設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: muffy

[DAP播放器] 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

wales06 發表於 2014-1-26 17:33
師兄想問下本身內置幾GB??

部機無內置記憶體
但佢support兩張micro SD
每張最大去到64GB, 我測試過 SANDISK同TOSHIBA都用到

星級玩家

Andykong 發表於 2014-1-27 00:40
知道快得咁緊要我唔駛自已淘啦,現在仲係順豐個網襟緊 F5 啊陰公!

我同你一樣, 48小時不停怒按....
不過SF同DHL果D唔同, 佢好耐先update一次...

星級玩家

adktk 發表於 2014-1-27 01:48
Can X5 play DSD (diff / dsf) files?

應該會係下一個FW之後就全面support
暫時24/192, 但無lag呢點真係幾好

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-27 10:04
我同你一樣, 48小時不停怒按....
不過SF同DHL果D唔同, 佢好耐先update一次...

其本上每日一次 update,最多兩次,直情係試緊我地既忍耐情度!

6 小時前「快件到達深圳集散中心」,新年前收到就心安了。
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

Andykong 發表於 2014-1-27 10:10
其本上每日一次 update,最多兩次,直情係試緊我地既忍耐情度!  

6 小時前「快件到達深圳集散 ...

我幫你check多次我既程序
基本上去到SZ集運中心, 之後6小時到
希望你可以快D收到啦~~

我最耐係無錫去SZ...用左1日半...

星級玩家

Andykong 發表於 2014-1-27 10:10

6 小時前「快件到達深圳集散 ...

做好人做到底:

24/1
0816: 到達SZ集散中心
1213: 到達天水圍集散中心
1332: 開始派送柴灣
1754: 已送到 (但其實我3點幾就收到)

以上俾你參考下

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-27 00:51
X3(II) X5(II)係指第二世代? 定係係second prototype?
Fiio真係出得多野架者  ...

係第二代!  

細心睇呢個 plan 可以體會 James Chung 對市場和自已既 market segment 掌握得十分好。X3 係佢地第一隻 DAP,所以出完上家 X5 和下家 X1 後都不忘 update 下佢,到時 X5 既去勢已差唔多,牂於是將優點下放到 X3,又推多個浪,因為 呢個係佢既 cash cow 市場。 Fiio 是中低價起家,由產品開發到 production 都是以 K 作量產單位,所以 James 並不急於進入 high-end, 部 X7 玩吊癮吊足兩年都有機 (假設 6 個月一個 new product 的話),到時差唔多部機唔自爆都已一定賣夠 target 了!
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-27 10:24
做好人做到底:

24/1

嘩,正啊,感激流涕,多謝到唔識講野!

我當佢深圳集散中心 9 點先開工做野,即係今日放工收到,但可能無人在家即係要再約取件,但都暑光在望了。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

tommy852 發表於 2014-1-27 01:26
可能係 8740 x 2

我反而估緊 X7 會係 2x PCM 1792A Balanced

X3(II) 狀應該唔會係 redesign 了,而且要為 X3 和 X5 保留適當距離既!

新仔玩家

X3 係佢地第一隻 DAP,所以出完上家 X5 和下家 X1 後都不忘 update 下佢,到時 X5 既去勢已差唔多,牂於是將優點下放到 X3,又推多個浪,因為 呢個係佢既 cash cow 市場。

嘆為觀止,唔知既仲以為係打手寫既tim…第一次見到俾人掠水都咁開心,唔該你地清醒下啦,擺明係當初部機未搞掂,求其推出黎賺一筆。
男人就係咁,見到升級就興奮,成日話女人錢易賺,根本唔知我地花左幾多心機去比較同試,係你地先會未出發先興奮…no eye see。