設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[主題新聞] 全港影音店黑名單事件簿總覽 ... (不定時更新)

見習玩家

回復 186# wifier

我會選2:00pm---5:00pm 試.......佢地態度會好D

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

av醫院及kowloon影音呢兩間如何?我見佢啲價錢都算幾平。

星級玩家

資深水魚

76-FC 藍寶石勲章

請問花園街的Hi-Fx舖 及 德發的米高Audio ok 嗎?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 196# 櫻井廣海

花園街,都係少去維妙

新仔玩家

正 POST! 多謝各大大。。。。
BTW,香港始終都係:“唔買咪搞搞震”
但相反觀看日本:D 大場 D 機任你搞,玩得好鬼開心。(小弟經歴:因經常出差日本,常到大場睇機:我試過響果度自已改 SETTINGS,坐響度慢慢睇成廿分鐘,都無人話你。D 相機新 BODY,尤如垃圾,你想玩幾耐都無人理。)

新仔玩家

小弟今天去元朗大棠輕鐵站附近果間影音店都好似唔錯。一入去問HDMI線野,個sales就講左幾款線同埋點解d線貴、點解d 線便宜,我話想要audio quest Pearl ,佢就話呢呢款線太便宜、怕入錯假貨所以無賣,所以店內的HDMI線都over $500,佢仲話bdp 入amp 果條可以靚d 但 amp 入tv 果條就唔洗太靚。         跟住我amp 同 speakers,佢就講 amp 同 speaker 之間的關係 ,話係 個人喜好 問題 無話 咩amp 要配合 咩 speakers,只要兩者 價錢相乎 或差不多 就可以了。 仲教左少少點樣試speakers 的方法。  之後又講KEF speakers (佢話係經銷商),佢話q100 同 q 300 對新手黎講分別不大,有錢的話當然推介你買q 300 ,無錢的q100 都好夠;仲話後置可以唔洗買kef ,買另外brand配合,(我想買成套 q series 5.1),反而用多少少落部 低音度仲好。   仲講左少少窮人玩 AV 的野,同某些書本作者講的意見。 講講下 差不多 成個鐘。  雖然最後無買任何野,但感覺不錯。  買野佢話有 9 or 95 折,見到個 price list q 100 係 $ ##)) ,九折左就更便宜。  同埋間野 算近我家,有咩事都方便搞。  唔知各位師兄 對呢間野有咩睇法?  如果無咩野,我諗我都應該幫親佢了。

見習玩家

天水圍人..
好奇怪見多幾次就連95%都冇

不說是非..

新仔玩家

MK "x置"大廈 : "不忠不實", 黑店中的黑店, 相信唔小人比佢呃過

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Sorry,遲來的黑名單報告==>(數碼謊)
原本亦己淡忘,不過同師兄傾開購買水貨與行貨嘅保障.

大型音響公司買行貨,不等如一定有保障.
事情發生大約响四年前,小弟想揾部好小小嘅
Hi-Fi仔聽吓歌,响雜誌睇啱套天龍CX3
系列,於是去試音,揾咗好幾間舖都無賣呢套机,
致電代理D&M,佢介紹我去數碼謊,去咗試音,
又啱聽,就買一套,我講明一定要全新的,但佢無現貨,
但係又淨係佢有得買,見數碼謊响音響零售界都係大公司,
於是比錢等送貨,貨到一睇,
兩箱嘢都用印有Denon字樣嘅膠紙番pack過,
於是致電sales咋形,佢話係正常架,
代理會開箱換番三腳插电源線,
啲Denon封箱膠紙亦係得代理先有,
零售店無架,部机無懷,無得換個wor,
於是我就致電D&M,結果說法又差唔多,
為有硬食,點知部SACD玩咗大半年,
個門開関就壞了,攞上D&M修理,
佢話跟據電腦記錄,我部机嘅出貨日期係陳列机,
無一年保用,陳列机得三個月保用,要收錢!
但我係百分百用正價買番嚟,重要豆零都無得平,
有晒碌卡單據,抝數之後D&M免費幫我維修,
D&M重話呢件事會向數碼謊反映,我心諗(妖~有X用咩~),
過咗幾日,維修師父致電來報告,壞機原因係==>象膠圈老化!
之後上網睇番,都幾多網友响數碼謊遇到類似陳列貨個案 。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

tennishk 發表於 2010-8-21 23:02
豐擇最吋員工,首推時代廣場一位眼細細,瘦身材既一位男士,
其次係旺角惠豐中心地庫一位死肥婆! ...

對呀!就是個死肥婆。