設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: david1503

[請教] 「Onkyo 616 + MS Alumni 5.1」想升級「KEF LS50」(殺出了Mezzo6)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

david1503 發表於 2013-4-15 16:28
我想要既野…我想要…我書房裡有x300a…所以我想集郵放對ls50係客廳…  

小弟聽喇叭 ...

你呢個做法好正確, 位置擺位比一切器材嚟得重要, 你如果書房玩LS50真係會有啲浪費~~!! {:9_428:}

其實你一早就對LS50咁鍾情, 我又唔係好明點解你之前要出個POST嚟問低中階AV AMP同5.1組合SPK, 睇落你又好似聽歌多啲, 點解唔一早就先搞2CH, 買LS50再搭返部好既INT AMP呢~~?? (膽機都好正好夾架) {:9_419:}

你宜家入咗套AV返嚟又會諗返LS50嚟聽歌, 件事又真係有啲奇, 咁你就浪費套5.1......如果當初你買LS50返嚟, 小弟反而會建議你先買INT AMP, 跟住先再諗AV, 買返部中高階既AV AMP再入返3隻好既SPK做中置後置嚟夾啦~~!!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ykluk 發表於 2013-4-15 16:46
你呢個做法好正確, 位置擺位比一切器材嚟得重要, 你如果書房玩LS50真係會有啲浪費~~!!  

其實 ...

因為其實小弟我都超鍾意睇MOVIE,一言以蔽之就係「多心」……眼見自己房裡已有X300A聽歌,平日老婆在廳睇TVB,我幾何有得在廳聽歌丫,通常都係宅在房裡自己聽。諗住再俾多一萬蚊買野,無理由再買多個聽歌,緊係買睇戲,咁就又有歌聽,又有戲睇,爽爽爽!

其實而家乜都唔駛換既…都係個句…「貪心」……

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

david1503 發表於 2013-4-15 16:52
因為其實小弟我都超鍾意睇MOVIE,一言以蔽之就係「多心」……眼見自己房裡已有X300A聽歌,平日老婆在廳睇 ...

其實LS50唔係唔可以睇戲, 有啲CHING直情全部前中後置都用晒LS50添~~!!

不過我諗問題就係你太急......有時未諗清楚問清楚就做咗先......咁就真係有啲亂喇.....

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
david1503 + 6 春風化雨。传播知识,就是播种希望,播种幸.

查看全部評分

黃金玩家

rayray2525 發表於 2013-4-15 15:30
唔係毒你 LS50 D聲真係好正

講真 我試過聽過 Q300 LS-50 R300 係同一設定同機出下 結果係 R300 == LS-50 == Q300
如果真係忍唔住想出手 R300 應該會好好多   最少嬴半班 我係友誠6樓試 連TONY哥都係咁講
佢驚講我唔信 即場試俾我聽

黃金玩家

david1503 發表於 2013-4-15 16:52
因為其實小弟我都超鍾意睇MOVIE,一言以蔽之就係「多心」……眼見自己房裡已有X300A聽歌,平日老婆在廳睇 ...

咁你應該選R300 而唔係LS-50 點解請睇樓上

3萬

白鑽玩家

louis001 發表於 2013-4-15 19:08
講真 我試過聽過 Q300 LS-50 R300 係同一設定同機出下 結果係 R300 == LS-50 == Q300
如果真係忍唔住想出 ...

唔好再毒DAVID兄喇....佢真係日日落毒氣室拎定銀包出嚟日日換都似.....

係毒都直接玩座地既R700啦~~!!! 到時真係AV/HIFI 2用都無晒問題喇~~!!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係馬仔AV AMP pre out 去馬仔 Int AMP 推LS50, 爆又得,溫柔又得,正㗎
Panasonic OLED TV | OPPO 103D
MAC Mini | TEAC UD-503 | Cybershaft OCXO
Marantz KI Pearl Lite | Marantz NR1602
KEF LS50 | Marage MX | SINE 30A

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ykluk 發表於 2013-4-16 10:08
唔好再毒DAVID兄喇....佢真係日日落毒氣室拎定銀包出嚟日日換都似.....

係毒都直接玩座地既R7 ...

我好冷靜
我好冷靜
我好冷靜
我好冷靜
我好冷靜
我好唔冷靜!!!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

我而家滿腦子都係求其搬部LS50+MCR603返黎既諗法……

3萬

白鑽玩家

david1503 發表於 2013-4-16 11:48
我而家滿腦子都係求其搬部LS50+MCR603返黎既諗法……

其實要做你生意都唔算好難, 你都幾易中毒~~!!

咁你仲有無試過KEF R-series, Reference-series, 或者其他牌子SPK~~?? {:9_419:}