設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: andprise

[入耳式] Final Audio Design

專業玩家

kawaiwong 發表於 2012-10-20 18:04
CUSTOMER MADE EARPHONE.......可以上去恆源/亦軒睇睇可唔可以改到......

TQ ching. 我會通知友一試!

專業玩家

小爾 發表於 2012-10-20 17:26
睇黎都係解釋無乜用~
咁啦, 師兄你日後代理到乜牌子我一定幫襯
不過唔好買就8K,有得修理要9K咁就得啦{:1_ ...

I am sorry too. 你有你代理嘅垃場;我有我作為消費者嘅立場。作為代理;貨物出門,一慨不换最好!好彩在大多數消費者要求下;此等不平等責傈款己报去;如果好似旰兄姐樣埝法;消費者重有除障!冇保件去保障客戶哝家;其像係市場係會決定佢去留!

新仔玩家

其實過左保養人地都俾個8折買過隻全新...仲想點??
FAD 無論手工同聲低都有佢自己一種個性。
老實講,好多耳機都無得維修,好多都係一換一。但換的多數唔係全新。好似Iphone一樣。
如果你真係FAD用家的話都知道,佢地D手工可以話無得攪(同打爛花瓶一樣,叫佢地用AA膠咩)
你又叫人點"維修"呀?
做消費者唔好輸打贏要...
要講要發洩是可以,但唔好一定要他人去認同你。
大家都有發言空間,唔好話人地唔換俾你就"要脅"人地咁話。大眾言論唔係咁樣利用的。

專業玩家

百目 發表於 2012-10-20 19:33
其實過左保養人地都俾個8折買過隻全新...仲想點??
FAD 無論手工同聲低都有佢自己一種個性。
老實 ...

Chings, in accord to what you had written, this is a good news to all Manfacturer and sole-agent in Hong Kong, they can all close down their repair office. If your particular statement is corrected, the defective workmenship is no longer existed, as many good customer like you take all these as granted that this is the customer responsibility.
Theta Jade
ML360S
Cello 1M Encore
Krell 400MCX
MA Studio 10/ FDII
Pioneer LX83

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

CLP 發表於 2012-10-20 18:12
原來而家fibass都可以改cm咁厲害

我系話上去俾人睇下改唔改到....我都唔知得唔得架....既然都壞左, 一試亦無妨.....

新仔玩家

andprise 發表於 2012-10-20 22:31
Chings, in accord to what you had written, this is a good news to all Manfacturer and sole-agent i ...

呀Chang 咁你又認為人地要點做先滿足到你呢??
無條件換過隻?
定收你幾錢做維修費好?

專業玩家

CLP 發表於 2012-10-20 18:12
原來而家fibass都可以改cm咁厲害

改全金屬殼CM 毒喎

專業玩家

百目 發表於 2012-10-21 11:05
無條件換過隻?
定收你幾錢做維修費好?  ...

正價八折,多x谢!你會撸受;唔代表一切!所以香港;賣嘢冇服務;冇責任;唔怪得知咁多人綱上購物;平代理好x多
係呢到出post, 並不代表我要為我老友爭取什広offer!而是比其他ching知道,有D咁嘅代理及產品,以及疑似“代理“心態嘅意見!
由此可以睇到我地诮費者相比伏理;我地處境幾咁蜗勢唧!
多幾個灼似ching咁嘅疑似“伐理既口岉!我目的已達到了. TQ

進階玩家

QQ
百目 發表於 2012-10-21 11:05
無條件換過隻?
定收你幾錢做維修費好?  ...

算啦師兄, 有D人就係以為自己代表哂所有消費者, 同自己意見唔同就一定係代理, 自己俾左少少錢就要永遠得到神一般既待遇
再講都哂氣

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

現在好少代理有自己的維修部門,因維修部門的成本好高,所以保養期內一換一(當自己蝕左,但比有一個維修部門的成本少),保養期後就無得維修或低價叫消費者買過新的,系HK做得好的代理有SONY同信興,SONY自己做番,公司有backup,信興代理做左幾十年,根基雄厚,電視做到5年保,好多耳機都系d新公司代理,門面做到好好,代理幾十隻牌子,但對產品的維修就露曬底