設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: muffy

[DAP播放器] 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

銀級玩家

我個人覺得head fi討論的產品多d同快d同深入d
香港很多都有得demo所以都未必無益

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-27 12:25
等我DL落黎試下先!
多謝分享

初步反應嘛嘛,HeadFI 用家反應話第一項 「添加锁屏时按键,点亮屏幕并提示解锁」會放部機入袋時唔覺意整著個 warning,令電池消耗加快, James 已話呢 part 會重做。
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nightscrawler 發表於 2014-1-27 12:08
我也有相同感覺...HEADFI似乎周圍都係槍手, 而且用家質素都幾參差吓   ...

睇 HeadFi 時用 Popular Test 心態來理解內容,會較容易招吉避凶!
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

mu779uppy 發表於 2014-1-27 11:21
真係犀利呀,成班冇機既人係度ff,連x7都成地_
(Post76 Android 手機版送出)

呢樣我都唔明,同個個講話 X7 得個名,無樣無期無 spec,但大家似乎都好有憧憬咁。

可能夢想是某些人既推動力,各師各法,互相尊重啦,橫掂夢上空間多的是,無必要互相認同既,有不同才是大同啊!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

Andykong 發表於 2014-1-27 12:31
初步反應嘛嘛,HeadFI 用家反應話第一項 「添加锁屏时按键,点亮屏幕并提示解锁」會放部機入袋時唔覺意整 ...

其實我反而覺得佢而加幾好
我講下先

而加有兩個lock screen mode
1. 一定要開著個mon先可以set所有野, 包括volumn & 揀歌, 著mon得一個辦法, 就係press power button once
2. 同1一樣, 但可以隨意next/previous song, 同埋volumn都可以隨意調教

我自己就用緊2, 咁樣鎖住個mon都可以較大細聲同埋換歌, 因為習慣左所有歌黎個大shuffle...

銀級玩家

muffy 發表於 2014-1-27 12:45
我講下先

Lock setting 2 is very good...a lot better than the first version

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-27 12:45
我講下先

佢係在你講既兩個 lock screen setting 之上加個 screen warning。

以我用其他 DAP 經驗,我都會拱揀 2 啦!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

mu779uppy 發表於 2014-1-27 11:26
x5你睇過muffy篇野以為自己聽左?
以demo計咁x5垃圾到咁賣3k真係笑死人
hm700連re400b都係x3差唔多價咋

部份啦,無 demo 試,確是以 reading 作收料渠道,但我問過幾多人,睇左幾多文又好難一一列出既,只能說唔算小啦!

如果師兄認為 hm700 的產品完成度比 X3/X5 更高的話,咁大家的睇法和 preference 果然有點分別了。

不過唔緊要,my lost is your gain, preference 既意思其實是建基於 different,個餅咁大,容得下這小小分別的。

我對 HiFiman 的 DAP 興趣不大,但對佢既耳機就好有興趣。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

muffy 發表於 2014-1-27 10:03
部機無內置記憶體
但佢support兩張micro SD
每張最大去到64GB, 我測試過 SANDISK同TOSHIBA都用到 ...

收到 唔該哂師兄

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

Andykong 發表於 2014-1-27 12:50
佢係在你講既兩個 lock screen setting 之上加個 screen warning。

以我用其他 DAP 經驗,我都會拱揀 2  ...

所以聽完你講我都係唔upgrade住....