設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[主題新聞] 全港影音店黑名單事件簿總覽 ... (不定時更新)

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

the sun 柏x16/f
jackybee 發表於 2010-5-20 01:37

sorry 邊到來嫁? 唔識...

白鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

sorry 邊到來嫁? 唔識...
samsontatsuya 發表於 2012-3-9 13:44

MK
HDBB

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟剛從外國回流返港,因為雖要重新添置器材我都走訪不少商舖。我對香港售貨員嘅行為藝術真係俯首稱臣!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

應該係舖頭食死貓...:

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=111801
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

其實老尖都有D好地方試好野,人又小D,又可以試真D。講真服務態度都好D。
音樂新丁

銀級玩家

回復 178# 大口丁

你指超人個間豐x?

星級玩家

回復 162# 12mfon

C hing你講嘅onkyo尊人去左星光行風x!!!
我都找過佢買野,就算我唔賣佢牌子嘢都好好服務!
底讚!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

回復 179# Noic

我上次上去星光X行左個圈,有幾間Hi-Fi shop,果時都8點幾,我同朋友入左去同佢講我係新手下海...果個人都好有心機聽我講,玩到9點30先走需言都係無買野,不過都無俾人"問候"或"黑面"。佢還叫我攞自己聽開D歌再試。老實講,我去過旺角樓shop 都好似無人理咁...可能自己後生,唔似會買野啦...

專業玩家

本人有以下經驗, 同大家分享;

旺角友X六樓, 唔該想試下套 5.1, 點知個條友同我講淨係試對前置 KEF 俾我聽, 但個中置一齊駁緊 MIRAGE, 我 BOSS 乜都唔識都話咁樣夾埋點聽好唔好呢 ?

第二次同朋友一齊去睇 KEF, 個 SALES 問想試乜, 有咩可以幫到你, 咁我就同朋友講試下隻 Q500 D聲, 試左陣個 SALES就問個聲底 啱唔啱 ? 我朋友就話還可以, 跟住問佢試埋隻 Q300, 點知個 SALES 話兩個聲底一樣, 唔做試, 淨係追問你個聲啱唔啱 ? 咁我朋友就話屋企有個地柜, 擺唔到座地, 個 SALES 即刻話咁你地試黎都 WASTE AIR, 根本唔使諗. 我心諗, 我俾錢買野, 試多幾隻唔得咩, 俾錢你使架, PK.

鉑金玩家

我早幾日都去星光行2樓果間新舖買左部m2Tech DAC, 間舖都幾多野睇,至少唔係旺角黎黎去去都係果d牌子,  sales service都幾好, 我返覆試左幾部解碼,又裝又拆, 攪左個幾鐘, sales都幾有耐性同專業, 解釋不同DAC特性及配搭, 值得一讚!