設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ogre

[隨身耳擴] 帶著小許不愉快而寫的開箱文: Amaze Audio 6.8

關閉 [複製鏈接]

新仔玩家

william02 發表於 2014-4-7 22:23
版主唔止要做版務,做得呢個位,佢要以身作則,如果隨便出意見,影響的唔止佢自己一個

佢出得求其,其他 ...

我諗我以後試器材, 想上來分享, 都要先請教william 兄你先。等你點左頭, 過左關, 我先post。免得又比人批評試得"求其", 影響論壇公信力。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

stevenyu2000 發表於 2014-4-7 22:26
用張生試HD800無乜問題,問题係只係用張生就有問題。

我自己試野都係用返D廣東歌,但就會用多幾首歌去試, ...

我的要求就係咁,如果認為困難的,可以單管版務及發表短意見,例如張生的歌係邊個setting下表現怎樣,而唔係以評論方式發表及直接作出劣評
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

asathor922 發表於 2014-4-7 22:20
明你講乜,但唔同意版主有問題,如果版主係無提過用咩setting 聽咩歌,然後單純俾負面意見,我可以認同 ...

asathor922兄,你好
其實我諗我地主要係觀念有別吧,
我以為版主唔單止係處理版務嘅角色,應該係一個有能力、中立嘅榜樣,
如果只單純處理版務,而能力不足嘅,
咁著實更應該去小心身份,唔好輕率發言

至於,“成年人有分析力”,我嘅睇法係大家有分析力係一回事,而發言者需要有責任係另一回事
(而事實最近愈黎化多年紀較小,對耳機認知較淺嘅師兄入門portable)
出得聽感就應盡量去讓人全面了解該產品,充斥片面或易令人誤解嘅聽感,著實非良好現象
當然如果jasone兄覺得呢個就係可以讓人全面了解該產品嘅報告
咁我只可以番去第一段:
“如果只單純處理版務,而能力不足嘅,
咁著實更應該去小心身份,唔好輕率發言”呢點上
而我亦明白到76嘅結構係如何的

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

K_M 發表於 2014-4-7 22:29
我諗我以後試器材, 想上來分享, 都要先請教william 兄你先。等你點左頭, 過左關, 我先post。免得又比人批 ...

我無咁大能耐,你喜歡求其而得出結論,隨便,版主認為佢用相同方式作出結論,可以,但記住大家咁做結果只會係自己去試,因為無人作出一個廣泛類型音樂的測試

香港有demo,好彩
香港無,再見了

高級玩家

william02 發表於 2014-4-7 22:23
版主唔止要做版務,做得呢個位,佢要以身作則,如果隨便出意見,影響的唔止佢自己一個

佢出得求其,其他 ...

你要將件事蝴蝶效應化,咁嘢好講,佢又唔係正式出評測,只係聽感,都要招呼大家咁多嘢?討論區唔係講自由嘅咩?再講,佢有提大家有聽過嘅人講自己意見,方便討論,咁你都仲要聽佢一面之辭,自己唔去試?就錯過都唔好怨呀?

可惜的聽過的版友好像不多,或者等多些人聽過後便能有更多交流了
尤其6.8可換的部分相當多
或許有用家發現了新的組合的話很有驚喜
千萬要放上來交流一下
我也很樂意再嘗試去感受6.8的魅力的

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

william02 發表於 2014-4-7 22:31
我的要求就係咁,如果認為困難的,可以單管版務及發表短意見,例如張生的歌係邊個setting下表現怎樣,而 ...

其實版主是有寫用交響樂試聽的,只是說明店家提供的,沒有貼上名字而已;

另外大家都在說張敬軒的碟差,咁睇來張生的人緣極為薄弱,在樂壇難以立足,實屬不幸。

好彩我陣間出既小聽感冇張生參與姐{:9_429:}
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

高級玩家

biid 發表於 2014-4-7 22:34
我以為版主唔單止係處理版務嘅角色,應該係一個有能 ...

拿!你提佢講嘢下次要小心,我ok wor,不過之前叫佢要去聽多次,打多篇,我唔讚成。

多謝你嘅回覆

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

asathor922 發表於 2014-4-7 22:36
你要將件事蝴蝶效應化,咁嘢好講,佢又唔係正式出評測,只係聽感,都要招呼大家咁多嘢?討論區唔係講自由 ...

市面上的amp有幾多款,你可能試幾多款

有d amp可能換op amp 你可能試幾多?

你敢唔敢講你每一隻都會試而唔會先睇其他人點講而作出篩選

我都有講過,意見同評論最大差別係有無結論,版主有作出結論,咁已經係評論而唔單係意見

科林玩家

biid 發表於 2014-4-7 22:34
我以為版主唔單止係處理版務嘅角色,應該係一個有能 ...

好小見BIID兄上水,
好耐無見
我是1982

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Budget-fi 發表於 2014-4-7 22:38
其實版主是有寫用交響樂試聽的,只是說明店家提供的,沒有貼上名字而已;

另外大家都在說張敬軒的碟差, ...

講交响係用t1試,而hd800只用張生試