅朋友

進階玩家

ADA 發表於 2014-6-6 19:05
使咩分身!
完全談不上分身!

下話,跟得阿 freeman admin 佢玩得牛魔王推 Nagra 既有料之人,兼職打手都應該有份啦掛

呵呵,好呀,你地黃左穿左單野,自己此地無銀,而家就一句散水就可以走人,你真係走先好喎,睇死你一陣又會返轉頭 又點樣充滿仇恨呢?充滿眼紅我就見到有幾個係度唧,仲有係 r33 果度都有一大堆,咪搞到要出動一大堆 user_ 字頭既 account 來做野囉

唉,唔好等佢停,大家咁多位師兄有心既就去 r33 呢個 post 度推下佢浮返上去,等兩壇的 user 都可以有機會欣賞下佢地D威水史都好嘛,我地無謂咁獨食啦
http://www.review33.com/avforum/ ... opic=78140527135059

順便想問下大家咁多位師兄,用電腦鋪頭買到既牛魔王 switching 牛去推 r33 果部 Nagra PL-L (唔係 tim sir 果部) 前級出到來的「靚聲」,唔知各位師兄又有無興趣去報團一齊去佢度聽下佢既「靚聲」呢? 我自己就真係多謝夾盛惠啦,唔使預我,叫 tim sir 果邊預我算啦 不過人地話只要夠電流穩定,用 switching 牛都可以好聽過線性牛,咁大家咪俾D勇氣去欣賞下佢D非線性靚聲囉,俾下面人都好呀

唉 tim sir 我真係替你無面,你玩 Nagra 人地玩 Nagra,不過呢D人真係影衰晒你套靚機,唉,可惜呀

進階玩家

ozrayyau 發表於 2014-6-6 19:15
師兄, 佢諗到就當係是實, 我都費事理佢, 只係替佢後代可惜(如果佢有), 如果佢照自己咁去教下一代, 可憐{: ...

下話,唔通我我既後代要好似你咁做個毒男定乸型,定係學你地咁走去又開個網氹D傻仔入去做 user 然後搵丁補水,享受一下發財之路,回佣可以食成個月? 你又幫我證實多一樣野了 原來只要你地把口講出來的先係事實,唔怪之你地要鏟我  post 鏟得咁快啦,好驚因為我令到你地係 r33 度所講既就會變成唔係事實?

進階玩家

ozrayyau 發表於 2014-6-6 19:19
真係替添哥擔心, 有個咁嘅朋友

添哥部 Nagra 俾你地用來搵電腦牛來推都仲好講話自己推得靚聲,影衰晒添 sir,我就真係好替添 sir 蒙羞啦